Kako odabrati lak za kosu

Oblikovanje kose kod djevojčica uzrokuje puno problema. To se uglavnom odnosi na vlasnike neposlušne i grube kose. Za njih spremanje jutarnjeg stila za taj dan postaje neodoljiv zadatak. U pomoć dolaze sprejevi za kosu koji će im pomoći da budu upravljivi. Ali u ovom slučaju nije sve tako jednostavno, jer postoji mnogo proizvoda koje možete izabrati od svjetskih proizvođača.

Sadržaj

 1. Kako odabrati lak za kosu?
 2. Kakav bi trebao biti sastav?
 3. Odabiremo stupanj fiksacije laka za kosu
 4. Odabir visokokvalitetnog laka

Kako odabrati lak za kosu?

Kako odabrati lak za kosu?

Djevojkama se nude lakovi koji se razlikuju po sastavu i stupnju fiksacije. Nije teško postići željeni rezultat ako odaberete pravi alat za to. Prije svega, obratite pažnju na proizvode robnih marki kao što su Ace, Ace, Ace, Ace i drugi. Imaju opsežne linije aerosola koji smiruju neposlušnu kosu.

Lakovi se odabiru uzimajući u obzir individualne karakteristike kose. Ali u potrazi za ljepotom, ne smijemo zaboraviti na sigurnost, inače nekvalitetni proizvod može, kada se koristi, uvelike pokvariti kosu, pa čak i vlasište. Proizvođači koriste jasnu i detaljnu klasifikaciju.

Svi aerosoli, radi praktičnosti, podijeljeni su u sljedeće kategorije:

 1. snažna fiksacija;
 2. normalna fiksacija;
 3. suhi lakovi;
 4. s ukrasnim efektima;
 5. dječji.

Svaki od njih ima osobne karakteristike. Ako odaberete pravi proizvod za fiksiranje, lako je postići željeni rezultat bez štete za kosu.

Lakovi za snažno držanje

Ako je u pitanjima oblikovanja potrebno ozbiljno oružje, tada dajte prednost lakovima za snažno učvršćivanje. Oni su u stanju popraviti čak i grubu kosu i popraviti nevjerojatnu frizuru u pravom položaju nekoliko sati, a ponekad i cijeli dan. Ali zapamtite da imaju ozbiljan učinak, pa ih je bolje koristiti samo za vlasnike zdrave kose.

Prednosti

 • pouzdana fiksacija dugoročno;
 • složeno polaganje bez ograničenja;
 • otpornost na vjetar i vlagu.

Nedostaci

 • snažan, pa čak i negativan učinak na kosu kada se koristi;
 • poteškoće s ispiranjem.

Takvi alati nisu namijenjeni svakodnevnoj uporabi. Koriste se u onim situacijama kada se radi frizura za fotošop i večernji događaj. Za djevojke sa slabom i lomljivom kosom bolje je suzdržati se od korištenja tako jakih proizvoda.

Lakovi za normalno držanje

Ova kategorija uključuje većinu lakova koje djevojke redovito koriste. Njihova je svrha zadržati frizuru tijekom dana. Na primjer, skupite kosu u rep i lakirajte je kako se ne bi razbarušila. Zahvaljujući tome, pramenovi ostaju na mjestu i ne propadaju tijekom hodanja ili laganih naleta vjetra.

Prednosti

 • primjena na redovnoj osnovi bez ozbiljne štete;
 • smanjenje broja štetnih polimera u sastavu;
 • prirodni izgled s mogućnošću češljanja;
 • učvršćivanje jednostavnih svakodnevnih frizura i Zaštita od vjetra, vlage.

Nedostaci

 • ne štedite od jakog vjetra;
 • kosa se mora češće prati.

Takvi lakovi nalaze se u svakoj ženi. Pomažu u onim situacijama kada trebate brzo popraviti stil. Ali ne biste trebali računati na ozbiljan stil. Ako morate napraviti složenu frizuru za događaj, bolje je odabrati nešto drugo.

Suhi Lakovi za kosu

Kosa zahtijeva pažljivo rukovanje, a to se prije svega odnosi na odabir proizvoda za njegu, uključujući lakove za fiksiranje. Ako ih želite zaštititi od opasnih učinaka, odaberite suhi lak. To je svestran proizvod koji se nanosi na gotovu frizuru. Izrazita karakteristika-lak ne lijepi niti zajedno. U bilo kojem trenutku kosa se češlja, pa čak i stil se mijenja.

Prednosti

 • pojedinačne dlačice se ne lijepe jedna za drugu;
 • stvara atraktivan sjaj;
 • pramenovi se ne isušuju i ne lome.

Nedostaci

 • fiksacija nije dugotrajna, kao u slučaju aerosola;
 • suhi lak uzrokuje alergije ili poteškoće s disanjem.

Ovaj alat dobro se nosi s ukroćivanjem neposlušne kose, ali ne biste trebali računati na dugotrajan učinak. Sastav suhih lakova sadrži pantenol i aminokiseline koje njeguju kosu. Ali istodobno se suha smjesa često raspada i otežava normalno disanje.

Lakovi s ukrasnim efektima

Ova kategorija lakova namijenjena je onim djevojkama koje se nisu navikle ograničiti na okvire jedne slike. Ovaj alat omogućuje vam eksperimentiranje i stvaranje novih frizura. Dekorativni učinak očituje se u činjenici da kosa poprima druge nijanse. Svjetlucavi lakovi su popularni jer su izvrstan način za stvaranje frizure za zabavu ili proslavu.

Prednosti

 • kvalitetna fiksacija kovrča;
 • jednostavna primjena;
 • svijetla i lijepa frizura.

Nedostaci

 • alergijske reakcije od sjaja ili boja;
 • poteškoće s ispiranjem.

Očito, proizvodi s dekorativnim učinkom nisu prikladni za svaku situaciju. Koriste se samo u posebnim prilikama – za odlazak na odmor, šetnju ili zabavu. S tako rijetkom uporabom, negativni učinci na kosu se ne pojavljuju.

Dječji lakovi

Djevojčice sve ponavljaju nakon Mama. Žele izgledati svijetlo i elegantno, pa oblikovanje kose oduzima puno vremena. U pomoć će doći posebni dječji lakovi. Preduvjet je odsutnost opasnih polimera i drugih tvari koje mogu utjecati na djetetovo tijelo. Treba pažljivo pristupiti pitanjima izbora kozmetike i proizvoda za kosu za djevojčice.

Prednosti

 • sigurnost djece;
 • dostupnost od 3 godine starosti;
 • sadržaj hranjivih sastojaka za kosu.

Nedostaci

 • ne biste trebali očekivati snažnu fiksaciju.

Lakovi za djecu sadrže svjetlucanje jer se koriste samo za praznike. Ne preporučuje se prečesto korištenje laka, jer dječju kosu karakterizira povećana osjetljivost.

Kakav bi trebao biti sastav?

Kakav bi trebao biti sastav?

Lakovi za fiksiranje kose spadaju u kategoriju jakih i opasnih proizvoda, pa se njihovom izboru pristupa s oprezom. Prije svega, pažljivo proučite naljepnicu. Proizvođači pišu sastav, pa saznajte o sadržaju korisnih i opasnih tvari.

Komponente bilo kojeg laka su:

 1. polimeri koji su izravno odgovorni za fiksiranje kose;
 2. tvorci filma koji sprječavaju odmotavanje malih dlačica;
 3. propilen koji se koristi za raspršivanje laka;
 4. plastifikatori odgovorni za elastičnost i prirodnu boju;
 5. otapala koja razrjeđuju kemijske komponente.

To su komponente koje se nalaze u formulacijama lakova za kosu. Osim toga, proizvođači dodaju i druga sredstva:

 1. glicerin– koristi se za vlaženje i omekšavanje kose;
 2. pantenol– koristi se za popravak tkiva;
 3. betain– koristi se za davanje prirodnog sjaja;
 4. vitamini– koristi se za napajanje.

Lakovi sadrže hranjive i regenerirajuće sastojke. Pomažu u smanjenju negativnih učinaka upotrebe laka.

Od opasnih tvari u sastavu oslobađa se etilni alkohol, koji se koristi kao otapalo, ali isušuje kosu i čini je krhkom. Ako odaberete ispravno, nema problema s upotrebom aerosola. Kovrče ostaju sjajne i zdrave, a alergijske reakcije se ne manifestiraju ni na koji način.

Odabiremo stupanj fiksacije laka za kosu

Odabiremo stupanj fiksacije laka za kosu

Proizvođači nude lakove koji se razlikuju u stupnju fiksacije. To je ključni čimbenik na koji djevojka prvo obraća pažnju. Sredstva se dijele na slaba, srednja i jaka. Izbor u korist ovog ili onog alata vrši se uzimajući u obzir vlastite želje i opće stanje kose.

Stilisti i drugi stručnjaci obraćaju pažnju na sljedeće značajke:

 1. slaba kosa zahtijeva pažljivo rukovanje, pa se odabiru samo slabi lakovi;
 2. srednji lakovi koriste se za čestu upotrebu u malim količinama, pogodni za vođenje aktivnog načina života;
 3. snažna fiksacija potrebna je vlasnicima grube i guste kose, jer se u protivnom neće moći nositi s njima.

Ako je kosa tanka i lako se lomi, ne biste je trebali ugroziti primjenom jakih lakova. Bolje je učiniti bez njih ili koristiti u malim količinama sredstvo za slabu fiksaciju.

Ako je kosa zdrava, ali problemi s frizurom se osjećaju, tada će to učiniti lakovi srednje čvrstoće. Takva se sredstva preporučuju sportašima ili samo onima koji se često kreću i dan provode aktivno.

Lakovi s jakim držanjem odabiru se samo ako je kosa gruba i gusta ili želite napraviti složeni stil za jednu večer. Fiksacija je dovoljna za 5-7 sati, ali pripremite se za činjenicu da će biti teško isprati niti.

Odabir visokokvalitetnog laka

Odabir visokokvalitetnog laka

Da biste pronašli siguran lak, preferirajte proizvode robnih marki-Ace, Ace, Ace, Ace. Nema ozbiljnih pritužbi na proizvode proizvedene pod tim robnim markama. Asortiman uključuje izbor lakova za bilo koju svrhu.

Postoji nekoliko pravila:

 1. obratite pažnju na proizvođača;
 2. pročitajte opis određenog laka;
 3. pregledajte sastav proizvoda;
 4. procijenite stupanj fiksacije i utjecaja na kosu.

Sastav ne smije sadržavati veliku količinu štetnih polimera i sredstava za stvaranje filma, jer negativno utječu na stanje kose. Kvalitetni lakovi sadrže veliku količinu restorativnih i hidratantnih sredstava, kao i vitamina.

Što je tipično za dobar lak za kosu?

Dobar lak učinkovito se nosi sa zadacima i nema štetan učinak na kosu. Proizvođači jasno propisuju sastav, preporuke za uporabu i kontraindikacije. Zahvaljujući tome, bez problema se odabire potreban proizvod za njegu kose i stvaranje frizura.

U sljedećim člancima naši stručnjaci govore kako odabrati pravu boju za kosu i tajne odabira uvijača za kosu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Allen Ovich

Zdravo svima! Ja sam Allen Ovich, i veoma sam uzbuđen što mogu da podelim svoju strast prema popravci i instalaciji opreme sa vama. Kao autor na ovom sajtu, pokreće me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumeju i reše probleme vezane za njihovu opremu.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: