Zaklada ispod kamina

Čak i kada prozor kiše i bljuzga, kuće u blizini kamina s pucketanjem timovima – uvijek topao i udoban. Netko voli pušiti u takvim trenucima, netko voli piti čaj, skupljati se u mekanu stolicu, a netko jednostavno voli zabavni plamen bljesak, od kojih ne želite pogledati. Ali sva ta zadovoljstva neće biti moguće ako kuća neće biti kamin.

Glavne funkcije kamina

Dugo vremena, sljedeće funkcije su položene na kamin:

Zaštita od hladnoće

Morao je zaštititi sobu od hladnoće, a jednom nije bilo alternativa takvom grijanju, ali ne samo u našim danima. Danas se centralizirano i individualno grijanje bolje nosi s ovom značajkom, iako nitko ne odbija iz kamina.

Kuhanje

Na kaminu možete kuhati hranu. Jasno je da je moderna kuhinja punjena takvom opremom da ne može biti problema s pripremom bilo kojeg jela. Ali možda takva hrana samo aroma usporediti s onom koje su zapalili? A evo kamina na kojem možete ispeći meso i povrće – samo neophodna stvar.

Dekor

Kamin danas je dekorativni ukras cijele sobe, možemo reći da je kamin njezina duša. Danas je kamin utjeha, to je radost i to je inspiracija za sve goste i domaćinstva.

Zbog toga je najvjerojatnije, čak i ako je u sobi nemoguće imati pravi kamin, često je moguće vidjeti njegovu imitaciju u njemu – s neživim vatrom i nestvarnim pucketanjem nestvarnog raste. Ali ipak, čak i iz takvog kamina, postaje malo topliji i sretniji.

Vrste kamina

Izgradite temelj za kamin – to je praktički isto kao i gradimo temelj za kuću, samo manji prostor. U osnovi, kamini su tri vrste.

  1. Kada je kamin pričvršćen na gotov zid. Na taj način je prikladno koristiti zgradu koja je već u potpunosti izgrađena.
  2. Kada je kamin ugrađen u zid. Ova opcija je prikladna za pozornicu na kojoj se koristi samo kuća – od dizajna temelja, iz njezina obilježja i izgradnjom oplate.
  3. Odvojeni kamini. Mogu se instalirati bilo gdje i uvijek.

Dakle, da je kamin neprestano radio kako bi se izbjeglo razbijanja, brodove čađe i drugih nevolja, potrebno je pažljivo mjeriti sve cjelokupne razmjere između temelja, dimnjaka, tijela, goriva i dima.

O veličinama

Glavno pravilo koje treba izvršiti kada se podiže temelj za klasične kamini je da je njegovo područje mora biti nekoliko puta više od najvećeg područja temelja samog kamina. Ako kažete definitivno, temelj bi trebao ići dalje od kvadrata koji zauzima kamin, po veličini od metra do jednog i pol metra.

Koliko bi trebao biti dubok temelj, ovisi o karakteristikama tla, na kojima se podiže: koliko će se zamrznuti i što je njegova rampa.

Na minimumu, dubina ne može biti manja od pola metra, a za dvoetažnu kuću, dubina temelja može doseći i mjerač.

U svakom slučaju, ono što će biti širina jame, treba odrediti tek nakon što se izračunaju sve dimenzije budućeg kamina, a svim veličinama treba dodati takozvanu pogrešku – to je oko 15 milimetara.

Pogleda

Mnogi od onih ljudi koji razmišljaju o kupnji kamina počinje se zapitati pitanje da li je stvarno potrebno izgraditi zasebnu zakladu za njega. Ali naposljetku, kamini su dosta modela, neki od njih su lagani, a drugi su teški.

Ako kamin teži od 350 do 500 kg, to neće trebati temelj za to, čak je i na gornjim katovima zgrada za uspostavljanje. I to je razumljivo, jer njihova težina neće dodati zatvaranje značajnog opterećenja.

Ali za kamin od težine jedne tone sve je drugačije. Zaklada je potrebna i vrlo čvrsta, inače će uređaj jednostavno početi živjeti u tlu. Baza takvog kamina treba biti odvojena od temelja zgrade od strane zabijanog pijeska visine polumjera, a temelj se poravnao na vrhu i provjeriti horizont.

Razina poda trebala bi se na kraju biti veća ispod kamina centimetara za osam. Zaklada je postavljanje 2 sloja vrećica prekrivenog bitumenom. Pa kamin zidarstvo neće biti strašna vlaga, izlazi iz tla.

Za dovoljno lagan kamin, kao i za bilo koji drugi jednostavan dizajn, može se podići lagani temelj.

Lagan

Mogućnosti mogu biti različite, sve ovisi o tome kakav će tlo biti izgradnja će biti podignut. Za ne-prazno tlo će biti jednostavan temelj bez pojačanja. Strana zaklada pod nazivom Zaklada, na temelju kojih se nalazi jastuk pijeska. Da bi položili i izgradili takav temelj, rupa će biti potrebna barem pola mjerača dubine. Pijesak je položen u nju s debljinom od 15 cm, a voda je preplavila preko nje, a zatim opet pijesak i ponovio sve, do 30 cm.

Sand-zbijeno na taj način je prekriven vrh temelja: ruševina, kamen, opeka ili šljunak. Neki stručnjaci koriste druge materijale kao što su keramika, betonski proizvodi ili robovi u te svrhe.

Kamin na ulici

Ovaj se uređaj u velikoj mjeri razlikuje od prostorije kamina. Ove stroge sigurnosne mjere su potrebne, nije potrebno prigušivač niti dimnjaka. Takav kamin može se dobro zabaviti na vanjskoj cijeloj obitelji.

Ali bez temelja, ulični kamin ne može učiniti. Najbolje je staviti ga na temeljnim blokovima, koji će u ovom slučaju biti najudobniji temelj za ulični fokus. To i materijal je prikladan, a osnova se odmah ispostavlja da je glatka i bez muka s dodatnim poravnanjem.

Gomila

Na temeljima pilota, na gomilu se ugrađuje kamin. Po dizajnu, sastoji se od četiri hrpe povezane ojačanom betonskom kravatom. Same piloti su također ojačani betoni, ili su cementne ojačane cijevi u kojima je beton poplavljeno. Na takvoj podršci, moguće je pritisnuti silom od 6 tona, koja uključuje težinu temelja (1,5 tona), kamin i samog dimnjaka (4,5 tona).

Ako je temeljni temelj izgrađen prema pravilima, u potpunosti će izdržati kamin cigle.

Dvije vrste temelja pod kaminom smatraju se najčešćim:

  1. Solidna baza je temelj izrađena od slomljenih opeka, malih kamenja i šljunka. Druga vrsta nosača instalirana je tako da je između njih bila udaljenost manje od dvije cigle. Zaklada podignuta na ovaj način je savršena za klasični kamin u seoskoj kući s drveta.
  2. Kolumska baza naziva se temelj za klasične i moderne kamini. Oni su, u pravilu, na zidu, ali možete ga montirati i na jedan od kutova sobe.

Izgraditi osnivanje kamina, isto kao i za dimnjak, tradicionalno koristiti betonsku, crvenu ciglu ili smeđe. Zaklada će i dalje biti pritisak cijele mase kamina, tako da se mora učiniti što je moguće jači.

Uvijek treba pamtiti da će temelj za zidove i temelj za kamin biti potpuno drugačije opterećenja, a skupljanje će se također imati potpuno drugačije.

Ta bi činjenica trebala upozoriti svakoga tko će pokušati učiniti sve u jednom niže – to se ne može učiniti ni na koji način. Bilo koja druga zaklada mora biti od temelja za kamin kroz prazninu s pijeskom, a širina ovog odobrenja treba biti najmanje 5 centimetara.

Kako vezati s poda?

Vezati površinu poda i temelj kamina – slučaj je jednostavan. Prvo morate odabrati materijal za osnivanje, odlučiti o mjestu gdje će kamin stajati, a zatim, na temelju veličine budućeg kamina, izračunati veličinu baze i početi raditi.

U slučaju korištenja tradicionalnog popunjavanja temelja betona, također će biti potrebna privremena oplata. Barem jedan dan treba otići na otvrdnjavanje takve temelje.

Za ono što zaklada kamina ne treba?

Pripremite sve za posao i ulijte temelje – proces je prilično dugotrajan i dug, tako da mnogi žele raditi bez ove faze rada, ali na poslu kamin tako da ne utječe. Ispada da je takva prilika, samo u ovom slučaju kamin se pretvara u drugi uređaj i naziva se burget.

Ovo je metalni uređaj za grijanje sposoban za rad na bilo kojem tvrdom gorivu. Temelj je odsutan u ovom slučaju, a Burzhuyka je jednostavno na slogu.

Upotreba takve opreme za grijanje omogućuje vam da napravite sobu u kojoj je to, a tu su i takve verzije burgogogija na kojima možete kuhati hranu i vidjeti kako unutar njega pleše vaše čarobne plesne plamenove.

Unatoč jednostavnosti svog uređaja, štednjak-burzhuyka je također sposoban pogledati estetsko i moderno. Može se dogovoriti u dekorativnom portalu gipsane ploče, možete koristiti beton, prirodni kamen, pa čak i drvo. U takvom ukrasnom dizajnu, jednostavan štednjak-burgear postaje pravi primjerak klasičnog kamina.

Izgradnja temelja za kamin – zanimanje nije jako teško, ovdje se glavna stvar ne povlači iz pravila i vijeća stručnjaka, jer je upravo temelj na mnogo načina na mnogo načina.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: