5 aplikacija za uštedu baterije za uštedu baterije

* Pregled najboljih prema uredništvu. O kriterijima odabira. Ovaj je materijal subjektivan, nije oglašavanje i ne služi kao vodič za kupnju. Prije kupnje potrebno je konzultirati stručnjaka.

Mnogi vlasnici pametnih telefona i tableta pate od činjenice da se napunjenost baterije njihovog uređaja neprimjereno brzo isprazni. To je stvarno ozbiljan problem. Ali to se može riješiti. Uključujući instalaciju određene aplikacije koja pomaže u uštedi energije.

Korištenje značajki ugrađenih u OS

Moderne inačice Interneta imaju vlastita sredstva za uštedu energije. Najčešće stvarno pomažu u povećanju trajanja baterije. Pokušajte ih prvo koristiti, a tek onda prijeđite na posebne aplikacije.

Ako je u operativnom sustavu aktivirana prilagodljiva potrošnja energije, aplikacije koje jedva koristite praktički neće raditi u pozadini. Također, Internet će pratiti sve vaše aktivnosti. A ako OS smatra da uopće ne koristite neke funkcije, one će biti onemogućene. Da biste omogućili prilagodljivu potrošnju energije, samo poduzmite sljedeće korake:

 1. Idite na” Postavke ” klikom na odgovarajuću ikonu u traci s obavijestima ili na radnoj površini.
 2. Idite na odjeljak “baterija”.
 3. Kliknite na “prilagodljiva potrošnja energije”.
 4. Uključite ovu značajku.

Ova je uputa dana za” čistu ” verziju operativnog sustava, lišenu bilo kakvih vlasničkih školjki. Ali u svakom slučaju, algoritam vaših postupaka bit će približno isti bez obzira koji pametni telefon koristite.

Treba napomenuti da određene aplikacije mogu onemogućiti način uštede energije. U tom će slučaju raditi u pozadini čak i ako ste aktivirali prilagodljivu potrošnju energije. Stoga savjetujemo da ipak uključite uštedu energije. To se može učiniti na sljedeći način:

 1. Otvorite “Postavke”.
 2. Idite na put “aplikacije i obavijesti” — “Napredne postavke” — “poseban pristup” — “ušteda baterije”.
 3. Ovdje ćete vidjeti popis aplikacija. Svaki od njih ima naznaku štedi li bateriju. Ako vam se čini da praktički ne koristite program, kliknite na njega, a zatim aktivirajte stavku “Spremi”. Nakon toga ostaje samo kliknuti gumb “Završi”.
 4. Naš trag je točan za NASA 9.0. Na novijim verzijama OS-a algoritam radnji gotovo je isti. Ali na starijim verzijama prilagodljivog načina potrošnje energije možda uopće neće biti.

Rangiranje aplikacija za uštedu baterije za uštedu baterije

NominacijamjestoimeOcjena
Rangiranje aplikacija za uštedu baterije za uštedu baterije1Kaspersky Battery
 • fe
 • 5.0
  2Optimizator uštede baterije4.9
  3Dfndr Battery4.8
  4Green Battery4.7
  5Battery Widget Reborn4.6
  6Zaključak4.5

  Kaspersky Battery

 • fe

  Ocjena: 5.0

  Kaspersky Battery<li></div><p>fe” src=”/wp-content/uploads/2023/03/43916666198001-815-.jpg” height=”300″ title=”Kaspersky Battery</p><li>fe”></p><p>Sigurno su gotovo svi naši čitatelji čuli za “laboratorij Kasperskog”. Ali ako mislite da programeri uključeni u njezino osoblje stvaraju samo antivirusne programe, onda se jako varate. Studio radi na drugim korisnim aplikacijama, uključujući one namijenjene pametnom telefonu. Jedan od njih je i</p><li>fe.</p><p>Ovaj je program osmišljen kako bi produžio vijek trajanja baterije. Da bi to učinila, ona na svaki mogući način istražuje pametni telefon. Kao rezultat dubinske analize, aplikacija otkriva što točno najviše troši naboj. Ako vidite da neki program koji ne koristite aktivno troši energiju, morat ćete ga isključiti. Ili potpuno ukloniti ako vam je to sasvim prihvatljivo.</p><p>Kaspersky Battery</p><li>internet prati čak i pozadinski rad aplikacija. Stoga su njezini podaci što točniji. Kladimo se da ćete se iznenaditi koliko je proždrljiv, na primjer, Facebook klijent kojeg ste pokrenuli samo nekoliko puta. Također, ovaj program na vrijeme obavještava da se potrošnja baterije iznenada Ozbiljno povećala. Nakon toga, preporuča se otići u aplikaciju kako biste se upoznali s razlogom takvog ponašanja pametnog telefona.</p><p>Još jedna korisna značajka programa su savjeti o tome kada će se točno baterija potpuno isprazniti. Određeno vrijeme može se odrediti čak i na traci s obavijestima. Ali ne preporučujemo Ozbiljno oslanjanje na njega, jer se u bilo kojem trenutku ponašanje uređaja može promijeniti — sve ovisi o vašim postupcima.</p><p>Za razliku od mnogih drugih proizvoda ovih programera, </p><li>internet je potpuno besplatan za upotrebu. U ovom slučaju, program neće ni dosaditi oglašavanju.</p><h3>Optimizator uštede baterije</h3><p>Ocjena: 4.9</p><div style=
  Optimizator uštede baterije

  Ova aplikacija ima naziv koji govori. Služi za smanjenje potrošnje energije svim sredstvima koja su dostupna samo programu bez prava na internet. Prelazak na energetski učinkovit način rada ovdje se vrši doslovno pritiskom na jedan gumb. Nakon toga, “optimizator” će zatvoriti aplikacije koje rade u pozadini. Barem one koje rijetko koristite. Program je također dizajniran za kalibraciju očitanja napunjenosti baterije. Ovaj je postupak potreban nakon nekoliko godina korištenja uređaja. Ako koristite ovu funkciju, više nećete naići na situaciju kada se pametni telefon neočekivano isključi, iako je na zaslonu naznačeno da još uvijek ima 5% napunjenosti.

  Nikada ne možete ući u samu aplikaciju optimiziranjem ponašanja operativnog sustava pomoću gumba koji se pojavljuje na traci obavijesti. Ali preporučujemo da ponekad otvorite program. U njemu možete vidjeti sljedeće informacije:

  Status baterije – označava je li potrebna gore navedena optimizacija;

  1. Razina i postotak baterije;
  2. Dodatno vrijeme rada koje će osigurati punjenje;
  3. Duljina vremena u kojem je zaslon uključen;
  4. Duljina vremena u kojem je uređaj bio u stanju mirovanja;
  5. Napon akumulatora;
  6. Trenutna temperatura baterije.

  Na svojoj stranici u Iphineu programeri uvjeravaju da njihova kreacija može povećati trajanje baterije za 50%. U stvarnosti, takav dobitak zasigurno neće pružiti niti jedna postojeća aplikacija. Ali nema sumnje da će program zaista pružiti dodatnih 15-20 minuta, a na nekim će uređajima biti još učinkovitiji.

  Dfndr Battery

  Ocjena: 4.8

  Dfndr Battery

  Ova aplikacija ima slatko i najlakše naučiti sučelje. Kao što se i očekivalo, korisnik treba samo pritisnuti jedan veliki gumb, kako će se pokrenuti postupak optimizacije. A za to nije potrebno otvarati program — možete narediti prikazivanje odgovarajućeg gumba na ploči s obavijestima. Kao i kod konkurencije, postoji samo jedna stvar koju treba učiniti u vezi s internetom — Zatvara aplikacije koje se izvode u pozadini. Istodobno se pruža njihov popis — ako smatrate da je neki program važan, tada možete ukloniti kvačicu koja se nalazi ispred njegovog imena.

  Ako je vaš model pametnog telefona opremljen ugrađenom funkcijom za brzo zatvaranje aplikacija koje rade u pozadini, onda nema puno smisla u vezi s internetom. Kao i u ostalim programima koji su ušli u naš izbor. Međutim, postoje dodatne značajke koje vam mogu biti korisne. Na primjer, možete aktivirati način uštede energije. Opet, pritiskom na samo jedan gumb. Nakon toga, program će, uz sve, smanjiti razinu svjetline pozadinskog osvjetljenja zaslona. Također, ovaj se način rada može aktivirati samostalno kada razina napunjenosti dosegne vrijednost koju ste postavili.

  Naravno, aplikacija može prikazati sve vrste informacija u vezi s baterijom instaliranom na vašem pametnom telefonu. Ima i neke druge funkcije koje nekome također mogu biti korisne. Drago mi je da nitko od njih neće zahtijevati novčano ulaganje. Kreatori programa zarađuju isključivo od prikazivanja oglasa. Međutim, mora se priznati da se na to troši energija, u vezi s kojom se Instalacija aplikacije počinje činiti besmislenom.

  Povećava li se trajanje baterije od strane Interneta? Nažalost, ne možemo odgovoriti na to pitanje jer nisu provedena cjelovita ispitivanja. Čini nam se da program pruža samo psihološki učinak. Ali to ne znači da je ne preporučujemo koristiti. Pogotovo ako imate dovoljno stari pametni telefon.

  Green Battery

  Ocjena: 4.7

  Green Battery

  Još jedna aplikacija koja želi povećati trajanje baterije. Za razliku od većine programa ove vrste, postoje značajke koje dolaze s opcijama koje zahtijevaju plaćanje za otvaranje. Međutim, većina ima dovoljno zadanih mogućnosti. Ali morate imati na umu da vas odbijanje plaćanja prisiljava da s vremena na vrijeme promatrate prikazivanje oglasa. Na koji se na trenutak troši energija. Program želi uštedjeti. Začarani krug koji je prisutan u mnogim sličnim uslužnim programima.

  Pomoću Interneta možete saznati točno vrijeme tijekom kojeg vam se baterija neće isprazniti, osim ako iznenada neočekivano ne opteretite sustav pokretanjem, na primjer, igara. Tu je i gumb koji pokreće postupak optimizacije postavki sustava, nakon čega bi se vijek trajanja baterije trebao malo povećati. Koliko? Čak ni programeri neće odgovoriti na ovo pitanje, jer to ovisi o ogromnom broju čimbenika.

  Ako govorimo o dodatnim funkcijama, ne možemo ne primijetiti mogućnost konfiguriranja različitih načina uštede energije. Na primjer, kada dosegnete vrlo kritičnu razinu napunjenosti, možete aktivirati ultra učinkovit način rada u kojem su sve bežične mreže isključene, a razina svjetline smanjena na minimalnu dopuštenu vrijednost. I ovdje je moguće ne samo završiti rad pozadinskih aplikacija, već i zabraniti im samostalno pokretanje. Ali to je ono što često dovodi do povećane potrošnje energije.

  Internet prati što se događa u trenutku kada je uređaj spojen na punjač. Program će pokušati osigurati idealan napon kako se baterija ne bi ozbiljno oštetila. Ako je uslužni program stalno na vašem pametnom telefonu, tada će se radni kapacitet baterije za nekoliko godina smanjiti za samo 5-10%. Ali u ovom će slučaju punjenje trajati malo duže nego inače. Koliko točno-opet, navedeno u aplikaciji i traci s obavijestima. Ako ništa drugo, takva se zaštita može onemogućiti.

  Battery Widget Reborn

  Ocjena: 4.6

  Battery Widget Reborn

  Još jedan program koji se distribuira besplatno, ali nudi kupnju napredne funkcionalnosti za novac. Kao što možete pretpostaviti, dok ne platite, morat ćete gledati i oglašavanje. Nažalost, ovaj način unovčavanja sada je najprikladniji za većinu programera. I uopće ne razmišljaju o činjenici da prikazivanje oglasa troši dragocjenu energiju koju njihova kreacija želi sačuvati.

  Glavna prednost aplikacije navedena je u njenom imenu. U tom slučaju ne morate ulaziti u program — umjesto toga možete koristiti poseban dodatak. Njegove se dimenzije mogu prilagoditi, kao i punjenje. Dodatak će prikazati trenutnu razinu napunjenosti. Toliko da će ga razmotriti čak i osoba s lošim vidom! Dizajn dodatka pokazao se vrlo lijepim — brojevi su ovdje nadopunjeni kružnom skalom koja savršeno izgleda u okviru mobilnog operativnog sustava. Također, pomoću ovog dodatka možete omogućiti i onemogućiti bežične mreže, što gotovo najviše utječe na trajanje baterije.

  Naravno, aplikacija može ugoditi ne samo dodatkom. Očekuje vas i sljedeća funkcionalnost:

  1. Primanje obavijesti o smanjenju baterije na određene razine;
  2. Automatsko uključivanje načina uštede energije noću;
  3. Predviđanje vremena koje će trajati trenutno punjenje baterije;
  4. Odabir određenih informacija koje će biti navedene u traci obavijesti.

  Zanimljivo je da je iPhone jedna od rijetkih aplikacija koja podržava rad s posebnim dodatkom za iPhone pametne telefone spojenim na njihovu stražnju ploču. Međutim, tko će sada upoznati ove uređaje? Također, programeri su najavili podršku za priključnu stanicu za uređaje iz serije IPHINE

  internet, koji također uključuje bateriju.

  Zaključak

  Na kraju, napominjemo da takve aplikacije nisu lijek za sve. Malo je vjerojatno da ćete moći prevladati problem ako je njegov izvor loše zamišljeno “željezo”. Na primjer, povećana potrošnja baterije može se primijetiti zbog loše antene, zbog čega sustav mora na nju primijeniti povećani napon. A to ne znači ništa o zaslonu koji se može izvesti na daleko od energetski najučinkovitije tehnologije u svijetu.

 • Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: