Što je vosak za laminat?

Mnogi kupci, s obzirom na raspon podova, zaustaviti svoj izbor na laminatu, koji je zbog velikog broja prednosti, od kojih je jedan posebna tehnika za primjenu zaštitne površine. Često na policama se nalaze laminat tretirani voskom, zbog čega vlaga i svjetlosni mehanički učinci nisu strašna pokrivenost. Pokušajmo shvatiti značajke ove obrade, za što i kako to rade.

Za ono što se koristi?

Standardni tretman površine laminata često je potpuno nedovoljan, budući da će rijetka prevlaka biti otporna na permutacije namještaja, oštećenja kandža domaćih životinja i peta, tako da se nedostaci pojavljuju tijekom uporabe proizvoda. Upravo je u ovoj situaciji da kruti ili tekući vosak dolazi do spašavanja. Zahvaljujući mogućnost vraćanja pojave poda, kao u slučaju parketa, njegovo vrijeme rada može se povećati mnogo puta, što će uštedjeti dobre količine na punu promjenu podne obloge.

Popravak koristi različite vrste lijekova:

  • Olovke.
  • Zalijepiti.
  • Brtvila.
  • Tekućine.

Bez obzira na obrazac za otpuštanje, svaki od sredstava sadrži vosak, a svi se primjenjuju u istu svrhu.

U poduzećima tijekom proizvodnje voska premaz, obrađuje se samo prednji dio laminata, lokacije spojeva nisu podvrgnute takvoj obradi. U budućnosti, nakon instalacije poda na zglobovima ploča postoje male praznine, koje će se samo proširiti. Tijekom mokro čišćenje, voda teče u te praznine, rezultat panela i izgled škripanja.

Korištenje voska za obradu priključaka između panela će biti u mogućnosti proširiti život podova nekoliko puta.

Laminat za vodu se ne preporučuje, Zbog činjenice da je zaštitna prevlaka proizvoda već provedena na temelju ove komponente. Ako stavite spomenutu komponentu na laminirane elemente, možete vidjeti razvedene i mrlje, dok se zaštita proizvoda primjenjuje u tvornici može razmaziti. Preporučljivo je koristiti specijalizirana rješenja koja sadrže vosak.

Kako koristiti vosak na zglobovima iu dvorskim vezama?

Laminat se treba pripisati podnim premazima, karakteriziran visokom čvrstoćom, ali ne smijemo zaboraviti da se kao rezultat aktivnog redovitog korištenja njegovih početnih karakteristika značajno gubi. “Ahilovi peti” ovih proizvoda su veze napravljene prema vrsti brave, na temelju ovog aksioma, može se zaključiti da se zaštita premaza treba obaviti na pozornici za pohvalu – Potrebno je obraditi nezaštićene površine voska.

Također je moguće koristiti gel za zglobove. Naravno, postoji proizvod na tržištu čak i s impregnacijom voska, ali visoki trošak ovog rješenja je znatno viši od predložene opcije. Osim toga, kako bi se izbjeglo ulazak vlage nakon ugradnje, potrebno je oprati šavove na spojevima panela.

Oblici oslobađanja zaštite variraju od tekućine do pašnjaka. Trebali biste odabrati lijek za uvjete i alate za rad, kao i u svrhu njegove uporabe. U slučajevima kada je oblik oslobađanja tekućina – bolje je koristiti četku, za ujednačenu raspodjelu zaštite u cijelom području spoja dvorca, višak materijala pada na prednji dio proizvoda, potrebno je ukloniti s a veosh. Nakon svega instalacijskog rada, provedene aktivnosti pridonijele će prevenciji tekućine u međumitrom.

Kada kupujete pripremu oblika pastoća, trebali bi koristiti Odmah prije montaže. Sadržaj paste se ekstrudira na obradi dvorca, a zatim proizvede sklop laminata.

Dodatni materijal koji strši iz šavova ostavljen je netaknut do trenutka potpunog sušenja, a zatim bez upotrebe nepotrebnih napora, oni se uklanjaju gumenu lopaticom. Nakon opisanog postupka, površina treba polirati.

Česte situacije kada se vosak koristi za gnjev zglobova. Takve se akcije prakticiraju s potrebom za postizanjem nepropusnosti premaz, za potpunu hidroizolaciju međusobnovni spojeva, kao i stražnju površinu laminata. Kako bi se izbjeglo oštećenje dijela lica Preporuča se zaštititi dio ploče u blizini spojnog, obojenog viskija. Nakon toga, potrebno je primijeniti tvar na šav i ukloniti višak. Nakon što je alat osušen potreban za uklanjanje trake i pažljivo poljski površinu.

Primjena voskalne olovke

Voska olovka će pridonijeti uklanjanju estetskih defekata koji proizlaze iz dugotrajne operacije ili utjecaj štetnih čimbenika na koje se mogu pripisati čipovi, ogrebotine i drugi poremećaji prevelikih laminatnih integriteta. U slučaju da nakon popravka, neodređeni materijali su ostali potpuno zamijenjeni oštećenim fragmentom, ali ako paneli nisu iz jedne serije, čak ni isti proizvođač neće biti u mogućnosti jamčiti potpunu slučajnost između nijansi. Samo za te situacije preporuča se koristiti laminatnu olovku.

Zbog činjenice da je dio lica panela pokriven teksturalnom imidž prirodnog drva, morate odabrati željenu nijansu. Ovisno o području defekta može biti potrebno od jedne do nekoliko boja. Vraćanje premaza može se koristiti sljedećim postupkom:

  1. Očistite defekt iz male čestice prašine i blata, provjerite glatki rez bočnih zidova defekta.
  2. Nanesite kruti vosak za ogrebotine, kada koristite više nijansi, alat se primjenjuje u skladu s teksturom premaz.
  3. Nakon nanošenja, morate polirati popravljeno mjesto uz suhu krpu.

Opisane manipulacije doprinose uklanjanju malih dubina male štete.

Uklanjanje velikih oštećenja

Mastics and Wax brtvila doprinose eliminaciji nedostataka s kojima je nemoguće nositi se uz pomoć jednostavne olovke. Kao iu prethodnom slučaju, glavno stanje je pravi izbor nijanse, jer ako ne pogodite boju – svi napori će biti uzalud, jer Karakteristična nijansa će biti snažno žurno u oči, na pozadini ukupnog sastava poda:

  1. Priprava s voskom se ubrizgava u defekt.
  2. Zatim stavite fiksnu površinu i višak materijala uklonite.
  3. Nakon smrznute površine mora biti polirana.

Često je za prodaju koja nosi ime superhard voska – prije nego ga koristite, mora se otopiti i staviti na oštećena područja. Zatim, nakon potpune skrućivanja otopine, površina mora biti polirana.

Također, u vrijeme izbora ovog ili tog materijala za popravak, ne smijemo zaboraviti na pokrivenost panela, budući da će sjajno mjesto na matnom katu biti potpuno ne estetski, kao u suprotnom slučaju.

Uklanjanje voskovnih mjesta

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: