Kartonski kamin to radiš sami

Sadržaj članka
 1. Okvir
 2. Portal
 3. Dekor

Čak i najjednostavnija verzija kartona kamina treba fazni plan rada. Uključuje sljedeće stavke:

 • definicija oblika, vrsti i položaja kamina;
 • Odabir materijala za okvir i dekorativni cilj;
 • Stvaranje dizajna crteža s dimenzijama;
 • Priprema instrumenata i materijala;
 • označavanje na kartonskim dijelovima okvira;
 • elementi za rezanje, lijepljenje i instaliranje;
 • Vanjska završna obrada.

Razvoj sličnog plana je dobar u tom izvođenju svih akcija korak po korak prema postojećoj shemi, možete kupiti određeno iskustvo i sljedeći put kada počnete stvarati složeniji dizajn, na primjer, od poliuretana ili šperploča. Unatoč ne-ozbiljnom radu na lijepljenje običnog kartona, moguće je napraviti detaljan izračun veličine peći, portala i dimnjaka, kao i za pra pravog ognjište. Korisno je za stjecanje određenog iskustva u izgradnji.

Okvir

Važno je razmotriti korak po korak upute za stvaranje najčešćih okvira okvira: korišteni p-u obliku slova p.

Za upotrijebljeni kamin, široku kartonsku kutiju, koja ima visinu i širinu od 1 – 1,4 m i debljine od 0,2 – 0,25 m, na primjer, s velikog LCD TV-a. Prije svega, olovke i rezane linije stavljaju se na karton. U središtu na prednjoj strani nalazi se pravokutni simetrični izrez – to će biti portal peći. Stražnja strana kutije ostaje netaknuta. Za veću tvrdoću, unutarnji zidovi peći su zalijepljeni. Sve strane okvira mogu se popraviti s plastičnim kutovima ili letvicama. Okvir se nalazi na podnožju pjene ili poliuretana.

Za završnu obradu P-oblika opcije, najbolje je primijeniti lagane stropne ploče bijelog ili samoljepljivog laminiranog papira. Polifoam paneli su pričvršćeni na vodootporne polimerne ljepilo koje se suši za nekoliko minuta. Druga metoda završavanja je korištenje vodene boje. Da bi se to čvrsto držao na kartonskom okviru, možete ga unaprijed razmazati s prajmerima ili vrlo tankim slojem tekuće kit. Nakon toga, pričekajte 1 – 1,5 sata kako biste potpuno osušili tlo i nastavite na slikanje.

Čitaj više  Šteto-kamin Angara-12: Model s konturom vode

Kutni ukrasni kamin iz kartonske kutije izrađuje se u obliku prizme s trokutastom bazom. Kutlovi za trup čvrsto su zalijepljeni sa škotskim ili polimernim ljepilom, a lupkana rupa je izrezana ispred lukova, vrh se može ukrasiti dekorativnom stolnošću od laganog materijala, kao što je PVC ili laminirana šperploča. Unutar ložišta za ljepotu trebala bi napraviti lažne zidove iz istog kartona.

Dekor kutne kartonskog kamina može se izraditi na isti način kao i prethodna opcija: slikanje ili primjena. U niši, možete organizirati lijepe suvenire ili vatru igračaka, čije će se stvoriti u sljedećem odjeljku.

Portal

Portalni kamin – dio u kojem se pojavljuje spaljivanje drva za ogrjev. U slučaju simulacije pomoću kartona postoji nekoliko ideja, kako to učiniti pojavom najrealniji i sličniji ovom fokusu. Prvo, vrijedi instalirati unutar butoforme rešetke za ogrjev. Budući da je u sadašnjoj verziji metalik, onda morate tražiti lagane materijale, vizualno slične metalima. To mogu biti plastične ili drvene dijelove prekrivene sjajnom mastik ili folijom. Možete koristiti crnu boju.

Zatim smo imitacija plamena u peći ovog imitacijskog fokusa. Postoji nekoliko načina za stvaranje iluzije jakog svjetlucanja. Najlakši i najsigurniji prijem temelji se na korištenju Nove godine Garland. Prvo, umjetna ogrjevica izrađena od suhih grana. Oni se postavljaju pamukom i folijom. Zatim, snop takvog ogromnog drva nalazi se u krug kamenja u niši kamina, au svom središtu morate pretvoriti garland presavijeni u loptu. Prilikom spajanja na mrežu unutar kamina, treperenje je stvoreno, slično pročišćavanju pravog ogrjevnog drva.

Girlands ili pojedinačne žarulje mogu se postaviti u netretirane kristale soli. Oni stvaraju lijep efekt treperenja i štoviše imaju blagotvoran učinak na tijelo. Samo treba uzeti u obzir da je dizajn kartona kamin održati težinu slanih svjetiljki.

Na podu u podnožju peći peći, neki su postavljeni ravni zaslon, koji se prenosi sliku žive vatre. Ova metoda je lijepa, ali nije prikladna – koristite dragi monitor samo za jednu sliku. Ali to je vrlo prikladno za jednokratnu uporabu, na primjer, za novu godinu ili drugi odmor.

Čitaj više  Umjetni kamin i njegove prednosti

Jednostavnije i jeftinije metode imitacije plamena – koristeći ručno izvučeni uzorak, jurnjava, aplikacije ili holograme. Ova se tehnika može stalno mijenjati stvaranjem novih izvornih slika.

Dekor

Da bi se napravio impresivan kamin od kartona, domaći majstori su priključeni na maksimalnu fantaziju.

Postoje mnoge zanimljive opcije.

 • Na primjer, butofijski kamin s svijetlim crvenim plamenom izrađenim od električnih žarulja.
 • Model kartona u klasičnom stilu sa složenim elegantnim štukatom.

 • Kartonski lažni kamin s opekom dekor i električnim vijencima u niši, uređena na novogodišnjih proslava.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: