Kako odabrati boju za obrve

Često se prirodna boja obrva ne sviđa uvijek njihovom vlasniku. Želim da budu svjetliji, izražajniji, ali upotreba sjena ili maskare nije uvijek dopuštena, na primjer, na moru. Da biste obrvama dali bogatu boju, koristite posebnu boju koja traje dugo i daje im njegovan izgled.

Sadržaj

 1. Kako odabrati boju boje za obrve
 2. Sastav boje
 3. Vrste boja
 4. Nekoliko pravila

Kako odabrati boju boje za obrve

Raznolikost palete


Za one koji sumnjaju u ispravan izbor boje za obrve, postoji pravilo koje vam omogućuje da odaberete pravu nijansu: obrve bi trebale biti tamnije od kose na glavi i nekoliko nijansi. A ako ste vlasnik tamne kose, Boja bi trebala biti crna.

Međutim, proizvođači nude široku paletu boja za odabir, pa čak i crna boja može biti predstavljena u nekoliko nijansi. Opcije su raznolike – od meke i tople crne do hladne s plavim ili ljubičastim nijansama. Da biste odabrali pravu boju, usredotočite se na prirodnu nijansu kose i imajte na umu da se u kombinaciji s bojom može dobiti rezultat koji se razlikuje od očekivanog.

Dame s crvenom bojom kose i smeđe kose mogu odabrati nijanse smeđe boje, jer se najbolje slaže s njihovom kosom. Prilikom odabira svijetlih boja, lice će se izgubiti i postati izblijedjelo, a crne kontrastne boje će se previše isticati. Druga je stvar ako ste vlasnik plave kose i pepeljasti tonovi će vam savršeno odgovarati. Mladim djevojkama je dopušteno eksperimentirati, jer je prirodnu ljepotu mladog lica teško pokvariti nečim. Međutim, dame u dobi sa sijedom kosom nisu poželjne koristiti svijetle nijanse. Najprikladnija boja bit će grafit.

Sastav boje

Sastav boje

Dermatolozi naglašavaju da je upotreba prirodnih boja izrađenih od prirodnih sastojaka najsigurnija za upotrebu. Ali alergijska reakcija može se pojaviti i na proizvodima biljnog podrijetla. Prije upotrebe važno je upoznati se sa sastavom uključenim u boju kako biste izbjegli negativne posljedice.

Popis tvari uključenih u kremu:

 1. Voda.
 2. Cetearil alkohol, koji pomaže u distribuciji bojila, ali istovremeno jako isušuje kožu.
 3. Propilen glikol je konzervans koji, ako je doziranje poremećeno, može izazvati alergije.
 4. Cetearet – 23-emulgator.
 5. Ricinusovo ulje koje potiče hidrataciju i omekšavanje aktivnih tvari.
 6. Trietanolamin-dizajniran za normalizaciju kože.
 7. Polimer epilenglikola-pomaže omekšavanju i vlaženju strukture kose.
 8. Natrijev eritorbat dizajniran je za produljenje vijeka trajanja boje.
 9. Kana.

Popis tvari uključenih u oksid:

 1. Voda.
 2. Vodikov peroksid.
 3. Akrilat koji regulira viskoznost.
 4. Disodium EDTA – konzervans.

Među pozitivnim aspektima vrijedi napomenuti da je doza štetnih sintetičkih tvari izuzetno mala i u većini slučajeva ne može naštetiti. Proizvođači pokušavaju koristiti sve veću količinu prirodnih sastojaka.

Mnoge moderne boje proizvode se bez dodavanja amonijaka. Ali u ovom se slučaju njihova trajnost malo smanjuje.

!Važno! Prije upotrebe sredstva za bojenje treba uzeti u obzir individualnu netoleranciju na komponente, stoga prije upotrebe izvršite testnu primjenu na području iza uha.

Uide boja

Boje za obrve razlikuju se ne samo po boji, već i po konzistenciji, pa prilikom kupnje svakako obratite pažnju na ovu činjenicu.

 1. Krem boja je jedno od najčešćih sredstava, jer je glavna razlika meka struktura ugodne konzistencije.
 2. Boja u kapsulama na bazi prirodnih sastojaka kane vrlo je prikladna za upotrebu, jer je u početku dozirana.
 3. Gel boja izgleda kao konzistencija poput želea, koju je prilično teško nanijeti, pa se ne sviđa svima.
 4. Trajna boja je vrlo otporna, pa se koristi u salonima za tetoviranje. Preporučljivo je koristiti ga s oprezom, jer ima prilično trajan učinak. A ako nemate potrebne vještine crtanja ravnomjernih obrva, budite oprezni s ovom bojom.

Nekoliko pravila

Nekoliko pravila

Nakon što se odlučite za boju, pridržavajte se nekoliko pravila za upotrebu boje:

 1. nikada nemojte koristiti boju kojoj je istekao rok trajanja, jer može loše utjecati na kožu i izazvati alergijsku reakciju;
 2. da biste spriječili izlaganje sintetičkim materijalima, koristite boju gdje je najveći broj prirodnih sastojaka i postoje ekstrakti ljekovitog bilja;
 3. bojenje je potrebno izvršiti prema uputama, bez narušavanja proporcija i reda utvrđenog tamo.

Vaša će slika postati svijetla i izražajna ako odgovorno postupate s izborom i kupite boju za obrve koja najbolje odgovara vašoj vrsti boje.

U sljedećim člancima naši stručnjaci dijele kako odabrati peglu za kosu i tajne odabira uvijača.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Allen Ovich

Zdravo svima! Ja sam Allen Ovich, i veoma sam uzbuđen što mogu da podelim svoju strast prema popravci i instalaciji opreme sa vama. Kao autor na ovom sajtu, pokreće me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumeju i reše probleme vezane za njihovu opremu.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: