Kako odabrati uvijače? Izrada kovrčave kose

Njegovana kovrčava kosa izgleda privlačno. Ali priroda nije nagradila sve djevojke takvim stilom, pa morate potrošiti vrijeme na stvaranje atraktivne slike. U tome pomažu uvijači koji su već dugo prisutni u arsenalu djevojaka. Uz njihovu pomoć kod kuće i bez složenih postupaka, volumen se daje kosi, oni su položeni u pravom smjeru.

Kako odabrati uvijače? Koji su najbolji?

Kako odabrati uvijače? Koji su najbolji?

Uvijanje uvijačima-stara i popularna tehnika. Danas se nudi izbor proizvoda različitih vrsta. Omogućuju vam postizanje željenog rezultata uz minimalan napor i vrijeme. Razlike se odnose na oblik, veličinu, proizvodne materijale.

Ako morate odlučiti koje uvijače odabrati, tada se prije svega morate usredotočiti na svrhu korištenja. Stručnjaci savjetuju da razmislite u koje vrijeme treba obaviti polaganje.

U tom slučaju slijedite nekoliko savjeta:

 1. za jutarnje oblikovanje potrebni su uvijači koji pomažu smanjiti vrijeme i brže postići željeni rezultat;
 2. za polaganje navečer odaberite proizvode izrađene od gustog materijala koji dobro drži oblik.

Danas djevojke nisu ograničene u izboru uvijača za stvaranje atraktivne frizure za svaki dan ili za svečanu večer.

Mora se imati na umu da volumen kovrča u potpunosti ovisi o obliku uvijača. Značajke materijala utječu na volumen koji se može dobiti ovom metodom. Teško je razumjeti značajke, pa se morate posavjetovati s iskusnim stilistom.

Prilikom odabira obratite pažnju na proizvodne materijale:

 1. plastika;
 2. metal;
 3. traka, tkanina.

Unatoč vanjskoj jednostavnosti, kvaliteta oblikovanja, sjaj i brzina rada, sigurnost kose ovise o konkretnom materijalu.

Plastični uvijači

Uobičajena opcija je plastika. Koristi se za izradu klasičnih uvijača za stvaranje različitih frizura. Plastični uvijači koriste se ujutro i navečer. Cilindričnog su oblika s grebenima za omatanje kose.

Prednosti

 • udobno se uvijaju;
 • brzo fiksiranje.

Nedostaci

 • lako se savijati i oštetiti.

Plastični uvijači koriste se za uvijanje bilo koje kose. Međutim, plastični kalup se lako oštećuje, a također se ne preporučuje zagrijavanje plastike.

Metalni uvijači

Čvrsta i izdržljiva opcija-metalni uvijači. Opremljeni su posebnim rupama koje osiguravaju fiksaciju i ravnomjerno sušenje.

Prednosti

 • ne možete sušiti kosu;
 • postoji opasnost od oštećenja kose pri jakoj vrućini.

Nedostaci

 • elektrificirajte kosu;
 • provocirati presjek vrhova.

Ovaj materijal je izdržljiv i jak, što rezultira rizikom od oštećenja kose prilikom korištenja sušila za kosu.

Uvijači od tkanine

Popularna opcija su uvijači od tkanine, u čijoj se proizvodnji koriste mekani materijali i tkanine.

Prednosti

 • lakoća i odsutnost nelagode;
 • atraktivan izgled.

Nedostaci

 • mekani materijal ne može uvijek zadržati željeni oblik.

Koje su vrste uvijača za kosu – njihove sorte

Koje su vrste uvijača za kosu – njihove sorte


Ako pažljivo proučite ponudu, možete pronaći mnoge sorte. Poznati obrtnici stvaraju vlastite proizvode jedinstvenog dizajna. Sve ovisi o metodama, ciljevima, karakteristikama kose. Osim toga, moda se brzo mijenja, pa je teško pratiti sve.

Ipak, ističu se sljedeće sorte:

 1. termalni uvijači;
 2. Velcro uvijači;
 3. Velvet curlers;
 4. papiloti (“bumerangi”);
 5. “Hripavac”.

Djevojke bi se trebale nositi sa svim značajkama ovih proizvoda, a zatim možete postići savršenu frizuru uz minimalan napor. Nepravilna uporaba uvijača dovodi do neželjenih posljedica, a ponekad čak i šteti kosi.

Termalni uvijači

Termalni valjci predstavljaju jednu od starih sorti ovih uređaja. Takve modele koristile su i naše majke i bake, pa je princip rada mnogima razumljiv. Oni su proizvodi jednostavnog oblika izrađeni od plastike ili metala. Prije upotrebe zagrijali su se u vrućoj vodi, nakon čega su kovrče uvijene. Profesionalni toplinski valjci imaju parafin iznutra, što pridonosi ravnomjernom zagrijavanju i sporom hlađenju.

Prednosti

 • jednostavnost primjene;
 • učinkovito uvijanje;
 • brzo zagrijavanje i polaganje (ne više od 20-30 minuta).

Nedostaci

 • postoji opasnost od opeklina ako se koristi neoprezno;
 • poteškoće u korištenju s dugom kosom.

Velcro uvijači

Za djevojke koje ne žele gubiti vrijeme na kosu, Velcro Uvijači su prikladni. Izrazita karakteristika je potpuna odsutnost posebnih nosača. Umjesto toga, koristi se hrapava površina, zahvaljujući kojoj se kovrče postavljaju bez dodatnog zadržavanja. Takvi se uređaji koriste zajedno sa sušilom za kosu, ako je potrebno, odabire se odgovarajući promjer.

Prednosti

 • jednostavan za korištenje;
 • razne mogućnosti oblikovanja za stvaranje željene frizure;
 • brzo dodavanje volumena i sjaja.

Nedostaci

 • gruba površina dovodi do zapetljavanja kose ako se s njom postupa netočno;
 • teško je koristiti s dugom kosom.

Takvi uvijači prikladni su za različitu kosu. Bez trošenja puno vremena, djevojke daju volumen kosi i čine bujne frizure. Na ovim uvijačima kosa se suši fenom radi uštede vremena. Imaju mnogo prednosti, ali ih se ne preporučuje koristiti s dugom i lomljivom kosom, jer postoji velika vjerojatnost da će ih oštetiti.

Velvet curlers

Takvi uređaji za oblikovanje izrađeni su od posebnog materijala s velur premazom. Zahvaljujući tome osigurava se mekan i nježan učinak na kosu, pa se preporučuju onima koji imaju previše krhku kosu. Izrazita karakteristika baršunastih uvijača je da se mogu slobodno koristiti s bilo kojom vrstom kose, bez obzira na duljinu, boju ili druge kvalitete. Učvršćivanje kovrča provodi se pomoću posebnih plastičnih štapića.

Prednosti

 • širok raspon mogućnosti primjene;
 • Visoka kvaliteta polaganja;
 • sigurnost kose.

Nedostaci

 • složenost primjene;
 • trajanje postupka.

Baršunasti uvijači koriste se čak i u kozmetičkim salonima jer su sigurni. Ali sam postupak traje duže i zahtijeva vještine uvijanja.

Papiloti

Papiloti, ili uvijači za bumerang, popularan su i učinkovit alat za oblikovanje. Djevojke vole takve uređaje jer su jednostavne za upotrebu i ne uzrokuju nelagodu. Uvijači su izrađeni od guste pjene na fleksibilnoj žici, tako da se bez problema mogu ostaviti čak i preko noći. Uz pomoć papilota kod kuće dobivaju se i male kovrče i bujna frizura s velikim kovrčama.

Prednosti

 • jednostavnost upotrebe;
 • nema štete i nelagode za kosu;
 • svestranost (pogodno za sve tipove kose);
 • nedostatak nelagode.

Nedostaci

 • zbog svoje mekoće, uvijači se mogu spljoštiti, što rezultira neravnim kovrčama;
 • potrebno je odabrati pravu veličinu i oblik.

Hripavacshki
Hripavci spadaju u kategoriju uvijača s malim promjerom. Aluminij, plastika ili drvo koriste se kao glavni materijal za izradu u nekim slučajevima. Učvršćivanje kovrča vrši se elastičnom trakom. Po namjeni i značajkama slični su papilotu, ali imaju krutu strukturu. Koriste se za dobivanje malih kovrča tijekom trajnog.

Prednosti

 • jednostavan izgled;
 • veliki volumen za kosu;
 • pogodnost finog uvijanja.

Nedostaci

 • nisu prikladni za sve slučajeve;
 • metal ima loš učinak na kosu (bolje je odabrati drvene ili plastične uvijače).

Takvi proizvodi spadaju u profesionalnu kategoriju alata za oblikovanje. Oni će vam pomoći da dobijete volumen uz minimalne troškove, ali bolje ih je koristiti za trajnu.

Koje uvijače odabrati?

Koje uvijače odabrati?

Postoji ogroman asortiman različitih uvijača za izbor, pa je teško odabrati pravu i jedinu opciju. Specifične sorte, ovisno o karakteristikama, prikladne su za određene svrhe. Prvo morate sve razumjeti, posavjetovati se s iskusnim stilistima, a tek onda napraviti izbor.

Ako želite brzo oblikovati kosu, tada biste trebali obratiti pažnju na termo ili električne valjke. Oni će vam pomoći dodati volumen u pola sata bez složenih postupaka i posjeta salonu. Odabrani su za jutarnju šminku kada nema vremena za duge tretmane. Ali budite svjesni činjenice da dovode do ozljeda ili oštećuju kosu.

Druga mogućnost za brzo oblikovanje ujutro ili u drugo doba dana su baršunasti uvijači. Oni izvode uvijanje u nježnom načinu rada bez oštećenja kose. Takvi uređaji spadaju u kategoriju profesionalnih alata.

Prije kupnje određenih uvijača svakako uzmite u obzir vrstu kose i njezine značajke. Ako je kosa jaka, gusta i duga, tada biste trebali dobiti papilote ili hripavac. Takvi su proizvodi prikladniji za noćno oblikovanje, jer je potrebno više vremena za dovršetak postupka. Zahvaljujući njima, ne morate praviti kompromise, a rezultat neće dugo čekati.

Ako je kosa kratka i nije jaka, tada to možete učiniti jednostavnim uvijačima-čičak ili plastičnim uređajima. Svaka djevojka s pravim izborom održat će zdravlje kose, a također će vam pomoći da dobijete frizuru s prirodnim volumenom.

U sljedećim člancima naši stručnjaci dijele kako odabrati ravnalo za kosu i tajne odabira boje za obrve.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Allen Ovich

Zdravo svima! Ja sam Allen Ovich, i veoma sam uzbuđen što mogu da podelim svoju strast prema popravci i instalaciji opreme sa vama. Kao autor na ovom sajtu, pokreće me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumeju i reše probleme vezane za njihovu opremu.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: