12 najboljih fasadnih žbuka

Fasada zgrade redovito je izložena negativnim čimbenicima. Među njima: vlaga, vjetar, promjene temperature, taloženje prašine, ultraljubičaste zrake, mehanički udari od padajućih grana ili kamenja. S obzirom na to, potrebno je žbukati vanjsku stranu zidova kuće posebno jakim spojevima dizajniranim za takva opterećenja. Također je važno da smjesa omogućuje stvaranje lijepe površine. Ovdje su najbolje žbuke koje su već prošle test vremena i savršeno služe na tisućama fasada u Rusiji.

Ocjena najboljih fasadnih žbuka

NominacijamjestoNaziv proizvodacijena
Najbolje silikonske fasadne žbuke1Astrologija Potkornjak1 975€
2Internet 175 potkornjak zrno 2 mm2 380€
3Veber2 470€
4Sto-Silko
 • t K 1.0 “krzneni kaput”
 • 4 976€
  Najbolje mineralne fasadne žbuke1Internet 35 potkornjak 2.5620€
  2Weber.Vetonit TT40255€
  3Unterputz 25285€
  4Ceresit CT 24
 • ght 20
 • 356€
  Najbolje akrilne fasadne žbuke1Dufa Reibeputz 253 159€
  2Terraco Terracoat BT 253 790€
  3Astrologija Potkornjak 25326€
  4Terraco Gravitex Gran
   e 1.5 mm
  2 059€

  Najbolje silikonske fasadne žbuke

  Tvar za završnu obradu fasade prodaje se gotova i može se odmah nanijeti nakon otvaranja pakiranja. Zbog silikona u sastavu povećava se elastičnost vanjskog sloja. Završna obrada bolje podnosi mehaničke utjecaje, vlagu, ekstremne temperature i čvrsto se drži na zidovima zgrade. Još jedna površina savršeno odbija prljavštinu, ali proizvodi za završnu obradu fasade iz ove kategorije su skupi.

  Astrologija Potkornjak

  Ocjena: 4.9

  Astrologija Potkornjak

  Na prvom mjestu štukatura iz marke opinia. Nakon nanošenja, površina se dobiva uzorkom “potkornjaka”, razlikujući se u nazubljenim žljebovima koji oponašaju kanale iz rada termita. Materijal se odlikuje svojstvom samočišćenja — prašina koja se lijepi za fasadu uklanja se samostalno kada dođe do oborina. Proizvod se prodaje u kantama od 25 kg, a njegova potrošnja pri ukrašavanju fasade je 2.7-3.1 kg po m2. U katalogu proizvođača već postoji 15 gotovih boja u kojima prevladavaju nijanse sive i smeđe. Preostale boje dobivaju se nijansiranjem. Žbuku možete nanositi na temperaturi od +5 do +30 stupnjeva. Majstori u recenzijama dijele da se tekstura ukrasnog sloja formira već 15 minuta nakon nanošenja, ali površina će se potpuno osušiti nakon 15-20 sati.

  Značajka proizvoda je dug vijek trajanja. Proizvođač obećava da će premaz trajati na fasadi do 25 godina. Istodobno, završna obrada zadržat će svoju boju, što je postignuto zahvaljujući inovativnoj formuli za vezanje pigmenta.

  Prednosti

  • adhezija na fasadu 0.3 MPa;
  • 15 gotovih cvjetova;
  • može se tonirati do 25 000 nijansi;
  • projektni vijek trajanja 25 godina.

  Nedostaci

  • visoka cijena.

  Internet 175 potkornjak zrno 2 mm

  Ocjena: 4.8

  Internet 175 potkornjak zrno 2 mm

  Poljska marka Captain proizvodi visokokvalitetnu žbuku s uzorkom “potkornjaka”, čije je zrno 2 mm. To pridonosi velikoj teksturi s izbočenim frakcijama i izgleda vrlo lijepo. Proizvod se proizvodi u kantama od 25 kg, koje se mogu čuvati 2 godine. Proizvođač dopušta završnu obradu fasade na temperaturi od + 5…+30 stupnjeva. Maksimalna debljina sloja dopuštena je do 2 mm. U usporedbi s ostalim proizvodima u ovoj kategoriji, žbuka za gips ima jedno od najkraćih razdoblja sušenja od 5 sati. To vrijedi za brzu isporuku objekta ili kada, prema prognozi, pada kiša, ali ne možete odgoditi popravak fasade.

  Značajka žbuke je prisutnost silikata u sastavu. Ovo je tekuće kalijevo staklo, zbog čega se povećavaju vodoodbojna svojstva. Zahvaljujući tome, fasada je bolje zaštićena od vlage i ne puca s vremenom. Ova smjesa također savršeno odolijeva razvoju gljivica. Majstori u recenzijama dijele da je površina žbuke vrlo izdržljiva, pa će trajati i do 20 godina, tijekom kojih se može jednostavno prebojati kako dizajn fasade ne bi postao dosadan.

  Prednosti

  • suši se za 5 sati;
  • može se nanositi slojem do 2 mm;
  • povećana površinska čvrstoća;
  • otporan na ekstremne temperature;
  • izvrsna vodoodbojna svojstva.

  Nedostaci

  • prodaje se kao baza i treba nijansiranje.

  Veber

  Ocjena: 4.7

  Veber

  Žbuka leži na fasadi debljine do 1.5 mm, tvoreći efekt “krznenog kaputa”. Dekorativna smjesa prodaje se u kantama od 24 kg i spremna je za nanošenje. Ali možete ga kupiti samo u bijeloj boji. Ostale nijanse dobivaju se nijansiranjem, gdje je dostupno 218 opcija. Sastav se suši 24 sata. Nakon toga, površina fasade bit će otporna na lužine i ispušne plinove, ultraljubičaste zrake, vodu i druge oborine. Proizvođač ga je obdario povećanom elastičnošću, tako da jaki mrazovi neće oštetiti strukturu. Rad se može izvoditi na temperaturi okoline u rasponu od + 8. Prosječna potrošnja je 2.4-2.6 kg po 1 m2.

  Izrazita karakteristika žbuke je izraženo samočišćenje. Zahvaljujući posebno glatkoj površini bez hrapavosti, prašina se brzo uklanja pri prvim kapljicama kiše. Ako operete fasadu “Karcherom” u sušnom razdoblju, ne morate dugo držati pritisak na jednom mjestu.

  Prednosti

  • spreman za uporabu;
  • može se tonirati u 218 nijansi;
  • izražen učinak samočišćenja;
  • izvrsna propusnost pare.

  Nedostaci

  • prodaje se samo u bijeloj boji — ostale nijanse postižu se nijansiranjem.

  Sto-Silko
 • t K 1.0 “krzneni kaput”
 • Ocjena: 4.7

  Sto-Silko<li></div><p>t K 1.0. A. S. kaput “a. s. =” ~ a. s.\68216666194611-6112.jpg” height=”390″ title=”Sto-Silko</p><li>t K 1.0 krzneni kaput”><p>Silikonska štukatura iz marke IPHINE ima fino zrno 1.0 mm, stoga se nanosi posebno tankim slojem, što obećava uštedu na potrošnji. Površina fasade je gotovo glatka s blagom hrapavošću. Proizvod se prodaje u kantama od 25 kg i spreman je za upotrebu, ali samo u bazi podataka. Ako je potrebno prikazati bilo koju boju u katalogu interneta, proizvođač uzima dodatnih 350 kuna za svaku kantu. Završna obrada ima izražena hidrofobna svojstva i osigurava suhoću fasade. Ne raste plijesan i plijesan. Povećana propusnost pare osigurava uklanjanje viška vlage iz prostorije, a toplinska vodljivost 0.7 vata / mk promiče dodatnu hladnoću ljeti i uštedu topline zimi.</p><p>Sastav je značajan po gustoći do 1.95 g / cm3. Za konkurente ovaj pokazatelj doseže 1.50-1.70 g / cm3. Zbog povećane gustoće, nakon sušenja fasada postaje posebno izdržljiva i bolje podnosi udarce kamenja i grana.</p><h4>Prednosti</h4><ul><li>odnosi se na zapaljive tvari;</li><li>otporan na vremenske uvjete;</li><li>niska toplinska vodljivost 0.7 vata / mk;</li><li>dobro propušta paru prema van.</li></ul><h4>Nedostaci</h4><ul><li>vrlo visoka cijena;</li><li>u gotovom obliku samo bijela boja.</li></ul><h2>Najbolje mineralne fasadne žbuke</h2><p>Smjese su izrađene od pijeska i cementa. Tvar na bazi minerala odlikuje se lakoćom nanošenja i pristupačnim troškovima. Premaz savršeno propušta paru prema van i lako se čisti od prašine. Takve žbuke otporne su na promjene temperature i vatrootporne su. Među minusima je nekoliko opcija boja i relativno kratak vijek trajanja od 10-12 godina.</p><h3>Internet 35 potkornjak 2.5</h3><p>Ocjena: 4.9</p><div style=Internet 35 potkornjak 2.5

  Cementna žbuka dostupna je u obliku suhe smjese težine 25 kg i treba je razrijediti vodom. Vrijeme održivosti otopine je 60 minuta, što je sasvim dovoljno za obradu značajnog dijela fasade. Nakon stvrdnjavanja površina savršeno podnosi temperature do -50….+70 stupnjeva, tako da se može koristiti u svim regijama naše zemlje. Tlačna čvrstoća žbuke-6.5 MPa, što znači da će ga biti teško oštetiti stiskanjem. Suha smjesa može se čuvati do 12 mjeseci, tako da se može kupiti unaprijed po povoljnoj cijeni i čuvati do povoljnog vremena, a zatim nastaviti s popravkom fasade. Prianjanje na površini na završnoj obradi doseže 1 MPa, a s vremenom nećete vidjeti otpale komade.

  Među mineralnim žbukama za završnu obradu fasade, ova se ističe smanjenom potrošnjom. Za ukrašavanje 1 četvornog metra potrošit ćete 0.8 kg suhe smjese.

  Prednosti

  • pogodno za betonske i suhozidne površine;
  • održivost otopine 60 minuta;
  • čvrstoća prianjanja 1 MPa;
  • nizak protok.

  Nedostaci

  • košta više od ostalih mineralnih žbuka.

  Weber.Vetonit TT40

  Ocjena: 4.8

  Weber.Vetonit TT40

  Žbuka je dizajnirana za nanošenje na cigle, blokove od ekspandirane gline i beton. Cementna podloga pogodna je za fasade smještene pod različitim kutovima, uključujući vertikalne stropne površine (donji dio vijenaca, padine otvora vrata i prozora itd.). U gotovom obliku materijal ima sivu boju. Primjena može biti ručna ili mehanizirana. Potrošnja vode po vrećici je 4-5 l. Završni radovi mogu započeti na temperaturi od +10 stupnjeva. U recenzijama kupci primjećuju visokokvalitetno pakiranje u troslojne vrećice, gdje je prosječni materijal polietilen. Zahvaljujući tome, suha smjesa pouzdano je zaštićena od vlage i može se čuvati čak i u negrijanim prostorijama.

  Primijetili smo štukaturu zbog njene svestranosti. Smjesa je pogodna i za brtvljenje dubokih pukotina na fasadi, izravnavanje površine i kao ukrasni sloj. U jednoj aplikaciji proizvođač vam omogućuje stvaranje sloja debljine do 40 mm, što premašuje mogućnosti sličnih proizvoda s ovog popisa.

  Prednosti

  • može se primijeniti mehanizirano ili ručno;
  • sigurno pakiranje u troslojne vrećice;
  • održivost otopine 2 sata;
  • jedan sloj može biti do 40 mm.

  Nedostaci

  • ne smije se nanositi na materijale s gipsanim vezivom;
  • ako je vanjski zrak vrlo suh, površinu je potrebno povremeno navlažiti raspršivačem radi boljeg stvrdnjavanja;
  • rad se može izvoditi na temperaturi od + 10.

  Unterputz 25

  Ocjena: 4.7

  Unterputz 25

  Smjesa sadrži cement, frakcionirani pijesak i dodatne aditive. Može se nanositi na gazirani beton, ciglu i klasični beton. Maksimalna debljina sloja dopuštena je do 22 mm, tako da se žbuka može pripisati vrsti izravnavanja. Uz njegovu pomoć bit će moguće ne samo zatvoriti zidanje, već i ukloniti male razlike u debljini. S slojem od 1 mm, protok je 1.7 kg. Tlačna čvrstoća žbuke 2.5 MPa, tako da malo gubi od konkurencije, ali cijena robe je mnogo pristupačnija. Vrećice se mogu čuvati do 12 mjeseci, a prah može izdržati 50 ciklusa smrzavanja. Početak dorade fasade dopušten je već na temperaturi ulice + 5 C.

  Stručnjaci preporučuju upotrebu žbuke tamo gdje je prisutna visoka vlaga. To mogu biti zgrade u kišnim regijama ili građevine s niskim postoljem. U potonjem, voda koja teče s krova često prska po donjem dijelu fasade. Žbuka je posebno otporna na vlagu, što znači da će završna obrada trajati dulje u takvim nepovoljnim uvjetima.

  Prednosti

  • ekološki prihvatljiv sastav;
  • pogodno za regije s čestim oborinama;
  • održivost otopine 120 minuta;
  • dopušteno je 50 ciklusa smrzavanja.

  Nedostaci

  • tlačna čvrstoća je niža od ostalih.

  Ceresit CT 24
 • ght 20
 • Ocjena: 4.7

  Ceresit CT 24<li></div><p>ght 20″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/64716666194611-1112.jpg” height=”421″ title=”Ceresit CT 24</p><li>ght 20″><p>Ova kategorija završava mineralnom žbukom u vrećama od 20 kg marke “Ceresit”. Za početak uporabe, smjesa se mora kombinirati s vodom (omjer je naznačen na pakiranju) i miješati mikserom. Otopina se ostavi da odstoji 10 minuta i ponovno promiješa, nakon čega ostaje elastična 120 minuta. Fasadu možete ukrasiti na uličnoj temperaturi od +5 stupnjeva. Čvrstoća prianjanja na površinu tvari doseže 0.4 MPa. Suhi prah može trajati do godinu dana i može izdržati 75 ciklusa smrzavanja nakon čega slijedi odmrzavanje. To znači da će se ostaci sačuvati za lokalne popravke u slučaju oštećenja fasade jakim udarom grane ili vandalizmom.</p><p>Izrazita karakteristika fasadne žbuke je punilo perlit. To je pijesak visoke gustoće koji pruža bolju toplinsku izolaciju. Zato se takve fasade nazivaju “toplim”. Uzimajući u obzir debljinu sloja od 30 mm koju dopušta proizvođač, bit će moguće dodatno izolirati zidove stana ili kuće, kao i smanjiti presjek pjene koja gubi čvrstoću.</p><h4>Prednosti</h4><ul><li>pristupačna cijena;</li><li>otpornost na smrzavanje75;</li><li>dopuštena debljina do 30 mm;</li><li>pripada kategoriji debelih slojeva;</li><li>otopina je elastična 120 minuta.</li></ul><h4>Nedostaci</h4><ul><li>zahtijeva razrjeđivanje vodom.</li></ul><h2>Najbolje akrilne fasadne žbuke</h2><p>Kao što naziv govori, sastav takvih žbuka uključuje akrilne smole. To povećava prianjanje tvari na zidove fasade i poboljšava plastičnost površine. Završna obrada dobro se drži čak i na neravnim podlogama, a također štiti zgradu od prodiranja vlage. Ali žbuka propušta paru prema van. Također podržava gorenje u dodiru s vatrom.</p><h3>Dufa Reibeputz 25</h3><p>Ocjena: 4.9</p><div style=Dufa Reibeputz 25

  Akrilna žbuka koristi se za dekorativnu završnu obradu fasade, ali zbog veličine frakcija do 2.8 mm tvori debeli sloj, stoga djeluje kao dodatna mini izolacija. Tvar se može nanositi na beton, ciglu i druge žbuke. Nakon stvrdnjavanja površina oponaša utore insekata i čini dizajn zgrade privlačnijim. Majstorima se u recenzijama sviđa što je proizvođač smjesi dodao titanov dioksid, što povećava čvrstoću završne obrade. Osim fasada, proizvod se može koristiti na mjestima s povećanim radnim opterećenjem (hodnici, hodnici, zidovi pored stepenica, područja oko vrata).

  Značajka žbuke je sposobnost difuzije. To znači da se ukrasni premaz ne lijepi samo za vanjski dio fasade, već prodire u nju. Zahvaljujući tome, završna obrada drži se posebno čvrsto i dugo.

  Prednosti

  • nema neugodnog mirisa;
  • dobro propušta paru prema van;
  • otporan na vremenske uvjete;
  • izražena sposobnost difuzije.

  Nedostaci

  • baza se mora obraditi temeljnim premazom.

  Terraco Terracoat BT 25

  Ocjena: 4.8

  Terraco Terracoat BT 25

  Žbuka se temelji na akrilnim kopolimerima s vodenom bazom. Nanosi se na temperaturi od + 5…+30 stupnjeva, a nakon sušenja savršeno podnosi vlagu i ultraljubičasto zračenje. Klasa otpornosti na mraz 100 čini je pouzdanom za rad čak i u sjevernim regijama zemlje. Fina zrnatost osigurava iscrtanu pješčanu teksturu i izgleda vrlo lijepo na fasadi. U recenzijama su kupci zadovoljni što u završnom materijalu nema organskih otapala. Tijekom postupka nanošenja smjesa ne miriše i bezopasna je za zdravlje.

  Žbuka se ističe najkraćim vremenom sušenja od 3-4 sata, što omogućuje brži početak daljnjih radova na fasadi (pričvršćivanje znakova, ploča, ugradnja klima uređaja, Ugradnja svjetiljki itd. d.). Još jedan proizvod je značajan po ekonomičnoj potrošnji od 0.7-0.9 kg po 1 m2. To će uštedjeti barem malo, s obzirom na visoku cijenu žbuke.

  Prednosti

  • otpornost na mraz 100;
  • suši se za 3-4 sata;
  • niska potrošnja po 1 četvornom metru;
  • nema organskih otapala i neugodnih mirisa.

  Nedostaci

  • vrlo je skupo.

  Astrologija Potkornjak 25

  Ocjena: 4.7

  Astrologija Potkornjak 25

  Žbuka se temelji na akrilnim polimerima koji vežu Mramorno frakcijsko punilo. Proizvođač je također koristio kompleks modificirajućih aditiva. Veličina peleta varira od 1.5 do 3 mm, tako da je površina raznolika, povećavajući interes dizajna. Nakon sušenja, završna obrada dobiva čvrstoću od 600 kg / cm2 i dobro podnosi udarce grana i kamenja. Tvar se savršeno drži na bazi zbog sile prianjanja od 5 kg / cm2. Majstori u recenzijama zadovoljni su što je potrošnja žbuke ovdje nešto niža od potrošnje analoga i iznosi 1.2-1.3 kg / m2. Ali sastav se stvrdne za 48 sati, pa gubi na ostalim sudionicima recenzije. Ali to također daje pozitivan učinak — vrijeme održivosti otopine od 120 minuta omogućuje vam polako obavljanje posla, što je važno za početnike.

  Iako općenito akrilne žbuke ne propuštaju dobro paru prema vanjskoj strani zgrade, završna obrada od Aisne još uvijek nadmašuje ostale proizvode u tom pogledu. Karakteristika propusnosti pare pokazuje brzinu 0.1 mg / mchpa. Zahvaljujući tome, zid će ostati suh i neće razviti gljivice.

  Prednosti

  • pogodno za žbukanje GVL-a i gipsane ploče;
  • niska apsorpcija vode;
  • održivost otopine 120 minuta;
  • dobra propusnost pare;
  • čvrsto fiksiran na cementnim podlogama.

  Nedostaci

  • dostupno samo u bijeloj osnovnoj boji;
  • površina se mora obraditi temeljnim premazom;
  • stvrdnjava se za 48 sati.

  Terraco Gravitex Gran
   e 1.5 mm

  Ocjena: 4.6

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: