Završiti kamin s vlastitim rukama

Kompetentno odabrana završna obrada kamina pomaže u očuvanju njegovih estetskih svojstava za dugo vremena. Odabir vrste polaganja, uzimajte u obzir svoje mogućnosti, hoćeš li dobiti kamin završiti vlastitim rukama ili bi trebao kontaktirati usluge stručnjaka? Najpopularnije vrste obloga uključuju pločice, prirodne minerale i porculanski kamen.

Zbog širokog raspona takvih materijala moguće je završiti kamin u bilo kojem temu, a na račun posla s vlastitim rukama ćete uštedjeti značajan iznos na završnim radovima i na zidovima.

Materijali

Suočavanje s akcijama s kamina, kao i pećima, trebaju se izvršiti uz pomoć dekorativnih elemenata i rješenje koje su slične koeficijentu cijepanja od opeke. U suprotnom, obloge će se brzo početi raspadati. U tom smislu stručnjaci savjetuju korištenje sljedećeg materijala:

 • Terrakotta pločica;
 • Prirodno kamenje;
 • umjetno kamenje;
 • Ceramografski.

Metoda završne obrade izravno ovisi o materijalu koji se koristi u radu.

Keramoličan

Keramička pločica ima sličnu vatrostalnom cigle svojstva. Sličnost u strukturi omogućuje da pločica promijeni dimenzije tijekom grijanja, zajedno s materijalom same grijanja kamina. U isto vrijeme, premaz glazure štiti pločice od štetnog učinka vode i čađe.

Mjerljivi mogu imati različite oblike i veličine. Postoje proizvodi u trgovinama koje su stvorene posebno za završni rad s izbočinama, uglovima i police. Terrakotska pločica boja je slična prirodnim materijalima. Lako je u polaganju, pa kada radite s njom, nećete biti potrebni posebni alati. Za subgone i elemente za rezanje, uobičajena bugarska će se uklopiti.

Kako završiti s pločicama

Proces završetka keramičke literature sastoji se od nekoliko koraka:

 • U početku, treba očistiti gornji sloj vatrogasaca kamina iz mrlja, žbuke ili boje. Šavovi se zatim šire između cigala po centimetu, a prašina je uklonjena četkom;
 • Uz pomoć vatrootpornih mastika ili glinenog morta, potrebno je zatvoriti i osušiti neravne rubove;
 • Ako vaš portal ima loše zidove od opeke, a sloj otopine ima debljinu više od 5 milimetara, potrebno je poravnati površinu strukture zbog stroj za brušenje;
 • Tada bi kamin treba prosvjedovati. Cigle moraju zagrijavati do 30 stupnjeva;
 • Cigle se nanosi na površinu cigle. Ovo rješenje smanjuje pražnjenje, promiče dobro prianjanje i čak sušenje ljepljive tekućine. U pravilu, temelj suši nekoliko sati;

 • Završni rad s pločicama treba početi ispod. Ako je potrebno, možete izrezati izbočene dijelove i brusiti. Ako u vašem projektu postoje kutni elementi, moraju se prvo smjestiti;
 • Uzgoj ljepila se vrši prema uputama na kutiji. Koristite vježbu na koju se nalazi mlaznica tvrde žice, jer može učinkovito miješati otopinu;
 • Koristite drvenu lopaticu za primjenu rješenja. Nakon toga slijedi zupčanik na površini i čvrsto pritisnite pločicu. Cland odjednom nekoliko pločica kako bi zadržao razinu i isključili kontrolu. Plastični kutak doprinosi stvaranju istih udaljenosti između elemenata;
 • Dva dana odlaska za sušenje materijala, nakon čega su napravljeni šavovi. Kao materijal nereda, možete koristiti posebna sredstva ili glineni žrtav s malim pijeskom i bojom;
 • Ako vaša pločica nema pomoćni zaštitni sloj, vatrootporni lak može se primijeniti na njegovu površinu. Olakšava materijal koji se suočava.

Završna obrada ložišta s prirodnim i umjetnim kamenjem

Kamenje kao što je mramor i granit karakterizira visoka cijena. Da biste riješili takav materijal, trebat će vam iskustvo s posebnim alatima za rezanje i brušenje. Stoga, kada ste dovršili sami, mnogi kupuju sedam, vapnenac ili stražnjice.

Umjetno kamenje izrađene su od portlanda, mrvice prirodnog kamena i gline. Kada se stvaraju, koristi se vibriranje i zlostavljanje, zbog kojih dekorativni materijali imaju visoku čvrstoću i otpornost na vlagu. Širok raspon predloženih materijala omogućuje isključivo obloge u kamin dvorana.

Posebna tehnologija u polaganju kamenja ne postoji. Temelj je termoklay ili mastiks. Ako kamenje ima tešku težinu, onda se posebno sidro primjenjuje na pouzdanost.

Ako tražite brzu i jeftinu opciju za suočavanje s postojećim portalom, obratite pozornost na zatvaranje. Ovaj materijal je dostupan svakom i ne zahtijeva posebne napore za rad. Važno je napomenuti da optužbi ne doprinosi ponderiranju glavnog kamina, tako da zaklada nije potrebna.

Glavni uvjet za visokokvalitetne radove su kompetentan izbor žbuke. Odaberite opciju otpornu na vatru u kojoj su prisutne posebne vlakna. Takvi se uvjeti postižu dodavanjem vapna, konoplje i slame u otopini gline.

Dekorativne kvalitete postižu se bojanjem sa sastavom koji je otporan na temperaturne kapi.

Kako zatvaranje:

 • Očistite površinu od onečišćenja i stare žbuke;
 • Koristeći male nokte, osigurajte rešetku za pojačanje na polaganju;
 • Pripremljeno rješenje treba nanositi s lopaticom ravnomjerno preko cijele površine;
 • Nakon što završite završni rad svog kamina, ostavite površinu da se suši dva dana. Nakon toga se mogu primijeniti rješenja boja ili dekorativni kit. Ako je potrebno, možete dodati kel topljiv u vodi.

Gips

Uz pomoć vatrostalnog suhozida možete stvoriti neobične oblike kamina. Sam tijek rada sastoji se od dvije faze:

 • Sklop metalnog okvira;
 • Rezultirajući okvir je obrubljen suhozidom.

Razmotrite da vijci trebaju biti pričvršćeni pod pravim kutom. Ova radnja isključuje stvaranje chipping na površini.

Završiti falish kamini

Ne svaki urbani apartman vam omogućuje da instalirate kamin. Ako stvarno želite kamin portal u svojoj sobi, možete napraviti lažni kamin, koji je napravljen od bilo kojeg materijala za djevojke.

Bilo koja označena sredstva su prikladni kao završni materijali. Trim, šperploča, gipsana, pjena, karton, pa čak i opeka koriste popularnost. Koristite svoju fantaziju i stvorite vlastiti kamin u urbanom stanu.

Kada odaberete materijal za kamin, morate uzeti u obzir kvalitetu sirovina. Na primjer, njihov visoki koeficijent toplinske vodljivosti pripada osobitosti kamina od lijevanog željeza. Zbog ove nekretnine, slične burzine prenose toplinu na 1,5 puta brže od čeličnih peći. Takvi se kamini aktivno koriste za vikendice za grijanje. Ako ste vlasnik željeznog portala, uklonit ćete trim iz talkoklorida.

Pločica se često koristi u saunama iu kupaći. Savršeno se pokazao kao materijal za oblaganje kamina. Uz njegovu pomoć, soba se ravnomjerno zagrijava, bez odigranje zraka.

Samo vi odlučujete kako završavanja ukrašavaju svoj kamin. Analizirajte svoje financijske sposobnosti i sklonosti okusa, a ovaj članak će vam pomoći kompetentno implementirati dekorativni završni kamin.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: