25 najboljih atrakcija u Bangladešu

Bangladeš je jedna od najzanimljivijih država za turiste i nalazi se u Južnoj Aziji. Postoje i odmarališta s hotelima i mnoga vjerska i kulturna središta. Izvorna povijest zemlje omogućuje vam da naučite potpuno nove stvari o ljudskom životu u drugim regijama. Osim tradicionalnih hinduističkih hramova, postoje i džamije, a postoji čak i armenski hram. Naši stručnjaci odabrali su 25 najboljih atrakcija u Bangladešu i kategorizirali ih.

Poredak najboljih atrakcija u Bangladešu

NominacijamjestoimeOcjena
Najbolje prirodne atrakcije Bangladeša1Slapovi Madhabkunda5.0
2Mangrova šuma Sundarban4.9
3Safari park dulahazra4.8
4Jezero FOJ4.7
5Jezero Kaptai4.6
6Otok Svetog Martina4.5
Najbolje arhitektonske znamenitosti Bangladeša1Jamrai5.0
2Taj Mahal4.9
3Budistička Vihara4.8
4Nacionalna džamija4.7
5Nacionalni muzej4.6
6Sonargaon4.5
7Utvrda Lalbach4.4
8Ružičasta palača4.3
Najbolje vjerske atrakcije Bangladeša1Armenska crkva Svetog uskrsnuća5.0
2Povijesni grad džamija Bagerhat4.9
3Džamija zvijezde4.8
4Džamija Kana Muhameda4.7
5Hram Shiva4.6
6Hram Govinda4.5
Najbolje plaže u Bangladešu1Plaža Kuakata5.0
2Plaža Koks Bazar4.9
3Plaža Patenga4.8
4Plaža St. Martin ‘ s Island4. 7
5Plaža Inani4.6

Najbolje prirodne atrakcije Bangladeša

Slapovi Madhabkunda

Ocjena: 5.0

Slapovi Madhabkunda

Na prvom mjestu na ljestvici prirodnih egzotičnih mjesta bio je veliki tok vode koji se spušta s planina, što je jedno od najpopularnijih mjesta za turiste u zemlji. Nalazi se u blizini grada Silhet. Najveće gromade, kao i okolna prašuma, čine ovo jedno od najatraktivnijih mjesta za posjetitelje zemlje. Vodiči nude noćenja, kao i duge izlete.

Visina vodopada je približno 60 metara. A malo, ali mutno jezero ispod, odnosno njegova obala, izvrsno je mjesto za promatranje prirodnih ljepota. Lokalne vlasti pružaju brojne mogućnosti za dolazak do vodopada. Tijekom putovanja turistima će se predstaviti plantaže čaja, kao i biljke gume i limuna. Ovdje možete doći iz jednog od 2 grada.

Mangrova šuma Sundarban

Ocjena: 4.9

Mangrova šuma Sundarban

Najveća šuma na istoku zemlje također je rangirana kao najbolja atrakcija u Bangladešu. Ova skupina uključuje veliki broj otoka koji su obrasli mangrovima. Površina sadnje je oko 6 tisuća kilometara. Na ogromnom teritoriju raste do 350 vrsta trava i drveća, a rezervoari su stanište do 400 taksonomskih jedinica riba i vodozemaca.

Turisti će se moći upoznati s faunom zemlje, cijeniti ogroman broj ptica pjesama koje žive na drveću i upoznati životinje. Šuma mangrova dom je velikog broja bengalskih tigrova, Jelena, makaka i vidri. Ovdje žive i najveći krokodili na svijetu-češljani, kao i gušteri monitora i kraljevske kobre. Lokalna plemena često pokazuju osobitosti ribolova uz pomoć pripitomljenih vidri.

Safari park dulahazra

Ocjena: 4.8

Safari park dulahazra

Veliki park za promatranje prirode nalazi se u blizini Koks bazara. Ova atrakcija je rezervat za mnoge životinje, među kojima turisti posebno ističu slonove. Osim toga, ovdje se nalaze krokodili, lavovi, majmuni i razne šarene ptice. Površina parka je gotovo 9000 četvornih kilometara. Glavni cilj stvaranja zaštićenog područja bio je očuvanje mnogih vrsta životinja.

Trenutno ovdje živi gotovo 4000 životinja, koje pripadaju 165 biološkim vrstama. Nakon dolaska nove vlasti, ovdje su premješteni mnogi slonovi koji su držani u zatočeništvu, a također su poticali dobrotvorne svrhe i prijenos egzotičnih životinja u vlasništvo parka. Turistima će biti zanimljivo vidjeti krokodile, jelene, medvjede, pitone i Paunove. Međutim, raznolikost vrsta i broj zvijeri nešto su niži nego u Mangrovskoj šumi Bangladeša.

Jezero FOJ

Ocjena: 4.7

Jezero FOJ

Veliki, umjetno stvoreni rezervoar, koji se nalazi u blizini grada Chittatong, koji se nalazi na jugoistoku zemlje, također je uvršten u ocjenu najboljih atrakcija. Nastao je 1924. godine nakon izgradnje brane, a ime je dobio po jednom od partnera tvrtke za izgradnju željeznica. Glavni cilj stvaranja jezera bio je osigurati čistu vodu lokalnim plemenima i građanima.

Rezervoar se nalazi u blizini najvećeg brda u provinciji, a također se, prema uvjeravanjima turista, odlikuje izuzetno atraktivnim izgledom, što se postiže zahvaljujući značajkama reljefa. Tu se nalazi i zabavni park. Ukupna površina praktički doseže 130 hektara. Upravo se ovo područje smatra najboljim u zemlji, pa će se turisti moći upoznati sa svim kulturnim prekretnicama države i prirodnim ljepotama.

Jezero Kaptai

Ocjena: 4.6

Jezero Kaptai

Veliki rezervoar, potpuno otvoren za turiste, također je uvršten u ocjenu atrakcija. To je praktički nebesko mjesto za ronioce koji uvijek mogu plivati u “šumi lotosa”. Tijekom vegetacije gotovo cijelo područje teritorija prekriveno je biljkama. Osim toga, oko ovog jezera nalazi se veliki broj palača vladara zemlje, kao i budističkih samostana u Bangladešu.

Ovo je jezero postalo stanište velikog broja riba, uključujući neobične smuđeve, od kojih najveći dosežu težinu od 50 kg. Nije rijetkost da mještani posjetiteljima i gostima nude mnoštvo tradicionalnih jela od ribe. Osim toga, na jezeru se često održavaju izleti brodom. Uz zanimljive reljefe, kao i bistru vodu, široku paletu pogleda, od starih do modernih palača, jezero Kaptai jedna je od najpopularnijih atrakcija u Bangladešu.

Otok Svetog Martina

Ocjena: 4.5

Otok Svetog Martina

Mali otok smješten u južnom dijelu Bangladeša jedno je od rajskih mjesta za turiste koji ovu regiju žele posjetiti radi atrakcija. Možete doći brodom koji redovito napušta selo Tekanfa. Međutim, odmor turista pomalo zasjenjuje činjenica da se ovdje nalaze šatorski kampovi, koji se često nalaze tijekom putovanja.

Sam otok St. Martin predstavlja tipično Rajsko mjesto, koje se može naći u izobilju na području Oceanije. Veliki broj tropskih plaža s palmama i bambusovim bungalovima mještana, mnoštvo prekrasnih biljaka, kao i rijetki sadržaji moderne infrastrukture poput hotela i restorana čine ovo jedno od najboljih mjesta za one turiste koji se žele odmoriti od gradske vreve.

Najbolje arhitektonske znamenitosti Bangladeša

Jamrai

Ocjena: 5.0

Čitav gradić Jamrai uvršten je u ljestvicu najboljih atrakcija Bangladeša zbog ljepote zgrada i povijesne vrijednosti. Glavnu slavu ovom mjestu donose preživjele hinduističke Katedrale koje su građene u Ina-Ina stoljećima. Mještani aktivno razvijaju turizam, oplemenjuju grad, a također nude ogroman broj suvenira na teritoriju kompleksa. Jamrai se nalazi vrlo blizu glavnog grada.

Jedinstveni komemorativni proizvodi stanovnika čine vrijeme utrošeno na njegovu proizvodnju. Lokalni obrtnici pokušavaju učiniti jedinstvenim i dati ogromnu količinu detalja. Za turiste se predlaže naručiti suvenire izrađene od plemenitih metala, kao i umetnute kamenjem. I tek nakon završnog poliranja dobivaju se prava remek-djela koja će vas dugo podsjećati na putovanje u Bangladeš.

Taj Mahal

Ocjena: 4.9

Taj Mahal

To je replika indijskog mauzoleja koji je sagrađen u gradu Agra. Otkriven je u jednom od najstarijih naselja mještana Sonargaona. Znamenitost je podignuta tek 2008. godine, a poznati producent Bangladeša postao je osnivač i inicijator početka proizvodnje. Glavni cilj bio je diverzificirati kulturna mjesta svoje matične zemlje, jer siromašni stanovnici nisu mogli posjetiti Indiju.

Osim toga, planirano je da se Bangladeški Taj Mahal koristi kao turistička zamka. Gradnja se počela graditi tek 2003. godine i vrlo brzo je završena, u usporedbi s originalom. Freske i drugi ukrasi u kompleksu cjelovita su replika koja je uklonjena sa zidova stvarnog mauzoleja Agre. Uz to, teren je znatno izmijenjen kako bi odgovarao riječnoj obali na kojoj se nalazi izvorni kulturni spomenik.

Budistička Vihara

Ocjena: 4.8

Budistička Vihara

U početku se taj pojam odnosio na utočište redovnika koji su lutali teritorijem Bangladeša i pomagali u rješavanju problema, prosvjetljujući se u tom procesu. Zbog kišnih sezona bilo je potrebno sklonište za to razdoblje. Među stanovnicima regije smatralo se izuzetno prestižnim sklonište redovnika i pružanje hrane. U budućnosti su počeli graditi punopravne komplekse koji se nalaze u blizini cesta i trgovačkih putova, a trenutno su uključeni u ocjenu najboljih atrakcija Bangladeša.

Mahavihara je najveći takav samostan koji se nalazi u kontinentalnom dijelu zemlje. Vihara se nalazi na sjeverozapadu države. Građevina je podignuta oko 8. stoljeća nove ere. Tradicionalni raspored, kao i činjenica da je samostan savršeno očuvan, čini ovo mjesto jednom od najvažnijih povijesnih znamenitosti Bangladeša.

Nacionalna džamija

Ocjena: 4.7

Nacionalna džamija

Uzimajući u obzir izuzetno brz rast glavnog grada sredinom prošlog stoljeća, lokalnim vlastima postala je očita potreba za izgradnjom uistinu prostrane džamije koja bi postala vjersko utočište muslimanskog stanovništva. Novi molitveni kompleks nazvan je Baitul Mukarram, a gradnja je započela 1960. Džamija se nalazi u blizini poslovnog centra grada. To je jedna od najvećih i najljepših znamenitosti Bangladeša.

Glavni arhitekt bio je Abdul Hussein Tariani, koji je pokušao sačuvati tradicionalne prekretnice u izgradnji vjerskih kompleksa muslimana, kao i nove trendove u izgradnji čvrstih i pouzdanih zgrada. Cjelokupni kompleks obuhvaćao je prodajna mjesta, kao i mnoge urede i parkirališta. Za turiste iz Bangladeša predlaže se šetnja terenom i istraživanje mnogih ukrasa. Glavna molitvena dvorana je ogromna, površina doseže 25 kilometara, a ovdje je postavljen i veliki polukat.

Nacionalni muzej

Ocjena: 4.6

Nacionalni muzej

Povijesni kompleks, otvoren u atraktivnoj i relativno mladoj zgradi 1983. godine, postao je jedna od turističkih zamki na teritoriju Dhake. Nalazi se u centru grada. Glavni eksponati posvećeni su klasičnim ukrasnim i primijenjenim, etnografskim i povijesnim predmetima koje su arheolozi uspjeli otkriti na teritoriju zemlje.

Osim toga, ovdje se nalaze mnogi predmeti koji se odnose na suvremenu umjetnost. Nacionalni muzej sadrži veliku zbirku eksponata iz antičkih vremena prije Krista: metalne i drvene skulpture, velik broj predmeta numizmatike, uključujući zlatne i srebrne novčiće izdane pod različitim vladarima. Osim toga, među izložbama posebno mjesto zauzima ona posvećena oružju i oklopu hindustana.

Sonargaon

Ocjena: 4.5

Sonargaon

Drevna prijestolnica Bengala, koja je prije bila dio Indije, nije mogla ne ući u ocjenu. Na teritoriju je sačuvan ogroman broj povijesnih predmeta iz tih vremena. Veliki grad nalazi se u blizini dake, pa će turistima biti izuzetno lako doći do grada. Jedno od imena mjesta je Panam. Glavni grad Bengala postao je tek tijekom stoljeća i bio je to prije osvajanja regije od strane velikih mogula.

Za posjetitelje su ovdje otvorene mnoge palače, imanja plemstva i ruševine drugih povijesnih građevina. Osim toga, u blizini grada nalazi se jedna od najpoznatijih džamija Goaldia, koja se nalazi u istoimenom selu. Još jedna atrakcija je Muzej folklora koji prikazuje ogroman broj artefakata iz cijele zemlje. Sonargaon ima samo 4.000 stanovnika, a broj turista obično je mnogo veći.

Utvrda Lalbach

Ocjena: 4.4

Utvrda Lalbach

Velika utvrđena palača sagrađena za vrijeme vladavine mogula također je uvrštena u ocjenu. Smješteno je na teritoriju Dhake, u blizini rijeke Buriganga u povijesnom dijelu grada. Međutim, vodeni tokovi koji su štitili utvrdu od prodora odavno su promijenili tok i počeli teći u drugi dio zemlje. Gradnja dvorca započela je 1678. godine po nalogu princa Muhammada Azama, koji je bio padišah Mogulskog Carstva, u vrijeme dok je bio regent Bengala, današnjeg Bangladeša.

Utvrda se dugo nije nastavila podizati zbog praznovjerja sljedećih vladara. Kasnije se kompleks džamije i dvije grobnice počeo smatrati palačom. Međutim, nedavno su lokalne vlasti financirale iskapanja koja su otkrila mnoge druge građevine u kompleksu. Glavna atrakcija u Bangladešu je grobnica Bibi pari, smještena u središtu utvrde.

Ružičasta palača

Ocjena: 4.3

Ružičasta palača

U glavnom gradu nalazi se jedna od najvažnijih zgrada u cijeloj zemlji. Unatoč relativnoj mladosti, podignuta je 1989. godine na teritoriju Dhake, a zatim je ova atrakcija postala zaista jedna od najpopularnijih u cijelom Bangladešu. Posebno je podignuta u rijetkom stilu preporoda na orijentalni način.

Trenutno je ova građevina jedno od mjesta izložbe za Nacionalni muzej. Osim arhitekata, cvjećari su uspjeli raditi u procesu ukrašavanja i ukrašavanja. Napravili su ogroman posao kako bi stvorili prekrasan vrt na stražnjoj strani palače, koji je uvijek miran i miran. Ovo je mjesto savršeno za odmor od gradske vreve. Za one turiste koji žele vidjeti uistinu lijepu građevinu na teritoriju grada, podignutu relativno nedavno, ružičasta palača izvrstan je izbor.

Najbolje vjerske atrakcije Bangladeša

Armenska crkva Svetog uskrsnuća

Ocjena: 5.0

Armenska crkva Svetog uskrsnuća

Na prvom mjestu na vrhu vjerskih znamenitosti Bangladeša nalazi se velika armenska crkva. Izgradila ga je zajednica male nacionalnosti u gradu Dhaka 1781. godine. Nalazi se u najstarijem dijelu glavnog grada i spomenik je kulture i arhitekture. Armenski trgovci pojavili su se u regiji tijekom stoljeća i postali cijenjena kasta stanovnika koji su pridonijeli ogromnim količinama sredstava i snage razvoju regije.

Zbog toga je jedan od mogulskih careva dopustio Armencima da slijede vlastitu religiju. Za izgradnju crkve na glavnom teritoriju gotovo svi stanovnici zemlje izdvojili su sredstva. Zemljište za kršćansku crkvu kupili su najbogatiji trgovci. Unatoč činjenici da u regiji trenutno nema dijaspore, hram je i dalje tražen i popularna je turistička atrakcija.

Povijesni grad džamija Bagerhat

Ocjena: 4.9

Povijesni grad džamija Bagerhat

Drugo mjesto na ljestvici je veliki grad, koji je spomenik arhitekture za vrijeme vladavine mogula. Smješteno je u zapadnom području trenutnog istoimenog naselja na spoju dviju najvećih rijeka u regiji. Zlatno vrijeme ovog mjesta palo je na stoljeće. Ukupna površina doseže gotovo 50 četvornih metara. km. Uz to, Bagerhat je postao glavno mjesto na kojem se nalaze gotovo sve ikonične građevine muslimanskog Bengala.

Na terenu se nalazi gotovo 360 džamija, kao i mnoge druge javne zgrade i ceste. Drevni grad, koji je stvoren tijekom dugog razdoblja, pokazao se gotovo potpuno obraslim džunglom 1459. godine, jedno je od najzanimljivijih mjesta za šetnju u sjeni drevnih građevina za sve turiste. Bagerhat se stoga odnosi na popis znamenitosti Bangladeša.

Džamija zvijezde

Ocjena: 4.8

Džamija zvijezde

Veliki vjerski kompleks, koji ima drugo ime Džamija Tara, nalazi se u starom dijelu dake. Hram je ukrašen mnogim ukrasima, uključujući plave zvijezde, od kojih je i ime džamije. Prema dokumentaciji, izgrađena je oko sredine stoljeća. Na pravokutni oblik okvira pričvršćene su 3 kupole. U budućnosti je nekoliko puta moderniziran, što je omogućilo da zgrada postane jedna od najljepših u Bangladešu.

Zahvaljujući financijskoj intervenciji pokrovitelja, 30-ih godina početka stoljeća poduzeta je značajna obnova, a džamija je u potpunosti preuređena. Na primjer, podignuta je vanjska veranda, koja je bila prekrivena slikama zvijezda i polumjeseca. Zbog toga je džamija postala jedna od glavnih atrakcija Bangladeša, kao i živopisan primjer komadnog ukrasa.

Džamija Kana Muhameda

Ocjena: 4.7

Džamija Kana Muhameda

Izvana ovaj dio grada značajno podsjeća na stil utvrde Lalbagh, budući da je u procesu gradnje korišten isti arhitektonski smjer. To je jedan od glavnih spomenika u zemlji, koji je, nažalost, slabo očuvan. Džamiju Khan Mohammad mogu posjetiti svi zainteresirani turisti. Nekarakteristično je da su čak i žene dopuštene unutra, ali samo ako dobiju odgovarajuće dopuštenje.

Ova džamija predstavlja jedno od mnogih središta kulture islama koje su donijeli veliki Moguli u procesu vladavine. Impozantna ružičasta građevina smještena u sirotinjskim četvrtima postala je prekrasan arhitektonski spomenik, u kontrastu s praktičnim modernim zgradama. Mnogi turistički vodiči preporučuju posjet ovom mjestu kako ne biste izgubili lavovski dio iskustva putovanja po zemlji i istraživanja znamenitosti Bangladeša.

Hram Shiva

Ocjena: 4.6

Hram Shiva

Poredak se nije mogao sastaviti bez izvorno hinduističkih zgrada, koje su bile glavni vjerski kompleksi na teritoriju zemlje prije osvajanja regije od strane velikih mogula. Izgrađen u tradicionalnom stilu 1823. godine, ovaj veliki hram ima 3 razine. I premda mnogi ljudi ovo mjesto smatraju ukrasnim, katedrala je sagrađena uzimajući u obzir arhitektonske značajke odgovarajuće religije i izašla je prilično jaka.

Svaki od slojeva hrama ima veliki toranj prekriven rezbarijama. Nažalost, mnoge ukrasne figure koje su krasile strukturu, kao rezultat ratova, uključujući i civilne, izgubljene su. Među značajkama hrama može se istaknuti njegova pompa, jer je sagrađena u čast boga obilja Šive. Uz to, dio skulptura simbolizira dobročinstvo prema ljudima. Ovo mjesto je jedno od najljepših u zemlji.

Hram Govinda

Ocjena: 4.5

Hram Govinda

Drugi hinduistički hram na ljestvici koji je dospio na posljednju poziciju ovog odjeljka također je važna znamenitost ove regije. Ovo svetište nalazi se na teritoriju zemlje, vrlo blizu granice s Indijom. Budući da je religija politeistička, broj hramova različitim bogovima na teritoriju Bangladeša koji su znamenitosti regije uistinu je ogroman.

Katedrala Govinda posvećena je istoimenom svemoćnom zaštitniku krava i zemlje. Struktura je podignuta u tamnocrvenoj boji, ukrašena ogromnim brojem ukrasnih freski, kao i bareljefa koji uključuju scene iz epa. Hram izgleda vrlo staro, što privlači mnoge poznavatelje povijesti na teritorij grada. Ovo je prava turistička Meka za one goste zemlje koje zanimaju brojne legende o bogovima i herojima.

Najbolje plaže u Bangladešu

Plaža Kuakata

Ocjena: 5.0

Plaža Kuakata

Na prvom mjestu na ljestvici najboljih plaža nalazi se jedna od najvećih na teritoriju zemlje, koja je dobila titulu nove prirodne atrakcije. Smješteno je 320 km od glavnog grada regije. Fini mramorni pijesak, koji ima bijelu ili bež boju, izvrstan je za igru djece. Zbog dobrog položaja ovdje možete pronaći mnogo izvrsnih pogleda. Prema uvjeravanjima turista, plaža ima neke od najljepših zalazaka sunca na teritoriju zemlje.

Velike šikare mangrova na istoku su zaštićeno područje u kojem turisti mogu upoznati veliki broj ptica i životinja, posebno zimi. Osim toga, mnogi hodočasnici dolaze na Kuakatu svake godine, što vam omogućuje da pogledate vjerske rituale budista i hindusa, sudjelujete na festivalima i opustite se u tom procesu. To je univerzalno priznata najbolja plaža u Bangladešu.

Plaža Koks Bazar

Ocjena: 4.9

Plaža Koks Bazar

Na drugom mjestu je najduža plaža na svijetu, koja se nalazi u blizini grada sa sličnim imenom, uz granicu Mjanmara. Zapravo je to turistička prijestolnica cijelog Bangladeša. Međutim, okolo je manje atrakcija, pa samo srebrna medalja. Čisto more i bistra voda čine ovo jedno od najatraktivnijih mjesta za turiste.

Gradska plaža Koks Bazar podijeljena je na nekoliko područja, uključujući Patengu i Inani. Prvo je prepoznato čudo prirode, dok je potonje bolje za kupanje. Neke plaže nisu dopuštene u vanjskim kupaćim kostimima. Lokalne atrakcije uključuju nekoliko hramova, samostana i grobnica. Osim toga, nedaleko od plaže nalazi se najveći kip Bude u zemlji.

Plaža Patenga

Ocjena: 4.8

Plaža Patenga

Ovo mjesto za opuštanje dio je kompleksa Koks Bazar. Ovdje se nalazi ogroman broj atrakcija. Nalazi se u blizini luke Chittagong. Mještani su organizirali izvrsnu infrastrukturu za posjet i život u regiji. Uska pješčana obala, koja uključuje manje kamene blokove i fragmente betona koji ne erodiraju, izvrsna je za opuštanje i kupanje.

Za gurmane postoji ogroman broj etničkih restorana i kafića koji pripremaju tradicionalna jela. U ponudi je pravi sladoled od zdrobljenog leda, poslužen svjež, kao i razna jela od rakova s krastavcima i lukom. Najbolje vrijeme za posjet je večer kada dođe povjetarac. Na tom području možete pronaći ogroman broj atrakcija.

Plaža St. Martin ‘ s Island

Ocjena: 4.7

Plaža St. Martin ' s Island

Ovaj je otok već spomenut na ljestvici kao jedno od najljepših mjesta na jugu zemlje. Međutim, na zapadnom dijelu otoka nalazi se prekrasna plaža koja je savršena za one turiste koji žele izbjeći pretjerani broj gostiju i mještana. Prekrasna i bistra voda, glatko spuštanje dna, mogućnost skrivanja u sjeni drveća i široka Obala čine ovo mjesto uistinu rajem. U procesu rekreacije na otoku možete pronaći mnogo različitih aktivnosti.

Subekvatorijalna klima regije čini ovo mjesto prevrućim za turiste tijekom dana, pa je bolje posjetiti ga navečer. Što se tiče promjene godišnjih doba, prikladnije je doći ovdje u jesen ili zimu, kada je postavljena ugodna temperatura do 26 stupnjeva. Inače se možete brzo opeći i pokvariti iskustvo posjeta atrakcijama Bangladeša.

Plaža Inani

Ocjena: 4.6

Plaža Inani

Još jedan dio velike plaže Koks Bazaar našao se na posljednjoj poziciji na ljestvici. Ovo je najdemokratskije mjesto za opuštanje na teritoriju muslimanske zemlje, u kojem se možete slobodno sunčati u kupaćem kostimu. Ukupna duljina plaže je 18 kilometara. Nekoliko koraljnih grebena čini izgled mjesta nezaboravnim. A izvrsna klima, lijepo vrijeme tijekom gotovo cijele godine, s izuzetkom kišne sezone, omogućuju nam da ovo mjesto nazovemo jednim od najboljih u regiji. Čista voda i blagi spust omogućuju vam da se ne bojite za djecu koja se kupaju, a palme su izvrsno utočište od vrućeg sunca.

Kao i kod ostalih plaža u Bangladešu, Inani podliježe standardnim preporukama za posjet: izbjegavajte predugo izlaganje suncu, pokušajte doći na odmor u večernjim satima, kada lokalni počinju festivali i koncerti, te dođite u jesen ili zimu. Slijedeći ove savjete, plaža Inani bit će jedno od najboljih mjesta za odmor u cijelom Bangladešu, koje će dugo pamtiti svi turisti koji su u zemlju došli zbog atrakcija.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: