Plaid mikrovlakana

Plaid svaki dan sve je blisko uključeno u naš život. Sakrijmo ih tijekom ostatka, koristimo u obliku prekrivača na krevetu i sofa, uzmi ga u prirodu. Jedna od sorti tekstilnih podataka je zbrkana iz mikrovlakana.

Značajke materijala

Mikrovlakana je moderan materijal koji se sastoji od poliesterskih pređa. Debljina njih je nekoliko puta manje od ljudske kose.

Proizvodnja mikrovlakana se odvija u nekoliko faza. U početku, baza tkiva. Tada se na njoj odabire poliesterske niti. Naknadno, petlje su izrezane i zabavljene pomoću metalne chesky. Kao rezultat toga, niti se odspaju i oblikuju pore između sebe, čiji je oblik sličan trokutima. Ispada vrlo mekani materijal, dok se dlake ne ispadaju, jer je tekstura stvar prilično gusta. Hrpa mikrovlakana može biti kratka i nalikovala biljke.

Osobine

Plaids mikrovlakana imaju brojne prednosti:

 • Oni uštede toplo. Pod takvim poklopcem lako se zagrije. U isto vrijeme, to neće biti vruće ispod njega, jer stvar savršeno prolazi zrak. Plaid je vrlo mekan, uzrokuje ugodne taktilne senzacije, ne škripa, unatoč činjenici da sastav ima sintetiku. Briga za ovaj proizvod nije kompliciran. To praktično ne smeta.
 • Nakon što se navlaže takav kariran suši brzo, tako da ne morate imati nekoliko takvih proizvoda. On ne nagnuo i ne blijedi. Njegov je život dovoljno velik. Plaid mikrovlakana nije ugodno živo okruženje za život patogenih bakterija i krpelja za prašinu.
 • Zahvaljujući niskoj cijeni, brzo su pronašli svoje kupce.

Ali postoje plaideri od mikrovlakana i njezine mane.

 • U većini slučajeva to je potpuno sintetski materijal, tako da neće odgovarati ljubiteljima prirodnih tkiva.
 • Takvi karici su svojstveni akumulirati statički stres i elektrificirati da nije sasvim lijepo. Oni su daleko od hipoallergena i mogu uzrokovati zdravstvene probleme, tako da nisu svi prikladni. Nakon što su niti akumuliraju masna vlakna, prestaju apsorbirati vlagu.

Spoj

Plaids se mogu naći tri vrste mikrofiba:

 • Modal mikrovlakana – Ovo je vrsta materije koja je izrađena od bambusa celuloze. To je izdržljiv i mekani materijal, kao što je svila podsjeća. Izdržljiva tkanina koja ne gubi svoja svojstva tijekom cijelog života.
 • Tacl – Ovo je američki mikrovladnik. Ovo je vrlo nježan i ugodan materijal.
 • Merryl. Ovo pitanje je skuplje od prethodne dvije. Ima protuupalne i dezinfekciju svojstva zbog činjenice da se obradi obrada srebrnih iona. Plateri iz takvog materijala imaju najvišu kvalitetu.

Pogleda

Plaids iz mikrofibre su nekoliko vrsta.

 • Jednoslojni. Imati samo jedan sloj mikrofibera. U većini slučajeva, koristi se kao pokrivač u dnevnom vremenu.
 • Višeslojan. Takvi karici, osim sloja mikrovlakana, obično imaju grijač i temelj. Oni su gusti, koji se koriste kao prekrivač na krevetu.

Također, plaides se razlikuju duž duljine hrpe – nalaze se glatko kose (kose su male), i dugo kose, njihova hrpa je prilično dugo i podsjeća na biljni.

Veličina

Dimenzije plakata iz mikrovlakana su različite i ovise o proizvođaču i markama:

 • Tako, za Dječji krevetić ili u koritu kolica prekrivena veličinom od 110 x 140 cm. Ako želite, to se čak može hraniti u popisni pokrov.
 • Za Jednokrevetna Koristi deke veličine 150×200 cm. Takav prekrivač je prikladan za odrasle bebe.
 • Za pola ležaja Vrijedno je kupiti prekrivač 160×220 cm.
 • Za Dvostruka loža Minimalna veličina trebala bi biti 200×220 cm.
 • Za Kreveti većih veličina Postoje plaides, čiji dimenzije je 220×240 cm.

Odabir prekrivača ovisi i gdje se nalazi vaš krevet – na zidu ili u sredini sobe, a to je također u namještaju. Zapamtite da prevelika karid na krevetu može pokvariti cijeli pogled na unutrašnjost, osim toga, njegovi katovi će povući i skupljati prašinu, a nabori u kutovima neće ići u krevet, kao što bi trebao. Kratki prekrivač također izgleda nejedno. Nije dobro kad madrac gleda.

Bojanje i tekstura

Paleta boja u kojima proizvođači obojeju karaliče iz mikrovlakana je ogromna. Ovdje možete pronaći i naslovnice pastelnih boja i proizvoda duboko zasićenih tonova. Osim toga, mogu imati drugačiji ukras. Vrlo spektakularno gledajući deke s cvjetnim ili geometrijskim ispisom. Povećana potražnja i pokriva, oponašajući kožu različitih životinja, kao što su tigar, leopard ili vuk.

Tekstura ove vrste kaibana također može biti različita. Evo, gomila se može pustiti na određeni način, formirajući imitaciju životinjskih repova, monograma i cvijeća, oni mogu biti apsolutno glatki ili imaju izvorni bod.

Proizvođači

Mnoge zemlje proizvode karirano od mikrovlakana. Čelnici u ovom segmentu su Turska, Kina i naravno, Rusija.

Sastav proizvoda za većinu proizvođača – 100% poliestera. Ali postoje modeli u kojima su prisutne pamučne niti. U osnovi, od njih je napravljena osnovica za mikrovlakana.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: