Potrošnja prajmera Kontakt Kontakt Knauf na 1 m2

Priprema zidova do bojenja, primjena žbuke ili druge obrade uvijek podrazumijeva maksimalnu poravnanje osnove. Ako je formalno, prema opisima pripravaka, ispostavi se da mogu ležati na neravnim površinama, to ne vrijedi ponovno riskirati. Kada dovršavanje betona do spašavanja dolazi kontakti za prajmer.

Osobine

Grip između dva različita vrsta materijala često donosi ozbiljne probleme kada završi. Prajmeri, kao što je beton kontakt povećava adheziju, čak i ako baza loše apsorbira vlagu. Sastav takvih materijala uključuje pijesak, cement i neke posebne aditive (oni se određuju formulacijom smjese). Grungy vanjski sloj stvoren kontaktnim pramerom je formiran zbog pijeska, a cement mu pomaže da se bolje drži na površini.

U proizvodnji, samo ekološki sigurne materijale koji nemaju loše mirise i ne pokvaru pojavu zidova.

Primjena i karakteristike

Koristite materijal koji možete jednom nakon grebanja. Preporuča se primijeniti na:

 • spriječiti uništavanje boje na suhoj žbuci;
 • olakšati šokantno;
 • poboljšati adheziju pločica na betonske zidove;
 • zatvorite šavove i pukotine;
 • Smanjiti prerano tuširanje završnih materijala.

Primer brand Knauf sadrži akril, što mu daje povećanu otpornost na vlagu. U isto vrijeme, kvaliteta izrade površinskih površina nije lošija od većine drugih pomoćnih materijala (a ponekad i bolje).

Proizvedeno:

 • i univerzalna smjesa i prilagođena izravno za unutarnje radove;
 • i velike frakcije i male.

Pažljivo promišljeni recept i tehnologija proizvodnje omogućuje prajtu da ostane neozlijeđen za mnogo desetljeća.

Nakon nanošenja na zid, dovoljno je čekati nekoliko sati, a zatim odmah početi do glavne površinske završne obrade.

Njemački Kontakt za betonski oslikan u ružičastoj boji. Dizajniran je tako da povuče razloge koji nisu u stanju apsorbirati smjesu ljepila ili izravnavanja. Kompozicija disperzije polimera pomaže čak iu slučajevima kada se ne rastavlja bivša završna obrada i preklapanja.

Conconokontakt je pogodan za podmazivanje:

 • pločice;
 • polistirena pjena;
 • Gips karton.

Rješenje za usklađivanje, položeno na prajz, ravnomjerno suši. Zbog predobrade, bit će moguće smanjiti količinu žbuke ili boje. Conconokontakt ima antiseptička svojstva. To učinkovito potiskuje pojavu žarišta bilo koje patološke mikroflore. Kada se koristi njezina propusnost međuproizvoda završnih postupaka, i zbog toga se olakša ventilacija prostora, njihova izmjena zraka s vanjskim svijetom.

Materijal iz Knaufa ima neutralnu kiselinu-alkalnu ravnotežu. Ona zadržava svoje pozitivne karakteristike i kada mraz u -40 stupnjeva, a toplina do +60 stupnjeva. Zbog nepostojanja toksičnih komponenti, upotreba betona prilika može čak i gdje je ventilacija nezadovoljavajuća – neće biti štete na zdravlje kućanstva.

U spremniku najpraktičnijeg kapaciteta (5 ili 20 kg), prajmer zadržava svoje karakteristike do 1,5 godine, osim ako je nepropusnost prekinuta.

Pročitajte više o pramenu Conconokontact Knauf – U sljedećem videozapisu.

Pomiješati potrošnju

Potrošnja visokokvalitetnog konkretnog kontakta Knaufa na 1 m2 – vrlo važno i hitno pitanje. Profesionalci, a oni koji su barem nekada surađivali sa sličnim pripravcima, svakako će kažu da se ovaj pokazatelj određuje tipom površine, njegovo početno stanje i razinu apsorpcije vlage.

Pri analiziranju građevinskih praksi (u prosjeku) takve brojeve su dobiveni:

 • Potrošnja na opeku, pješčanoj i poroznom beton je 500 g na 1 m2 m. M. Možete smanjiti troškove ako se koriste impregnacije duboko prodiranje u materijal.
 • Prvoklasni monolitni beton je tlo u količini od 350 g na 1 sq. M pod uvjetom da je vrijednost pora je prosječna.
 • Kada je tada malo ili površina već zatvorena bojama, možete potrošiti samo 150-250 g prajmera kako biste pokrili 1 m2 m.

U potpunosti osigurati adheziju, potrebno je uzeti u obzir stanje izvorne površine zida. Ako tijekom rada, preskakanje ili bazu nalazi se vrlo pohlepno upijajući završni materijal, može se ponovno pokriti, ali tek nakon konačnog sušenja početno položene smjese.

Odrediti koliko će temelj morati biti skupo, ne tako teško. Njezin beznačajni volumen se teži u paleti i raspoređena na površini od 1 m2 na zidovima i stropovima.

Takav uzorak olakšava izračun, omogućujući vam da izbjegnete kupnju nepotrebnog materijala i naglog kraja usred rada.

Domaći majstori, pa čak i iskusni profesionalci su prirodno zainteresirani, je li moguće povlačiti se iz preporučenih brojeva, koristiti manje konkretnog kontakta. Kao praksa pokazuje, to je velika pogreška: trošak kupnje prajmera je relativno mali, a njegov nedostatak narušava kvalitetu pripreme. Stvoreni sloj bit će krhak – može ispucati i smanjiti. Najgora stvar je da onda neće biti moguće postići normalnu razinu adhezije s glavnom završnom obradom.

Iznimno je važno uzeti u obzir obilježja sušenja pojedinačnih materijala. Ako se pješčanik osuši u pogrešnom načinu temperature i ne hidratizira ga, zid će se osušiti. Onda čak i najbolji temeljnik neće moći spriječiti šokantnu žbuku ili pukotine na boju. Morat ćemo ponoviti sav posao, ponovno ulagati u kupnju završnih i pripremnih materijala.

Zaključak je jednostavan: samo strogo usklađenost s uputama proizvođača pomaže u izbjegavanju preračunavanja sredstava.

Prvo, konkretni kontakt može se pomiješati s dubokim prodiranjem mješavina, a onda je dopušteno koristiti samo u svom čistom obliku. Kada koristite kolaparal, ukupna potrošnja prajmera lagano raste. Proizvođač preporučuje čekanju na sušenje 12 sati (ovaj put je maksimalno). Ako je režim temperature i vlažnosti povoljni, možete čekati samo 3-4 sata. Kada koristite ručni alati, konkretni kontakt ne može se razrijediti s vodom, ali ako je mehanički prskanje, otopina se radi u omjeru 2: 1.

O tome kako napredovati zidove prije slikanja vlastitim rukama možete saznati, gledajući video malo ispod.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: