Kuće žute opeke

Nedavno, kod kuće podignutih od žutih opeka postaju sve popularnije. Većina kupaca treba pretpostaviti, privlači i očarava praktičnost i točnost žutih opeka, kao i neobičan pogled koji ga razlikuje od kuća izgrađenih od klasičnih cigli.

Pokušajmo shvatiti kako su tako dobre kuće žutih opeka. Upoznat ćemo se sa samom materijalom, njegovom podrijetlom i korisnim svojstvima, prednostima i nedostacima kuća izgrađenim od opeke, njegovih nijansi, mogućih projekata, kao i vizualnih primjera koji će pomoći donijeti konačnu odluku o izgradnji vlastitog doma u Takav dizajn.

Za i protiv

Dobivena je cigla žute boje ako u vrijeme proizvodnje dodati poseban aditiv na limetni oksid na glina.

  • Treba imati na umu da je sadržaj oksida minimalan – čini žute cigle vrlo ekološki prihvatljivim.
  • Osim toga, žuta opeka kuća može se pohvaliti posebnom snagom, otpornosti od smrzavanja, što je posebno važno za našu zemlju.
  • Takve su kuće relativno sigurne u smislu pojave mogućeg požara.
  • Zvučno izoliranje kuća ostaje visoka.
  • Žuta boja je ugodna za oko i uspješno uklapa u okolni krajolik, može se smatrati najviše “prirodnije”.
  • Posebno je vrijedno spomenuti činjenicu da će kuća zadržati svoj početni izgled dosta dugo vremena, praktički ne treba nikakva posebna sredstva. Za razliku od klasičnih (crvenih) opeka, zgrada od sličnog materijala nisu toliko snažno podložne zamračenju, koje proizlaze pod utjecajem vanjskih čimbenika.
  • Prema određenim stručnjacima, takve kuće mogu sigurno potjerati do 150 godina, jer su praktički nisu podložne opterećenju vjetra. Da, i restauracija povučenih ili potpuno slomljenih elemenata kuće nije od velikih poteškoća.
  • Neće biti problema s potragom za samom materijalom, budući da ova boja i njegove nijanse nisu na tržištu tako velika rijetkost.

Nedostaci uključuju ozbiljnost materijala koji se prisiljavaju i ojačaju temelj kuće. I sama cigla, kao i rad s njom je vrlo skupo, tako da će potpuno izgrađena kuća koštati u krugu.

Osim toga, cigla takve vrste apsorbira vlagu, što može dovesti do smrzavanja kuće zimi ili u hladnim i kišnim danima. Iako se posljednji nedostatak može riješiti još u fazi projektiranja budućnosti kod kuće, ako osigurajte stvaranje baze.

Nijanse

Žuta okrenuta opeka karakterizira posebna snaga i težina, ali ne ometa ga kombiniranjem s cigle drugih boja i nijansi. Najbolja kombinacija će biti kombinacija žute i smeđe. Posebna ljepota se postiže zbog stvaranja glatkih prijelaza iz žute cigle do smeđe ili cigle drugih nijansi i boja. Takva boja također vam omogućuje stvaranje svih vrsta uzoraka na zidovima kuće ili njegovih kutova.

Osim kontrasta s drugim cigle, žute cigle mogu biti širok raspon nijansi: To je pješčana i slamka i oker i mnogi drugi. Na raznolikosti nijansi prvenstveno utječe na boju gline, kao i mjesto polja, gdje je minirano.

Osim toga, ne smijete zaboraviti na posebne aditive limete oksida, gnječen u glini u fazi davanja budućih cigle.

Vrlo često arhitekti tijekom izgradnje miješali su cigle različitih boja, što vam omogućuje da stvorite sastav heterogenih nijansi na istoj ravnini. Daje površinu posebnu dubinu i privlačnost.

Projekti

Danas, praktički nema problema s izgradnjom kuća s bilo kojeg materijala i uzimajući u obzir sve vrste zahtjeva i hirovi klijenata. stoga, Kupnjom žute opeke kao materijal, možete biti sigurni da će projekt koji ste odabrali ili razvili stručnjaci će biti izvršeni na visokoj arhitektonskoj razini.

Posebna osobnost kuće će dati fasadu s smeđim umetcima. Male veličine, kao i poseban kontrast žutog i smeđih cvjetova omogućuju vam da stvorite opeke, pilastere i uglove.

Najčešće, smeđe cigle su iznježene uglovima kuće, kao i prostor oko prozora.

Mansard, smješten ispod krova, može zamijeniti puni i kapitalni drugi kat. I u smislu troškova bit će znatno jeftiniji. Jedini će se morati razmotriti toplinsku izolaciju za stambeni potkrovlje, kao i dizajn i mjesto prozora.

Posebna uloga u kućama žute opeke se daje kakolu – on štiti samu strukturu, kao i ljude koji žive u njemu iz takvih utjecaja na okoliš, kao temperature kapi, topljenje snijega ili jakih kiša. Da bi se ojačala tvrđava baze, preporuča se položiti mreže za armiranje i zalijati posebno rješenje, a ne ostavljajući praznine.

Jednokatni

Jednostavne i niske pojedinačne kuće savršeno se uklapaju kao u gradskom krajoliku, koja je svojstvena niskim zgradama iu zemlji za pratnju. Samo izvana, takva kuća može činiti se ne-nula, međutim, pad unutra, može se uvjeriti da su svi potrebni prostori već tamo.

Opet, projekt takve kuće optimalno se kombinira s garažom, terasom ili verandom.

Važno je uzeti u obzir njihovu moguću dostupnost u fazi dizajna.

Jedno-kata kući može biti idealno rješenje za osobe koje doživljavaju probleme s mišićno-koštanim sustavom, Ili umirovljenici, budući da je nedostatak stubišta na drugi kat je ogroman plus projekt ove vrste.

Dvoetažni

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: