30 najboljih atrakcija u Dubaiju

* Pregled najboljih prema uredništvu. O kriterijima odabira. Ovaj je materijal subjektivan, nije oglašavanje i ne služi kao vodič za kupnju. Prije kupnje potrebno je konzultirati stručnjaka.

Ujedinjeni Arapski Emirati predstavljaju jednu od najbogatijih zemalja na svijetu. A njihov poznati glavni grad – Dubai-prepun je atrakcija. Ovdje možete zanimljivo provesti vrijeme za razne aktivnosti, uključujući kupovinu, šetnju jahtama, opuštanje na obali. A za one turiste koji žele iskusiti arapsku kulturu, predstavljen je ogroman broj atrakcija koje datiraju iz ranog srednjeg vijeka i kasnije. Naši stručnjaci sastavili su top 30 najboljih mjesta za posjetiti u Dubaiju.

Poredak najboljih atrakcija u Dubaiju

NominacijamjestoimeOcjena
Najbolje arhitektonske znamenitosti Dubaija1Al Fahidi5.0
2Burj Khalifa4.9
3Bastakia4.8
4Toranj O-144.7
5Kaian Toranj4.6
6Toranj ruže4.5
7Madinat Jumeirah4.4
8Dubai Okvir4.3
9Emiratske kule4.2
Najbolje prirodne atrakcije u Dubaiju1Park Al-Mamzer5.0
2Umjetni arhipelag “mir”4.9
3Dubai Creek4.8
4Jebel Hafeet4.7
5Otok Bluewaters4.6
6Otok Palmi4.5
Najbolje vjerske atrakcije u Dubaiju1Džamija Jumeirah5.0
2Velika džamija u Dubaiju4.9
Najbolje kulturne atrakcije u Dubaiju1Centar za kulturno razumijevanje5.0
2Muzej kuće šeika Saida4.9
3Tržište zlata4.8
4Muzej iluzije4.7
5Muzej Etihad4.6
Najbolje Stvari koje treba učiniti u Dubaiju1Bollywood Park5.0
2Vodeni Park Vaild Vadi4.9
3IMG Worlds4.8
4Vodeni Park Laguna4.7
5Akvarij Dubai4.6
6Skijaški kompleks Ski-Dubai4.5
7Ibn Battuta Mall4.4
8Emirates Mall4.3

Najbolje arhitektonske znamenitosti Dubaija

Al Fahidi

Ocjena: 5.0

Al Fahidi

Glavna pozicija na ljestvici arhitektonskih znamenitosti Dubaija zauzima najstarija građevina u gradu-tvrđava Al Fahidi. Trenutno se u njemu nalazi jedna od podružnica Nacionalnog muzeja Ujedinjenih Arapskih Emirata. Svaki će se turist moći upoznati s drevnom poviješću grada. Datiran je oko 1799. godine, gotovo 40 godina prije osnutka Dubaija.

U svom modernom obliku izgrađena je u blizini obale Perzijskog zaljeva. Trenutno je to najstarija sačuvana tvrđava. Prije su se njezini kazamati koristili za držanje državnih kriminalaca. Tvrđava je građena od gline i ljuske i kvadratnog je oblika. A debeli zidovi štite dvorište.

Burj Khalifa

Ocjena: 4.9

Burj Khalifa

Drugu poziciju zauzima Burj Khalifa – najveći neboder na svijetu. Visok je 828 metara, što je približno jednako 163 kata. To je moderna građevina koja po obliku jako podsjeća na stalagmit. Otvorena je 2010. godine. Čak i tijekom dizajna, neboder je planiran da bude najviši na svijetu.

To je pravi grad unutar Dubaija koji ima vrtove, travnjake i čitave bulevare. Za izgradnju je trebalo potrošiti više od 1,5 milijardi dolara. Unutar se nalazi infrastruktura tornja: od hotela i trgovina do punih teretana i bazena. Tu je i ogroman restoran koji se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na svijetu. Na 148. katu nalazi se vlastita promatračnica.

Bastakia

Ocjena: 4.8

Bastakia

Dubai, u usporedbi s drugim glavnim gradovima država, nije drevni grad, ali čak i na njegovom teritoriju postoji povijesna četvrt ispunjena klasičnim građevinama. To je važna znamenitost grada. Preporučljivo je posjetiti ovo područje ujutro ili navečer, jer u podne temperatura može doseći 50 stupnjeva.

Povijest okruga započela je krajem stoljeća na internetu. Ovdje su uglavnom živjeli biseri, a ako vjerujete kroničarima i urbanim legendama, ime okruga potječe od perzijskog naselja Bastak. U drugoj polovici stoljeća carapa počelo je propadanje područja, neke su kuće napuštene i srušene. A princ Charles pomogao je spasiti orijentir, koji je uvjerio šeika da ne šteti tom području.

Toranj O-14

Ocjena: 4.7

Sljedeća arhitektonska znamenitost Dubaija je neboder o-14. Ovo je vrlo elegantna struktura koja se može nazvati “prekrivena salvetom”. Otvorena fasada snažno se ističe među ostalim visokim zgradama grada. U betonskoj površini napravljeno je više od 1000 otvora koji osiguravaju ventilaciju zgrade i sprječavaju njezino zagrijavanje.

A iza betonske konstrukcije nalazi se stakleni neboder. Visina kule je oko 100 metara, a nalazi se gotovo nasuprot Burj Khalife. U prizemlju se nalazi gotovo sva infrastruktura, uključujući parkiralište, trgovine, pa čak i molitvene sobe. Iznad su tradicionalni uredi.

Kaian Toranj

Ocjena: 4.6

Kaian Toranj

Kaian toranj smatra se još jednom visokom znamenitošću Dubaija. Predstavlja najvišu uvrnutu strukturu na svijetu. Dakle, vrh tornja u odnosu na bazu rotiran je za 90 stupnjeva. Ovo je jedna od najjedinstvenijih građevina na svijetu, a ujedno je i jedna od najviših na svijetu. Visina tornja doseže 307 metara.

To je veliki višestambeni kompleks koji uključuje svu potrebnu infrastrukturu. Ima čak i vrtić i teniski teren. Struktura ima 80 katova, među kojima je 7 podzemnih, gdje se nalazi parkiralište, a gotovo svi zidovi su pod kutom. Smješten toranj u središnjem dijelu grada. Posebno je zanimljivo gledati je u večernjim satima.

Toranj ruže

Ocjena: 4.5

Na jednoj od najdužih ulica Dubaija nalazi se sljedeća atrakcija ocjene-toranj ruža. To je prestižna gostionica koja je također među 10 najvećih nebodera na planeti. Visina tornja doseže 333 metra. A glavna značajka hotela je zabrana pijenja alkohola na javnim mjestima. Fasada konstrukcije u potpunosti se sastoji od stakla, plave ili srebrne boje, a prekrivena je pozlatom.

Kutovi su djelomično pakirani u staklene cilindre. Prilikom projektiranja pokušali su zgradu učiniti što sličnijom raketi. A na vrhu odjeljka pojavljuju se bijele ploče koje tvore cvijet ruže, odakle i dolazi ime. Ovdje možete doći taksijem. Unutra se nalazi nekoliko zanimljivih sadržaja, uključujući trgovine.

Madinat Jumeirah

Ocjena: 4.4

Madinat Jumeirah

Sljedeća atrakcija je Madinat Jumeirah-glavno odmaralište koje predstavlja pravo utočište za one turiste koji su umorni od gradske buke i žele se opustiti. Mala četvrt uključuje nekoliko hotela s pet zvjezdica, komplekse Vila namijenjenih bogatim posjetiteljima i više od 50 ugostiteljskih objekata. Štoviše, svi su stilizirani kao tradicionalni arapski grad.

Ovaj teritorij možete posjetiti rezervacijom stola u jednom od kafića ili restorana. Lako je rezervirati obilazak kanala dug oko 20 minuta. Štoviše, brodovi se šalju prilično često. Da biste dodirnuli duh bajke, možete prošetati malim bazarom. U njemu se nalazi i ogroman broj modernih butika.

Dubai Okvir

Ocjena: 4.3

Dubai Okvir

Na sljedeću poziciju postavili smo još jednu jedinstvenu zgradu – okvir Dubaija. Projekt je pripremio F. Donis. Kao rezultat toga, na teritoriju grada pojavio se neboder nalik fotografskom okviru. Štoviše, zgrada je bila smještena tako da su na jednom dijelu bila stara područja grada, a na drugom-moderna. Visina okomitih stupova je gotovo 150 m, a vodoravna oko 93 metra.

Podignut je 2017. godine, a za izgradnju je bila potrebna ogromna količina materijala. Kao rezultat toga, pojavio se neboder na 48 katova, djelomično prekriven pozlatom. Na vrhu se nalazi nekoliko zanimljivih vidikovaca. Za podizanje je ugrađeno dizalo velike brzine.

Emiratske kule

Ocjena: 4.2

Emiratske kule

Posljednju poziciju na ljestvici arhitektonskih znamenitosti Dubaija zauzimaju emiratski tornjevi, koji predstavljaju jednu od prvih visokih građevina u gradu. Podignuti su 2000. godine iznad pustinjskog naselja. I, unatoč ogromnoj brzini razvoja okolne arhitekture, još uvijek izgledaju vrlo zanimljivo. Arhitektonsku atrakciju dizajnirali su nizozemski stručnjaci.

Sami tornjevi su trokutastog oblika. Njihova visina je 355 i 308 metara, a međusobno su povezani jednim od najpopularnijih trgovačkih centara. Štoviše, broj katova u obje zgrade približno je jednak: 54 i 56 razina, čak i uzimajući u obzir razliku od 47 metara. Unutar kula nalazi se vlada Emirata, uključujući premijera i nekoliko najvažnijih državnih fondova. Do mjesta možete doći podzemnom željeznicom.

Najbolje prirodne atrakcije u Dubaiju

Park Al-Mamzer

Ocjena: 5.0

Park Al-Mamzer

Prvo mjesto na ljestvici prirodnih atrakcija Dubaija zauzima park Al Mamzer. To je najudaljenija točka na cijeloj obali grada. Prekrasno i uređeno područje zaslužilo je “Plavu zastavu” kao jedno od najboljih mjesta za odmor u gradu. Postoji 5 plaćenih plaža, ali cijene će vas ugodno iznenaditi u usporedbi s drugim atrakcijama.

Na licu mjesta postoji nekoliko opreme za vježbanje i igrališta. Uz to je smješteno 5 velikih bazena, dobro razvijena infrastruktura: kafići i kiosci s vodom. Svatko će moći unajmiti sjenicu za pečenje roštilja. Do parka je najlakše doći taksijem.

Umjetni arhipelag “mir”

Ocjena: 4.9

Umjetni arhipelag

Drugo mjesto na ljestvici prirodnih atrakcija Dubaija zauzima najveći umjetni otok na svijetu na planeti. Ukupna površina mu je 55 četvornih kilometara. No, u budućnosti će vlada UAE stvoriti još veći arhipelag. Trenutno su obrisi umjetnog otoka “Svijet” slični zemaljskim.

Prvotno se planiralo oblikovati samo obrise drevnog otoka, ali ih je potom podijelio na gradove i zemlje. To je učinjeno kako bi svi mogli kupiti vlastiti otok. Štoviše, njihov trošak može premašiti nekoliko milijuna dolara. Do ovdje je lako doći brodom ili helikopterom, ali ulazak u teritorij neće uspjeti.

Dubai Creek

Ocjena: 4.8

Dubai Creek

Treće mjesto na ljestvici prirodnih atrakcija zauzima zaljev Dubai Creek. Ovo je jedan od najvažnijih dijelova grada, jer su se ovdje pojavile prve kuće budućeg glavnog grada. Kasnije su ribarske i ronilačke kolibe za bisere zamijenjene trgovačkim paviljonima, koji su potom pretvoreni u urede. A zbog praktičnosti u zemljopisnom smislu, Dubai je postao jedno od glavnih središta prijenosa robe.

Gentrifikacija zaljeva započela je 1958. godine, uključujući istraživanje i ispitivanje dubine i druge pokazatelje. Kao rezultat toga, donekle je proširen 1960. Od tada je to jedna od najprometnijih luka na svijetu. Stanovnici Dubaija počeli su aktivno graditi atrakciju infrastrukturnim objektima. A za turiste postoji izvrstan pogled na zaljev.

Jebel Hafeet

Ocjena: 4.7

Jebel Hafeet

Počasno četvrto mjesto zauzima planina Jebel Hafeet. Dovoljno je udaljen od Dubaija, ali jedno je od najzanimljivijih uzvišenja u zemlji. Ovdje možete doći autobusom ili helikopterom. A glavna značajka je velika četverotračna staza koja se uzdiže do vrha, tvoreći složene serpentine. S vrha se pruža nekoliko prekrasnih Panorama, a sama planina uvrštena je na popis UNESCO-ve Svjetske baštine.

Ovdje neprestano puše jak vjetar koji nagriza vapnenac, pa se oblik vrhova neprestano mijenja. Osim toga, lokalne vlasti otvorile su nekoliko zanimljivih vidikovaca. Jebel Hafeet je druga najviša planina u UAE, ali s nje se može vidjeti najtoplije mjesto na cijelom planetu: pustinja kuna al Khali. A u podnožju se nalazi nekoliko drevnih grobnica.

Otok Bluewaters

Ocjena: 4.6

Otok Bluewaters

Još jedan monumentalni projekt za izgradnju vlastitog otoka je is. Izgrađen je uoči događaja na internetu 2020. Otok je već dobio svoje ime-biser Dubaija. Glavna značajka je udaljenost od tradicionalnog urbanog okruženja, kao i jednostavnost života. Kako bi svi turisti mogli lako doći ovdje, postavljen je mali most i planira se stvoriti Monorail.

Glavna značajka otoka je “oko Dubaija” – najveći svjetski Ferrisov kotač, čija je visina gotovo 210 metara, što je više od nekih nebodera. Kabine su izrađene u obliku svemirskih kapsula. Unutra se može smjestiti do 1.400 ljudi. Na vrhu je lako vidjeti gotovo cijeli gradski zaljev. Za turiste na otoku postoji nekoliko luksuznih hotela.

Otok Palmi

Ocjena: 4.5

Otok Palmi

Sljedeća atrakcija je također umjetna-to je arhipelag palmi i druga građevina koja se vidi iz svemira. Uglavnom je stvoren kako bi privukao maksimalan broj turista, kao i kako bi proširio teritorij za izgradnju kuća. Rezultat je bio ogroman arhipelag koji se sastojao od 3 otoka u obliku palme. Nazvani su Deira, Jumeirah i Jebel-Ali.

Kako bi se orijentir zaštitio od vode, postavljena je vlastita linija grebena. Štoviše, citati šeika Dubaija uklesani su na samoj strukturi. Svi su otoci stvoreni od pijeska koji je miniran na obali. A za formiranje samo jednog lukobrana trebalo je gotovo 7 milijuna tona materijala. Kasnije su se na otocima pojavili hoteli, vile i druge Luksuzne nekretnine. Štoviše, svaki teritorij ima svoj stil. Do otoka možete doći metroom Dubai do zaljeva, a zatim presjedanjem taksijem.

Najbolje vjerske atrakcije u Dubaiju

Džamija Jumeirah

Ocjena: 5.0

Džamija Jumeirah

Na teritoriju Dubaija postoje mnoge džamije, ali najveća od njih je Jumeirah. Nalazi se u istoimenom području, u blizini plaže i zoološkog vrta. Štoviše, ne samo muslimani, već i kršćani i predstavnici drugih vjera mogu ući unutra. Ovdje se nalazi centar za interkulturalnu komunikaciju, kojim upravlja šeik Mohammed.

Ova znamenitost Dubaija sagrađena je 1979. godine i pripada fatimidnom stilu arhitekture. To je prava lokalna turistička zamka koja je vidljiva izdaleka. Čak je pala na valutu zemlje.

Velika džamija u Dubaiju

Ocjena: 4.9

Velika džamija u Dubaiju

Još jedna važna vjerska znamenitost je zgrada Velike džamije u Dubaiju, koja je podignuta 1998. godine. Teritorij je odabran upravo na kojem se ranije nalazila crkva, datirana početkom dvadesetog stoljeća. Nova znamenitost podignuta je u modernom stilu i može primiti do 1.200 ljudi. Međutim, samo sljedbenici islama moći će ući unutra.

Međutim, svatko može proučiti izgled ukrašen minaretima. Vanjski dio zgrade vrlo je zanimljiv, na pročelju je postavljeno mnogo drvenih elemenata. A iza parapeta možete pronaći nekoliko kupola. A glavni vrhunac je poseban dizajn prozora s rešetkama.

Najbolje kulturne atrakcije u Dubaiju

Centar za kulturno razumijevanje

Ocjena: 5.0

Centar za kulturno razumijevanje

Prvo mjesto kategorije zasluženo zauzima centar za kulturno razumijevanje šeika Mohammeda. Svatko tko želi dublje zaroniti u etnografiju i povijest Emirata moći će prisustvovati događajima i izletima koji se nude u ovom neprofitnom centru. Nalazi se na periferiji povijesne četvrti Al Fahidi.

Vođena motom “otvorena vrata, otvoreni umovi”, ovu jedinstvenu instituciju osnovao je 1995. godine trenutni vladar Dubaija šeik Mohammed Ben Rashid kako bi izgradio mostove između kultura i pomogao posjetiteljima i iseljenicima da razumiju tradiciju i običaje UAE. Svi izleti i izleti moraju se rezervirati unaprijed. Provjerite internetsku stranicu atrakcije za ažurirani raspored.

Muzej kuće šeika Saida

Ocjena: 4.9

Muzej kuće šeika Saida

Svaki turist koji dođe u Dubai moći će posjetiti dom pravog šeika Saida Al Maktouma. Smješteno je na poluotoku Shindaga, u blizini uvale Creek. Podigao ga je djed trenutnog vladara UAE i tu je umro šeik said. Kuća je tada bila domaćin sastanaka općine Dubai.

Ovaj je orijentir dobio muzejski status 1986. godine, nakon restauracije. Trenutno je to jedan od nacionalnih spomenika kulture. Unatoč činjenici da se muzejska kuća ne ističe u pogledu arhitekture, vrijedna je po tome što je izgrađena od ostataka koralja miniranih na dnu zaljeva. Unutra je nekoliko izložbi posvećenih razvoju Emirata u različitim vremenskim razdobljima.

Tržište zlata

Ocjena: 4.8

Tržište zlata

Sljedeća pozicija je jedno od najneobičnijih tržišta na svijetu. Njegova glavna značajka može se smatrati da se na njemu prodaju samo proizvodi od plemenitih metala. Ukupni trošak robe je ogroman. A ako imate želju kupiti uistinu lijep zlatni nakit, ovdje će biti dobar izbor. Za one koji samo žele hodati, između paviljona su opremljeni udobni prolazi.

Atrakcija se nalazi u trgovačkoj četvrti Dubaija, gotovo u središtu Deire. Svaki štand nudi predmete izrađene od plemenitih metala, kao i ukrašene kamenjem, uključujući dijamante i kunaine. Asortiman je predstavljen tradicionalnim nakitom i stranim proizvodima. Prisutan je i nakit.

Muzej iluzije

Ocjena: 4.7

Muzej iluzije

Četvrto mjesto u kategoriji kulturnih znamenitosti Dubaija zauzima najveći Muzej iluzija na svijetu. Unutra je više od 80 različitih obmana vida, sluha, osjetila. Kreatori jamče da turisti mogu dobiti more zanimljivih iskustava, a postoji i mogućnost fotografiranja. Svaka od dvorana uključuje jednu ili više iluzija.

Tu je tradicionalna crno-bijela spiralna soba-soba u kojoj se sve vizualno okreće na 180-u-kao i amesova dvorana. Unutra se nalazi mali odjeljak posvećen zagonetkama koje se mogu kupiti. Ovdje je najlakše doći autobusom ili taksijem.

Muzej Etihad

Ocjena: 4.6

Muzej Etihad

Sljedeća atrakcija je muzej Etihad, izgrađen u blizini kuće sindikata. Uglavnom se bavi poviješću zemlje i onim osobama koje su omogućile stvaranje nove države. Unatoč minimalnom broju izložaka, gotovo svi su povijesne fotografije i dokumenti, ali to je vrlo zanimljiva kulturna znamenitost Dubaija.

Unutra se koristi više od tisuća zaslona osjetljivih na dodir, na kojima se nalaze sve arhivske informacije. Postoji 8 izložbi, uključujući knjižnicu, punopravni obrazovni centar i restoran. Kino dvorana ugošćuje povijesne filmove na temu razdoblja prije ujedinjenja UAE. Postoje podaci o sudbini i susretu šeika Saida i Zaieda. Ovdje možete doći iz Burj Khalife.

Najbolje Stvari koje treba učiniti u Dubaiju

Bollywood Park

Ocjena: 5.0

Bollywood Park

Među kulturnim atrakcijama Dubaija želio bih istaknuti park posvećen indijskim filmovima. To je autentično turističko mjesto u kojem se nalazi mnoštvo zanimljivih stvari iz strane kulture, uključujući ukrašene figure slonova, makete palača i velike paviljone.

Unatoč relativno malom broju vožnji, gotovo sve uključuju proces snimanja filmova. Na primjer, možete naučiti metodologiju filmske produkcije i specijalnih efekata, pa čak i okušati se u ulozi glumca. Dio mjesta podržava tehnologiju proširene stvarnosti.

Vodeni Park Vaild Vadi

Ocjena: 4.9

Vodeni Park Vaild Vadi

Za one turiste koji se žele zabaviti u Dubaiju, postoji nekoliko vodenih parkova, a najbolji od njih je onaj koji se smatra oceanom, što u prijevodu s lokalnog dijalekta zvuči kao ” korito planinske rijeke “. Na svom teritoriju postoji nevjerojatan broj atrakcija koje mogu privući pažnju svakog turista. Vodeni park smješten je između dva prestižna područja grada.

Za goste elitnih hotela ulaz u vodeni park uvijek će biti besplatan. Prima goste gotovo bilo koje dobi, ali ako ga želite posjetiti s djecom, važno je da njihova visina prelazi 110 cm. To diktiraju sigurnosni razlozi. Ovdje se temperatura stalno održava +28. Ulaz košta oko 80 USD po osobi.

IMG Worlds

Ocjena: 4.8

IMG Worlds

Sljedeća atrakcija je glavni zabavni park u Dubaiju. Na njegovom teritoriju nalaze se nevjerojatne ulice, kao i niz restorana i kafića, s puno suvenira i pravim Kinom virtualne stvarnosti. Štoviše, partneri parka su poznate svjetske filmske tvrtke.

Na primjer, postoji zona Aipo, gdje se nalaze kipovi heroja iz aipo. Ovdje se nalazi i nekoliko sudova za hranu i restorana. Znamenitost se nalazi u zgradi izgrađenoj posebno za nju. Ovo je jedna od najzanimljivijih građevina na teritoriju Dubaija. Ovdje možete doći autocestom E311.

Vodeni Park Laguna

Ocjena: 4.7

Vodeni Park Laguna

Nedaleko od poznate plaže La Mer nalazi se novi vodeni park, nazvan “Laguna”. Unatoč relativno maloj veličini, ovdje možete pronaći sve što vam je potrebno za odmor, uključujući nekoliko tobogana, pristup plaži i još mnogo toga. Atrakcije su namijenjene i djeci i odraslima. Štoviše, za potonje postoji 5 tobogana s oštrim zavojima.

Za djecu postoji minijaturni vodeni grad, s promišljenim sigurnosnim sustavom. Na nekim od tobogana i njihovi roditelji će se moći voziti, a interaktivna zabava omogućit će vam da pronađete puno zanimljivih stvari. Postoji tradicionalna bačva za prevrtanje. Do vodenog parka možete doći autobusima 9 ili 88, a zatim C10. Nakon toga morat ćete naručiti taksi.

Akvarij Dubai

Ocjena: 4.6

Akvarij Dubai

Još jedna zanimljiva zabava je akvarij u Dubaiju. Smješten je u trokatnoj zgradi centra “Dubai Mall”, izgrađenoj u prometnoj četvrti. To je najveći akvarij na svijetu, što potvrđuje knjiga rekorda. Atrakcija je savršena za posjet s djecom. U unutrašnjosti živi gotovo 33 000 životinja, uključujući ribe, kornjače, pa čak i sisavce.

Ogromna staklena ploča podržava nekoliko desetaka tona vode, što vam omogućuje da se divite spektaklu interakcije stanovnika među sobom. A u središnjem dijelu akvarija nalazi se tunel koji stvara cjelovit i neiskrivljen pogled na 270. U njemu živi gotovo 140 vrsta životinja, a najveći među njima su tigrasti morski psi.

Skijaški kompleks Ski-Dubai

Ocjena: 4.5

Skijaški kompleks Ski-Dubai

Sljedeća neobična atrakcija je punopravni skijaški kompleks u pustinji. Smješteno je u malom trgovačkom centru Emirates Mall. To je jedino skijalište na cijelom Bliskom Istoku, jer vremenski uvjeti ne dopuštaju takvu zabavu. No, kako bi mještani i posjetitelji mogli skijati i igrati se snježnim grudama, izgrađen je kompleks.

U zatvorenoj zgradi stvoreno je nekoliko generatora umjetnog snijega koji se neće rastopiti pod suncem. Na svom terenu ima standardne žičare, staze za spust, bordanje, pa čak i najam opreme. Svi turisti se potiču da dobiju odjeću. Ukupna površina kompleksa je 25.000 četvornih metara. m. U njemu istovremeno može biti do 1500 ljudi.

Ibn Battuta Mall

Ocjena: 4.4

Ibn Battuta Mall

Najneobičniji među trgovačkim centrima Ujedinjenih Arapskih Emirata nalazi se na pretposljednjem mjestu u kategoriji najboljih. Svaki turist koji dođe ovdje sigurno će dobiti čitav niz ugodnih iskustava. Iako nije najveći trgovački centar u Dubaiju, arhitektura i količina zabave privlače pažnju. Ime je izvedeno u čast poznatog arapskog putnika Ibn battute.

Trgovački centar stiliziran je prema zemljama koje je posjetila ova poznata osoba: Kina, Perzija, Španjolska, Indija i Tunis. Svatko će ovdje moći pronaći zanimljive predmete koji karakteriziraju svaku od zemalja. Na primjer, u indijskom paviljonu nalazi se mali slon ukrašen satom na leđima. A na kineskom postoji smeće dugo gotovo 25 metara. Do trgovačkog centra možete doći crvenom linijom metroa.

Emirates Mall

Ocjena: 4.3

Emirates Mall

“Trgovački centar Emirates” drugi je po veličini među trgovačkim centrima u Dubaiju. Površina zgrade prelazi 600 tisuća četvornih metara, a tjedno je posjeti gotovo milijun ljudi. Glavna značajka je skijalište. Unutra se mogu naći mnoge trgovine i butici.

Među infrastrukturom su restorani, kafići. Neki od njih imaju Michelinove zvjezdice. Za štedljivije turiste postoji nekoliko hipermarketa u kojima je lako kupiti od namirnica do tepiha. Za ljubitelje kupovine predlaže se posjet brojnim buticima s odjećom i obućom. Možete doći podzemnom željeznicom ili taksijem, a Mall ima svoje stajalište.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: