Topla žbuka za unutarnje radove: prednosti i mane

Planiranje za obavljanje popravaka u sobi, trebali biste razmotriti i uzeti u obzir sve detalje, jer u takvim radovima ne može biti nestalih. Izolacija sobe je jedan od najvažnijih procesa; ne smije se zanemariti. Topla žbuka je jedna od opcija za rješavanje ovog problema.

Osobine

Mnogi stanovnici apartmana i privatnih kuća o tople žbuke se čuju po prvi put, stoga je potrebno shvatiti više detalja da predstavlja za koju svrhu koristi i kakve vrste sorti.

Svi građevinski materijali imaju određenu svojstva toplinske izolacije. Koristeći konvencionalnu žbuku, možete samo zagrijati sobu. Da biste postigli jaču izolaciju, koristite topli žbunak.

Kada se nanosi topla žbuka na površini zida, ispada da je više, s rastom toplinske izolacije.

Primijenite ovaj materijal u izgradnju i prilikom izvođenja popravaka počeo je ne tako davno, dakle, sastav i svojstva tople žbuke su malo.

Uz to, možete:

 • Poravnajte zid;
 • ukrasite površinu;
 • Osigurajte temperaturu za ugodan boravak.

Osim toga, ovaj materijal ima funkciju zvučne izolacije.

Treba razumjeti gdje koristimo toplu žbuku, kako se lako primjenjuje na površinu soba.

Dakle, ovaj materijal je primjenjiv za:

 • za poravnanje zidova i stvaranje dodatne toplinske izolacije;
 • Punjenje praznina, izolaciju vodenih cijevi, kanalizacije;
 • Izolacija padina prozora i vrata – takva površina za zagrijavanje spriječit će hladni zrak i nacrte;
 • Često se ušteda topline primjenjuje kada je stropna ili poda izolacija.

Vrijeme izolacijske kit ima mnogo prednosti:

 1. Prije svega, treba napomenuti da je lako raditi s ovim materijalom, plus možete odmah riješiti problem izolacije i površine.
 2. Materijal ima izvrsna svojstva, ima visoku adheziju na mnoge površine.
 3. Rad s toplim kit, često možete bez površinskog grafta.
 4. Prilikom primjene otopine na površinu u procesu rada ne postoje šavovi ili takozvani “hladni mostovi”.
 5. Koristeći suvremene žbuke, moguće je ne bojati se da se tijekom vremena materijal može pokvariti insektima ili se pojedu glodavcima, a također se ne podijeli u patogene bakterije.
Čitaj više  Kako pravilno primijeniti svilenu žbuku?

Ako se sastav sastoji od žbuke, perlita i vermikulita, ne preporuča ga koristiti za unutarnju izolaciju soba s visokom vlagom, jer ti materijali imaju visoku higroskopnost.

Prije početka rada morate pripremiti zidove. Površina treba očistiti iz prethodnog sloja i ukloniti kuke, nokte i druge male dijelove koji se mogu ometati. Nadalje, zidovi trebaju biti projicirani i ostaviti nekoliko dana tako da se potpuno osuši, a tek tada obavlja rad na izolaciji prostora.

S obzirom na sve prednosti materijala i njegovih nedostataka, može se reći da je uporaba tople žbuke u zatvorenom prostoru prilično opravdana. Koristite ga u kompleksu s različitim izolacijama, ali treba ga primijeniti na mjestima gdje stvarno treba.

Savjeti i preporuke

 • Kako bi se pripremila otopina, uzimajte 1 kg smjese i 0,5 litara vode. Sastav se ne preporučuje za velike porcije, Budući da se vrlo brzo suši. Za miješanje uzeti zgrada i ometati dok mješavina ne izgleda kao kiselo vrhnje.
 • Prilikom miješanja suhe smjese s vodom, tekućina treba malo ulijevati, Stalno miješajući. Kada koristite sastav otpornu na vlagu, dovoljno je za 1 kg smjese za 200 litara vode. Prije početka rada, otopina je ostavljena nekoliko minuta tako da je natopljena.
 • Kada se primjenjuje na kit uzme lopaticu s pravilom. Sloj ne smije biti gust, ne smije prelaziti 5 cm. Prilikom primjene materijala na stropu, vrijednost sloja mora se smanjiti na 3 cm. Primjena kit na zidovima, možete odmah poravnati površinu i ukloniti manje nedostatke.

 • Nakon pokrivanja cijele površine treba čekati, Dok se zid ne osuši. Može ostaviti nešto više od sat vremena. Nakon toga, rez je, koristeći pravilo. Da biste provjerili, možete uzeti razinu izgradnje. U ovoj fazi, mogući nedostaci eliminiraju depresijom, nepravilnostima i hrapavošću.
 • Ako nakon nanošenja jednog sloja zida ostane neujednačeno, Ostaju suhi i zatim ponovno primjenjuju drugi sloj. Kada se primjenjuje više od jednog sloja nakon potpunog sušenja površine, ona je uzemljena i ušivena mreža za armiranje.
 • U završnoj fazi, sjajnom ili staklu. Za to je površina navlažena vodom i očišćena spongyjem. Kada će se pojaviti cement ili gipsano mlijeko, zid je promatrao mekanu lopaticu. Možete napustiti zid u ovom obliku, ne više ne propušta toplinu, ali češće je obojana fasadnom bojom, šivanjem ili primjenom bilo kojeg drugog dekorativnog rada.
Čitaj više  Vrste i značajke gips San Marco

Jedna od najpopularnijih tvrtki koje proizvode kit su čvrsta Knauf. Ovo ime je poznato mnogima i zaslužuje pozornost na proizvode ove tvrtke. Kao dio ove žbuke, cement s polistiren, kao i posebnim aditivima.

Prilikom primjene otopine na površinu, formira se trajan strukturni sloj. Nakon njegovog sušenja, možete koristiti teksture boje, koje će omogućiti ukrašavanje površine. Nanesite sloj žbuke od 10 do 30 mm, možete raditi s rukama ili motorom. Proizvedeni u paketima težine 25 kg. Prilikom primjene minimalnog sloja od 10 mm na 1 kV. m trebate uzeti oko 12 kg.

Kada koristite ovaj kit u zatvorenom prostoru, treba imati na umu da u njegovu kompoziciji polistiren, koji ima visok stupanj zapaljivosti. Knauf kit primjenjuje i izvan i u zatvorenom prostoru.

Odabir visokokvalitetnih materijala za rad u zatvorenom prostoru, vrijedi obraćati pozornost na toplinsku izolacijsku žbuku “Umka”. Ruski proizvođači mogli su napraviti suhu mješavinu koja je imala izvrsne karakteristike. Sastav je razvijen uzimajući u obzir oštru klimu.

Nakon primjene otopine na površinu, obično se provode završni radovi. Nahranite suhu mješavinu u pakiranju 7 kg. Prilikom primjene minimalnog sloja u 10 mm, trebate uzeti 4 kg smjese za 1 kV. M.

Za izolaciju zidova u zatvorenom prostoru, se koristi suha smjesa “Snositi”. Sloj ove smjese u 2 cm u svojoj toplinskoj provodljivosti bit će jednak cigli na 50 cm. Prije primjene smjese “Mishka” na zidnu površinu poravnajte i tlo. Proizvesti smjesu za izolaciju zidova u zatvorenom prostoru u vrećama težine 14 kg.

Među ostalim popularnim tvrtkama koje proizvode suhe mješavine mogu se zvati:

 • Unis;
 • Paladij;
 • Termoum.

Recenzije

Sudeći po mišljenju majstora koji se bave popravom i građevinskim radovima, nije teško primijeniti topli žbunak, jer je materijal vrlo plastična i koristi ga još lakše od uobičajenog kita.

Budite sigurni da pročitate upute i preporuke o paketu, jer za svaki sastav može biti njihove vlastite nijanse za korištenje. Nemojte prelaziti dopušteni sloj, važno je uzeti u obzir potrošnju materijala, vrijeme rada.

Ovaj materijal je prilično skup, tako da se ne smijete mijesiti u jednom velikim dijelovima smjese, bolje je pokušati na malom području. Ako imate odgovarajuće napore, kit se lako primjenjuje na površinu. Žbuka čini visoko adheziju, tako da je sigurno spojena i drže na površini.

Čitaj više  Kako odabrati gips HALFER?

     Prije početka rada s toplom žbukom treba biti ispravno. Pakiranje prikazuje dozu i vrijeme potrebno za miješanje. Odmah povucite cijelu torbu, uzgajali i miješali da se dobije kiselo kremaste smjese bez kvržica. Nekoliko sati kasnije, smjesa je spremna za uporabu. Primijenite ga za prethodno pročišćenu prašinu i površinu prljavštine. Provesti rad na temperaturi ne manje od 5-8 stupnjeva, a na vanjskom i tijekom unutarnjih radova. Izvan zida, budite sigurni da ojačajte armaturu prije nanošenja smjese.

     Sloj žbuke ne smije biti veći od 2,5 cm. Nakon nanošenja sloja na površini do njegovog bojenja, možete nastaviti nakon 2-3 dana. Gotovo mjesec dana kasnije, sloj postaje najtrajniji, a maksimalna toplinska izolacija će se postići u 2 mjeseca.

     Savjeti za primjenu toplog žbuke – u sljedećem videozapisu

     Ocijenite članak
     ( Još nema ocjena )
     Dodaj komentare

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: