14 najboljih boja za sijedu kosu

* Pregled najboljih prema uredništvu. O kriterijima odabira. Ovaj je materijal subjektivan, nije oglašavanje i ne služi kao vodič za kupnju. Prije kupnje potrebno je konzultirati stručnjaka.

Dobne promjene utjecat će na svakoga od nas, samo za nekoga ovo vrijeme dolazi ranije, za nekoga kasnije. Prva sijeda kosa počinje se pojavljivati nakon 30 godina zbog smanjenja proizvodnje melanina – prirodnog pigmenta za bojanje. Prerano izbjeljivanje kose može izazvati nekoliko čimbenika: nasljedna predispozicija, ozbiljne bolesti štitnjače i poremećaj imunološkog sustava, zlouporaba duhana, stalni stres.

U svakom slučaju, ovo je nepovratan proces i neće uspjeti vratiti prirodnu boju kose. Neki se ne srame sijede kose, ali većina se želi riješiti ovog jasnog znaka starenja tijela. Postoji samo jedan izlaz-bojanje kose. Danas postoji ogroman izbor proizvoda Za profesionalnu i kućnu upotrebu.

Prije su se široko koristile kana i basma. Ali, nažalost, nisu bili izdržljivi. Moderne boje dijele se na boje bez amonijaka i amonijaka. Za sigurnost oslabljene kose bolje je koristiti proizvode bez ove komponente. Za zasićenost nijanse bolje je koristiti drugu. Takve boje sadrže malu količinu amonijaka za dugotrajno očuvanje pigmenta. Mnogi su obogaćeni hranjivim sastojcima za njegu i oporavak nakon postupka.

Što uzrokuje sijedu kosu

O razlozima pojave sijede kose saznali smo iz intervjua praktičarke-Trihologinje Svetlane Vinogradove.

Ispada da je sijedenje fiziološki proces svojstven starenju tijela. Njegova je bit prestanak proizvodnje pigmenata folikulom dlake.

Triholozi navode dva glavna razloga za stvaranje sijede kose:

 1. Prva je povezana sa smanjenjem aktivnosti tirozinana-enzima koji katalizira sintezu obojenog melanina. Veze između stanica folikula dlake slabe, što dovodi do njegove promjene boje.
 2. Prema drugoj hipotezi, izbjeljivanje kose povezano je s nakupljanjem slobodnih radikala i njihovom inhibicijom funkcioniranja žarulje.
 3. Postoji i treća teorija sijedenja koja se temelji na istraživanju povezanosti izbjeljivanja kose s nizom autoimunih bolesti, posebno s pernicioznom anemijom. Prema rezultatu praćenja, 55% ljudi s tom bolešću postalo je sivo prije 50. godine, a zdravi – tek u 30. godini%. Pridržavajući se ove statistike, može se tvrditi da autoimune bolesti, posebno kože, mogu utjecati na zaustavljanje proizvodnje melanina u folikulu dlake. Štoviše, mjesto fokusa nije važno – s alopecijom, vitiligo sijeda kosa može se pojaviti na glavi i na bilo kojem drugom dijelu tijela.

Usput, genetska predispozicija za sijedenje je također moguća, pogotovo ako je uzrok kongenitalnih bolesti koje se prenose nasljeđivanjem.

Što utječe li stres na stvaranje sijede kose?

Pojava sijede kose u relativno ranoj dobi (do 30 godina) može biti povezana s nepravilnim radom unutarnjih organa:

 1. ranije spomenute autoimune bolesti;
 2. hormonski problemi;
 3. patologija bubrega i probavnog trakta;
 4. disfunkcija štitnjače;
 5. bolesti krvožilnog sustava.

Što se tiče stresa, on se također odvija među uzrocima sijede kose, zajedno s lošom ekologijom, lošom prehranom, nedostatkom vitamina, lošim navikama – svi ti čimbenici mogu izazvati poremećaje folikula kao posljedicu preranog starenja tijela.

Navedeni razlozi karakteristični su i za muškarce i za žene bilo koje boje kose, ali plavuše i svijetlosmeđe sijede brže od smeđe kose i brineta.

Nedostatak pokrivala za glavu u vrućini i hladnoći također je razlog za stvaranje sijede kose?

Sunce aktivno emitira UV zrake, a ljeti i zimi ne u manjim količinama. Zračenje doprinosi koncentraciji slobodnih radikala, a to je, kao što smo već otkrili, uzrok kršenja proizvodnje melanina u žarulji kose. U hladnoj sezoni, zbog niskih temperatura, cirkulacija krvi je poremećena u koži vlasišta, to pomaže u odvajanju folikula od prehrambenog sustava, odnosno izaziva i sijedu kosu.

Savjet: da ne biste posijedili zbog užarenog sunca i hladnog zraka, nosite kape i zimi i ljeti.

Trebam li čupati sijedu kosu?

Žene vole čupati sijedu kosu. Ali triholog to ne preporučuje.

 1. Prvo, folikul ne ide nigdje, na istom mjestu će rasti nova, ista sijeda kosa;
 2. Drugo, zbog izvlačenja žarulja može biti oštećena, odnosno nova kosa će biti lošije kvalitete;
 3. Treće, moguća je pojava urasle dlake, posebno kada je folikul oslabljen;
 4. Četvrto, može se stvoriti rana oko folikula, a to su otvorena vrata za infekciju.

Je li moguće vratiti sijedu kosu u izvornu boju?

Znanstvenici i liječnici radili su na vraćanju pigmentacije kose. Provedene su studije tijekom kojih su neki lijekovi uspjeli postići nastavak proizvodnje melatonina u folikulu, ali nakon 2-4 mjeseca nakon završetka uzimanja lijekova, sijeda kosa se vratila. Stoga je jedini način da se prikrije izbijeljena kosa bojanje. Međutim, ova metoda ima lošu stranu – sastavi za bojanje su uglavnom agresivni, mogu narušiti strukturu kose, postoji još jedan problem-beživotna kosa. Rješenje je pravilan odabir boje i kompetentna njega kose.

Kako odgoditi ili zaustaviti pojavu sijede kose

Potrebno je isključiti pojavu uzroka koje smo već spomenuli, a to su:

 1. Pratite prehranu i njezinu kvalitetu. Dijeta bi trebala sadržavati vitamine potrebne tijelu makro – i mikroelemente – kalcij, krom, željezo, bakar, jod. Bogati su morskim algama, jajima, gljivama, mesom, mrkvom, kupusom, jetrom i drugim prirodnim proizvodima. Održavanje zdrave kose zahtijeva omega kiseline koje se najbolje apsorbiraju iz maslinovog ulja, avokada, ribljeg ulja ili bilo koje masne ribe.
 2. Pijte dovoljno tekućine-doprinosi boljoj apsorpciji tvari petlje u tijelu, osim toga zasićuje folikule strukturiranom vlagom.
 3. Pratiti kronične bolesti i staviti ih u remisiju na vrijeme, pravodobno proći medicinske preglede.
 4. Naučite raditi sa stresom, ometati se, izbjegavati dosadne situacije.
 5. Prestanite pušiti, piti alkohol i druge loše navike koje izravno ili neizravno (tko ima) utječu na rad folikula dlake.

Ako je proces sijedenja već u tijeku, a glava je ukrašena srebrnim kovrčama, možete pokušati usporiti taj proces, ali uz pomoć medicine na preporuku trihologa:

 1. injekcije vlastitom plazmom, vitaminskim kompleksima;
 2. korištenje posebnih vitaminsko-mineralnih kompleksa;
 3. poticanje cirkulacije krvi fizioterapeutskim postupcima, uključujući upotrebu uređaja kod kuće;
 4. laserska, trenutna, ultrazvučna terapija koja stimulira živčane završetke folikula.

Kako odabrati boju za sijedu kosu

Ako kompetentno pristupite pitanju odabira boje, morate uzeti u obzir mnogo više čimbenika od željene boje i prepoznatljivosti marke proizvođača.

Koncentracija oksidansa

Što je više oksidansa, to će intenzivnije ispasti gotova boja pramenova, duže će trajati, ali i više će kosa biti oštećena. Kako ne biste naštetili pramenovima i odabrali optimalnu količinu razvijača, trebali biste procijeniti kvalitetu i količinu sijede kose:

Količina sijede kose

Potrebna koncentracija boje

≤25%

3%

Oko 50%

6%

Više od polovice

9%

Količina oksidansa trebala bi biti veća što je kosa tvrđa. Dakle, meke i srednje tvrdoće niti će podleći bojanju bez puno otpora, dobro upijaju Pigment, za razliku od tvrde, takozvane” staklene ” kose – trebat će im najmanje 9 oksida%.

Amonijak za veću trajnost

Spojevi amonijaka u sastavu boje doprinose boljem prodiranju boje u unutarnje slojeve kose, uključujući sijedu, čija je struktura manje podatna za bojanje. Ali ova tvar, stvarajući snažno alkalno okruženje, šteti kosi, uništavajući njezinu strukturu, štoviše, ne utječe na najbolji način na dišni sustav žene i majstora koji boji.

Boje bez amonijaka nisu toliko agresivne na kosu, ali su i manje učinkovite – pigment traje manje vremena na pramenovima, a ne u potpunosti se preklapaju sa samom sijedom kosom, što će biti posebno vidljivo na glavi s lezijama većim od 50%. Da bi pojačali učinak bojenja, proizvođači zamjenjuju agresivni amonijak manje destruktivnim tvarima i koriste druge tehnologije za transport pigmenta ispod ljuskica.

Kana i basma u sastavu nisu najbolje rješenje

Boje prirodnog podrijetla na bazi kane i basme najsigurnije su u smislu utjecaja na kosu. Oni su u stanju ne samo dati hladovinu, već i ojačati strukturu niti. Ali ako se odlučite za prirodne boje, sjetite se:

 1. da biste dobili zasićenu boju, trebat će vam ne jedno bojanje, već nekoliko;
 2. struktura sijede kose neće dopustiti potpuno prekrivanje bijele boje prirodnom bojom;
 3. kana i basma mogu se ponašati nepredvidivo u smislu dobivanja gotove sjene;
 4. biljne boje ne mogu se koristiti nakon eksperimentiranja s uobičajenim bojama zbog nepredvidivosti rezultata;
 5. boja se brzo ispire ispod ljuskica (podsjetimo, pigmenti se ne ugrađuju u strukturu kose zbog nedostatka kemijskih vodiča);
 6. eksperimenti s profesionalnim bojama morat će se odgoditi dok kosa obojena kanom ili basmom potpuno ne naraste.

Odabir sjene

Ispada da nijanse boje ne padaju na različite načine na kosu različitih boja, ali možda nisu prikladne za maskiranje sijede kose u nekim slučajevima. Da biste sigurno postigli željeni učinak, pridržavajte se pravila za odabir tona:

Vrsta sjene

Specifičnosti bojenja

Prirodno (svijetlosmeđa, prirodna plavuša)

Pogodno za bojanje male količine sijede kose, uz značajan poraz, bolje ih je ne koristiti – gustoća pigmenta nije dovoljna.

Čiste boje-crna, crvena

Na kosi sa sijedom bojom boja može ležati neravnomjerno i naglasiti problematične dlake u slučaju njihove boje.

Pepeljaste nijanse Plavuše

Nijanse su dobre u ranim fazama sijedenja kod prirodnih plavuša – s takvim će korijenima biti gotovo nevidljive.

Željeni + prirodni nijanse u omjeru 1:1

Ova je mješavina savršena za bojanje sijede kose na glavi s više od 50 sijedih%.

Vijeće:za rijetku tanku kosu sa sijedom kosom preporučljivo je odabrati svijetle nijanse – s tamnom bojom, tekući pramenovi bit će osvijetljeni svijetlom kožom.

Kakvu boju kupiti kako ne biste naštetili kosi i dobili željenu svijetlu boju? Naša ocjena pomoći će vam da napravite pravi izbor, pogotovo što su predstavljeni proizvodi danas prepoznati kao najbolji za sijedu kosu.

Ocjena najboljih boja za sijedu kosu

NominacijaMjestoImeCijena
Najbolje boje bez amonijaka za sijedu kosu1Selective Professional794 €
2Redken Chromatics952 €
3KIS KeraDirect Clear1 190 €
4CHI IONIC Color670 €
5L’Oreal Professionnel Inoa ODS2816 €
Najbolja profesionalna boja za sijedu kosu1Wella Profecional Color Touch905 €
2Matrix Socolor215 €
3Estel Haute Couture429 €
4Kapous Hyaluronic230 €
Najbolja boja za sijedu kosu za kućnu upotrebu1L’Oreal Prodigy322 €
2L’Oreal Casting Creme Gloss272 €
3Schwarzkopf Color Expert127 €
4SYOSS Professional Performance318 €
5COLOR TOUCH 6/0459 €

Najbolje boje bez amonijaka za sijedu kosu

Amonijak je odgovoran za stvaranje jakog alkalnog okruženja u kojem se ljuskice kose otvaraju što je više moguće, pigment se bolje fiksira u strukturi i zadržava u njemu dulje vrijeme. U formulacijama bez amonijaka za stvaranje okoliša visoke vode odgovoran je etanolamin (ipasin) – to je tvar izvedena iz amonijaka u mekšem, manje agresivnom obliku. Ova molekula je 3,5 puta veća od samog amonijaka, tako da ne prodire u kosu, već je obavija. Otuda i manja postojanost boje, ali kvaliteta niti je puno bolje očuvana.

Selective Professional

Ocjena: 4.9

Selective Professional

Talijanske boje su se među prvima pojavile na ruskom tržištu 1995. godine, a sama marka postoji od 1982. godine. Proizvođač nudi nekoliko linija proizvoda za bojanje kose.

Boje za kosu bez amonijaka za kosu bez amonijaka prikladne su za maskiranje sijede kose i bojanje bilo koje vrste kose. Sastoje se od sastojaka za njegu-proteina – voska, voćnih kiselina, vitamina koji minimiziraju učinke kemijskih boja tijekom postupka i ostavljaju kosu mekom, sjajnom. Boja ispada kako je navedeno u paleti, nema neugodnih “iznenađenja”. O tome svjedoče i recenzije žena koje već dugo koriste talijansku boju.

Boja bez amonijaka nazire se u širokoj paleti. Ovo je profesionalni alat, oksidans se mora kupiti zasebno, birajući ga prema količini sijede kose i krutosti kose.

Prednosti

 • formula za njegu;
 • pigment traje do 6 tjedana na kosi;
 • usklađivanje boje s deklariranom na paleti;
 • optimalno preklapanje sijede kose.

Nedostaci

 • prodaje se boja bez oksidansa.

Redken Chromatics

Ocjena: 4.8

Redken Chromatics

Formula boje za boje sadrži inovativne Ekstraproteine za obnavljanje strukture kose i popunjavanje oštećenih područja. Sastav ne uključuje amonijak, proizvod u radnom stanju nema oštar miris.

Formula za bojanje u boji u boji dizajnirana je za bojanje 4 u boji-formulacija obavija cijelu kosu i boji je 100%, uključujući sijedu kosu, trebat će vam samo 35 minuta. Rezultat traje do 6 tjedana, pigment se dobro drži u strukturi niti. Postupak nije osobito štetan za kosu zahvaljujući obnavljajućim česticama u sastavu, kao rezultat toga, kosa je sjajna, glatka, jaka, njihova se kvaliteta značajno poboljšava čak i bez posebnih manipulacija – to potvrđuju brojne recenzije žena. Proizvođač nudi široku paletu boja boja za plavuše, brinete i ljubitelje izvanrednih rješenja.

Boja je profesionalna, pa se prodaje bez oksidansa, proizvođač preporučuje Razvijač iste serije Ace.

Prednosti

 • obnova ceramidne strukture kose;
 • potpuno bojanje sijede kose;
 • nedostatak mirisa otopine;
 • postojanost 6 tjedana.

Nedostaci

 • proizvođač preporučuje samo razvojnog programera iz serije Iphine.

KIS KeraDirect Clear

Ocjena: 4.8

KIS KeraDirect Clear

Kolekcija IPAINA je 8 osnovnih boja koje možete koristiti kao neovisne boje i napraviti zanimljivu mješavinu, ali to ne biste trebali raditi kod kuće, prepustite to profesionalnim koloristima. Unatoč činjenici da 8 nijansi nije dovoljno za kolekciju ozbiljne marke, ali to je “trik”: proizvođač se usredotočio na osnovne boje (smaragd, tirkizna, plava, ljubičasta, tulipan, crvena, dimljena i prozirna mješavina), s kojima možete postići beskonačan broj varijacija za plavuše, brinete i svijetla podebljana multitonalna rješenja za kosu.

Važno je napomenuti da su boje nazire gotov proizvod za koji nije potrebno oksidirajuće sredstvo, pa prilikom kupnje morate uzeti u obzir volumen cijevi i debljinu, duljinu kose. Proizvođač preporučuje da se pramenovi prethodno obezboje za svjetliji učinak, ali prirodni nepripremljeni također se mogu obojiti, važno je na njih nanijeti dovoljnu količinu proizvoda za jednolično bojanje. Pigment savršeno prodire u strukturu ljuskica i unutarnjih slojeva, u njima traje do 6 tjedana.

Prednosti

 • ne zahtijeva miješanje s oksidom, u tubi je gotova formula;
 • osnovne nijanse za miješanje i dobivanje različitih tonova;
 • nježan učinak na kosu;
 • njega kose tijekom postupka.

Nedostaci

 • na neobijeljenoj kosi boja možda neće ispasti onako kako je navedeno u paleti (posebno sa svijetlim nijansama).

CHI IONIC Color

Ocjena: 4.7

CHI IONIC COLOR

Na četvrtom retku naše recenzije, AINEA je boja bez amonijaka koja pruža trajnu boju za bilo koju vrstu kose, uključujući i sijedu kosu. Ne oštećuje ni samu kosu ni njezin folikul, već naprotiv, potiče njihovu obnovu zbog hranjive formule. Boje u ionima su vrlo male, dobro su ugrađene u strukturu kose, što osigurava dugotrajno očuvanje boje-najmanje 5-6 tjedana. Učinak možete produžiti balzamima i šamponima iz kolekcije marke – pružaju duboku njegu kose i održavaju svjetlinu odabranog tona.

Žene primjećuju dobru kvalitetu bojanja bojom U boji, uglavnom frizeri u salonima rade s ovim materijalom.

Prednosti

 • ultra fini pigment prodire duboko u strukturu kose;
 • impresivan raspon nijansi;
 • obnova strukture kose;
 • postoje sredstva za održavanje boje i održavanje iste serije.

Nedostaci

 • nije definirano.

L’Oreal Professionnel Inoa ODS2

Ocjena: 4.7

L'OREAL PROFESSIONNEL INOA ODS2

Boja Ina ‘ Ina 2 omogućit će vam da odaberete bilo koju nijansu za bojanje kod kuće bez iznimke-proizvođač nudi ogromnu paletu nijansi za plavuše, brinete, smeđe kose i ljubitelje obojenih niti. Proizvod ne sadrži amonijak, dok dobro prekriva sijedu kosu, boja se zadržava 4-6 tjedana zbog tehnologije Zodijak

 • ama (amapa2), koji uključuje transport boje kroz ulje duboko u strukturu niti.

  Osim fiksiranja boje, biljne komponente pružaju njegu kose, zahvaljujući uljima, kosa nakon postupka izgleda njegovano i zdravo. To primjećuju žene koje kod kuće koriste boju za boje, koje su upravo u aimasu ‘ s aimasu pronašle svoj spas od sijede kose.

  Prednosti

  • veliki raspon nijansi;
  • ulja u sastavu boje;
  • duboko prodiranje pigmenta;
  • zdrava kosa nakon bojenja.

  Nedostaci

  • nije definirano.

  Najbolja profesionalna boja za sijedu kosu

  Profesionalna kozmetika stvorena je za njegu salona, pa se njezine karakteristike razlikuju od proizvoda namijenjenih masovnom kupcu. Glavna prednost takve boje je njezina učinkovitost. Njegov sastav ne uključuje mnoge agresivne komponente koje se dodaju proizvodima za kućnu upotrebu. Naravno, mnogi su uplašeni cijenom i poteškoćama u primjeni, ali ako se sve učini ispravno, možete dobiti željenu boju koja će vrlo dugo oduševiti svojom zasićenošću.

  Wella Profecional Color Touch

  Ocjena: 4.9

  Wella Profecional Color Touch

  Tonirana boja namijenjena je nježnoj njezi kose, ne sadrži amonijak, potpuno prekriva sijedu kosu intenzivnim pigmentom. Sastav uključuje keratin, vosak i jedinstveni razvoj stručnjaka za Kinu-formulu aktivnih tvari koje daju sjaj i lijepu bogatu boju.

  Kompleks vam omogućuje zadržavanje vlage, intenzivno hranjenje svake kose i obnavljanje oštećene strukture. UMINIS učinkovito slika i pojedinačne sijede pramenove i potpuno “bijelu” kosu.

  Kremasta tekstura dobro se raspoređuje po kosi, ne teče. Ovisno o odabranoj boji, vrijeme izlaganja kreće se od 5 do 20 minuta. Za zasićenje možete ostaviti boju još 5 minuta. Mnoge su žene primijetile sjajan sjaj i blistave nijanse koje počinju blijedjeti najranije nakon 2 tjedna svakodnevnim šamponiranjem.

  Prednosti

  • 16 osnovnih tonova;
  • prvi put oboji sijedu kosu;
  • bezopasni sastav;
  • komponente njege;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  Matrix Socolor

  Ocjena: 4.8

  Matrix Socolor

  Internet-pravi Mastodon među proizvođačima kozmetike za njegu, sredstva koja koriste mnoge zvijezde stilisti. U našu smo ocjenu uključili dugotrajnu boju na bazi minimalnog amonijaka koja će dati 100% rezultate i pretvoriti sijede pramenove u luksuzne iridescentne kovrče.

  Unatoč sastavu amonijaka, proizvod nježno djeluje na kosu, ona postaje gušća i elastičnija. Ulje jojobe njeguje, jača strukturu, čini kovrče elastičnim i upravljivim.

  Prema recenzijama, pigment na sivoj kosi traje do 1,5-2 mjeseca, postupno se ispire, ostavlja ujednačen ton. Žene su primijetile da upute detaljno opisuju kako se pravilno miješati i u kojim omjerima, tako da čak ni početnici nisu imali poteškoća s bojanjem kose kod kuće.

  Prednosti

  • potpuno pokriva sijedu kosu;
  • pristupačna cijena;
  • trajno djelovanje;
  • ekonomična potrošnja;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  Estel Haute Couture

  Ocjena: 4.7

  ESTEL HAUTE COUTURE

  Sredstva ruske marke već dugo koriste profesionalci u salonima i obične žene kod kuće. Carpinois predstavlja boju koja pruža trajnu boju i intenzivnu njegu usporedivu s djelovanjem hranjive maske. Obnavljajući kosu iznutra, jača i vraća zdravlje oslabljenim kovrčama.

  Paleta je predstavljena sa 101 nijansom koja se može miješati i stvoriti boju koja u potpunosti odgovara ideji savršenog tona. Stilisti su primijetili da se pigment postupno ispire, nijansa postaje manje intenzivna nego kod bojenja.

  Prema recenzijama, boju je lako miješati i nanositi, ne teče, ne isušuje i ne iritira vlasište, nema jak neugodan miris. Sijeda kosa je potpuno obojena, boje su zasićene, a kosa sjajna, živahna i zdrava.

  Prednosti

  • inovativna formula;
  • intenzivan oporavak;
  • široka baza boja;
  • dugotrajni učinak;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  Kapous Hyaluronic

  Ocjena: 4.6

  Kapous Hyaluronic

  U ocjeni je odabran alat popularne marke, koji zajedno s revolucionarnim formulama nudi i prilično pristupačne cijene za svoju robu. Boja sadrži hijaluronsku kiselinu koja popravlja oštećenu kosu, lijepi ljuske i na taj način ujednačava strukturu.

  Zasićujući suhe, lomljive niti potrebnom količinom vlage, čini ih jačim i elastičnijim, a istovremeno pomaže pigmentu da prodre duboko. Mikromolekule čvrsto prekrivaju kovrče, stvarajući bogatu boju, sjajni sjaj i visoku postojanost bojenja. Sastav također uključuje pantenol, koji obavija kosu i povećava njezin volumen.

  Za bojanje sijede kose proizvođač preporučuje upotrebu intenzivnih tonova i zadržavanje boje 45 minuta. Korisnici su pozitivno govorili o tome, posebno o prilično jednostavnoj pripremi za bojanje i nanošenje.

  Prednosti

  • trajno bojenje;
  • obnova i jačanje kose;
  • dijamantni sjaj;
  • niska cijena – 250 kuna;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  Najbolja boja za sijedu kosu za kućnu upotrebu

  Mnoge su se žene odavno odlučile za boje koje su namijenjene kućnoj uporabi. Prvo, vrlo su prikladni za upotrebu: potrebno je promatrati proporcije prilikom miješanja, jer se proizvođač u potpunosti pobrinuo za to. Drugo, trošak takvih sredstava prilično je pristupačan. Pa, i treće, mogu se kupiti na bilo kojem obližnjem prodajnom mjestu. Danas ćemo vam predstaviti 5 najboljih boja za koje je zajamčeno da će obojiti sijedu kosu, dati prekrasan zdrav sjaj i oduševit će vas svojim bogatim nijansama.

  L’Oreal Prodigy

  Ocjena: 4.9

  L'Oreal Prodigy

  Boja ne sadrži amonijak, pa će se svidjeti ženama koje preferiraju ovu vrstu proizvoda. Istodobno, pigment prodire duboko unutra, čvrsto je fiksiran i stvara iridescentne boje. Sastav uključuje uljni kompleks koji zasićuje hranjivim tvarima, ublažava suho vlasište.

  U receptu se amonijak zamjenjuje etanolaminom, koji nježnije i nježnije utječe na kovrče. Internet odnosi se na sredstva srednje izdržljivosti. No, mnogi su korisnici primijetili dovoljno dugo djelovanje za boju sa sastavom bez amonijaka.

  18 različitih nijansi bit će poklon ljubiteljima prirodnih tonova i modernih modernih boja. Komplet uključuje pojačivač boje, koji se preporučuje nanijeti nakon ispiranja boje. Ne samo da daje sjaj, već stvara i potrebnu njegu nakon takvog postupka.

  Prednosti

  • siguran lijek;
  • sjajni sjaj;
  • hranjive komponente;
  • trajni premaz sijede kose;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  L’Oreal Casting Creme Gloss

  Ocjena: 4.8

  L'Oreal Casting Creme Gloss

  Naša ocjena ne bi bila potpuna bez miljenika mnogih Hrvatskinja-brenda ini ‘ Cacia. Formula bez amonijaka, visoka postojanost, prekrasne bogate nijanse-sve je to u vezi s oceanom. Brine se za kovrče i tijekom postupka i nakon njega: sadrži hidratantni kompleks, a balzam s matičnom mliječi zaglađuje ih odmah nakon bojenja, zasićujući ih korisnim hranjivim tvarima.

  Alat je pogodan za uporabu trudnica i dojilja, alergičnih osoba, vlasnika tanke, dehidrirane, oštećene kose. Potpuno boji sijedu kosu bilo kojom nijansom odabranom iz palete.

  Trajnost je potvrđena brojnim testovima i recenzijama običnih žena. Ovisno o intenzitetu šamponiranja, pigment se zadržava svakodnevnim čišćenjem 1 mjesec, svaki drugi dan-do 8 tjedana.

  Prednosti

  • prirodni sastojci;
  • prikladna upotreba;
  • štiti od agresivnih utjecaja izvana;
  • oslikava sijedu kosu;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  Schwarzkopf Color Expert

  Ocjena: 4.7

  Schwarzkopf Color Expert

  Boja s trajnim i dugotrajnim djelovanjem vrlo je jednostavna za upotrebu, u potpunosti oslikava sijede pramenove, dok djeluje na obnavljanje i jačanje kose. Nakon postupka prestaju se lomiti, lakše se češljaju, postaju poslušni i uklapaju se u bilo koju frizuru.

  Patentirana tehnologija štiti kosu iznutra, čini je elastičnom i elastičnom. Komplet uključuje serum koji se preporučuje dodati u boju prije nanošenja, balzam odmah nakon bojenje i još jedan za nanošenje nakon 3 tjedna.

  Žene su ocijenile “pet” za promišljenu konfiguraciju, za same proizvode za njegu koji imaju ugodan miris i laganu teksturu koja kosi daje sjaj i sjaj. Sama boja, iako sadrži amonijak, ali samo minimalnu količinu za fiksiranje boje, ne iritira vlasište.

  Prednosti

  • jačanje na staničnoj razini;
  • mnogi proizvodi za njegu u kompletu;
  • dugotrajne bogate boje;
  • olakšava češljanje;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  SYOSS Professional Performance

  Ocjena: 4.6

  SYOSS Professional Performance

  Ocjena uključuje postojanu boju koja zajamčeno prekriva sijedu kosu, ima dugotrajan učinak, prikladna je za upotrebu kod kuće. Nježni sastav s malom koncentracijom amonijaka sadrži vitaminski kompleks i biljne ekstrakte koji njeguju oslabljenu kosu, pomažu im da se oporave nakon postupka bojenja.

  Keratin i provitamin B5 sprječavaju ispiranje i promjenu boje pigmenta, zasićenost nijansi traje do 2 mjeseca ili više, ovisno o tonu. Boja ima kremastu konzistenciju, ne kaplje, dobro se širi.

  Mnogi su korisnici primijetili da je učinak proizvoda sličan salonskom postupku. Kosa postaje sjajna, ojačana, dobivena boja točno se podudara s onom naznačenom na pakiranju.

  Prednosti

  • dobro slika sijedu kosu;
  • formula za njegu;
  • učinak laminiranja;
  • točan pogodak boje;
  • trajanje zadržavanja pigmenta;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.

  COLOR TOUCH 6/0

  Ocjena: 4.5

  COLOR TOUCH 6

  Za ljubitelje zasićenih prirodnih nijansi stvorena je boja NAZIPINA koja pomaže u potpunosti blokirati sijedu kosu i dobiti prekrasnu prirodnu boju s blistavim nijansama. Sastav ne sadrži amonijak, pa se može koristiti na jako oštećenim i oslabljenim kovrčama.

  Profesionalna formula s keratinom nježno njeguje kosu, vraća hidrobalans, ujednačava, čini kovrče glatkim i njegovanim.

  Nakon postupka, čak i na dugoj kosi stvara se jednolična boja. Njegov intenzitet traje do 25 puta šamponiranja. Prema recenzijama, proizvod se ravnomjerno nanosi, ne teče, ne uzrokuje nelagodu tijekom upotrebe, ima nježnu cvjetnu aromu. 6/0 tamna plavuša idealna je za prvu sijedu kosu koja nije podvrgnuta postupku bojanja.

  Prednosti

  • prirodna boja;
  • zasićeno toniranje;
  • ne sadrži amonijak;
  • duboka njega;
  • ugodan miris;

  Nedostaci

  • nisu identificirani.
 • Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: