Kako napraviti stablo stolica to učiniti sami?

Namještaj imaju širok raspon različitih namještaja. Svi imaju različite oblike i dizajn, ali mnogo zanimljivije napraviti proizvod vlastitim rukama. Da biste pravilno napravili drvenu stolicu, trebat će vam sposobnost posjedovati instrumente i želju za rad. I olakšati zadatak, postoje mnogi detaljni crteži i lekcije za proizvodnju namještaja.

Odaberite model

Izrada stolice – zadatak je dugotrajan, ali svatko tko se može nositi s njom. Pronalaženje najbolje opcije i nekog slobodnog vremena možete početi raditi. Sam proces se sastoji od razvoja detaljnih crteža i izrada dijelova, koji tada je potrebno povezati s jednom cjelinom. Sve upute imaju standardni algoritam akcija, na kojima prvi pripremaju dijelove, čine rupe za zatvarače, pričvršćuju dijelove uz pomoć vijaka i ljepila, a na kraju obojite proizvod ili dozrijevali.

Skupština stolice treba održati uzimajući u obzir uspostavljeni plan da ne napravi niti jednu pogrešku.

Rad na proizvodnji drvenog stolice počinje definicijom njegovog tipa. Uostalom, ne može se napraviti svaka vrsta stolice s vlastitim rukama, a neke od njih zahtijevaju ili mehanizirane radnje ili profesionalne vještine. Nakon ispitivanja svih mogućih opcija trebate odabrati onu koja će vam biti u mogućnosti. Kupnja odmah za složeni crtež je nerazuman, t. Do. Kao rezultat toga, ništa se neće dogoditi.

Stolice, kojeStvarno radiš sami:

 • Mek – Ovdje je glavni okvir i presvlaka. Ispravno sastavljen proizvod i uredni presvlake – ključ uspjeha. Takav proizvod može se staviti na bilo koje mjesto prikladno za vas stvoriti udoban kutak za opuštanje.
 • Preklapanje – Ovo je složenija opcija, ali funkcionalnije. Okvir proizvoda je napravljen tako da se može razgraditi i presaviti s nekim nage. Ova stolica će postati savršen predmet za izlet u selu.
 • Kenthy – Jednostavna opcija proizvoda, ali vrlo originalni izgled. Za njegovo stvaranje bit će potrebno samo barovi i žica.
Čitaj više  Talijanski sofe

 • Klizav – njihov je dizajn teže od obične stolice, ali pridošlica se može suočiti s njom. Klizni proizvod će pomoći u uštedu prostora u maloj sobi i može zamijeniti puni krevet.
 • Na kotačima – U njihovom dizajnu, glavna stvar je uspostaviti stabilne kotače koji će se moći kretati i praznu stolicu, a stolica s osobom koja sjedi u njemu. Ovo je pragmatična opcija za invalide ili starije osobe.
 • S visokim leđima – Ovi proizvodi mogu biti čvrsti ili mekani, glavna stvar je da imaju udoban visoko leđa. Ne otežava više od uobičajene stolice.
 • Stolica za ljuljanje – Ovi proizvodi nisu prikladni za početnike, ali za iskusne majstore prilično je ispunjenje zadatka. Glavna stvar u dizajnu stolica je arkriminacija, zbog čega će se zamahnuti.

Drvo kao glavni materijal

Napravite drvenu stolicu može se lako lako ako odaberete prikladan način. Možete koristiti staru stolicu ili stolicu ako ne postoji mogućnost kupnje odvojenih detalja. Čak i iz bankete možete napraviti malu stolicu, koja će se svidjeti bilo kojem djetetu. Da biste stvorili klasičnu stolicu obično koriste ploče, trake, dnevnike. Proizvod iz masiva ima nekoliko prednosti u odnosu na ostale objekte namještaja, jer je drvo ekološki prihvatljiv materijal koji je apsolutno bezopasan za zdravlje.

Prirodno drvo – nema jeftinog materijala, Ali upravo je to ključ kvalitete domaće stolice. Osigurati da kvalitetno drvo može početi stvarati umjetničko djelo. Na nizu drva ili barova ne smije biti kuja i pukotina. Sve stavke moraju biti pažljivo usitnjene, a zatim idite na skupštinu. I poseban premaz spasit će materijal iz napada insekata i sušenja.

Za proizvodnju stolice Bolje je koristiti hrast, breza, pepela ili joha, jer posjeduju jedinstvenu ljepotu. Ovi materijali omogućuju proizvodu dugo vremena da služi, ne škripa i ne ispucati. Ljepota proizvoda može istaknuti visokokvalitetni tekstil, koji će se koristiti sa svojim presvlakama.

Čitaj više  Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Glavna prednost drva je njegova ekološka prijateljstva. To je upravo ono što se razlikuje od drugih materijala. Rasprostranjena je u izgradnji, jer je relativno lako dobiti, a trošak je manji od mnogih drugih materijala.

Drvo je vrlo izdržljivo i može se natjecati čak i s metalom. Nije prikladno za plastičnu deformaciju i dobro tolerira i opterećuje se. Lako je raditi s njom, i stoga se drva stolica može napraviti samostalno. Minusi ovog materijala uključuju netoleranciju vlage i visoke temperature. Pod utjecajem vode, drva bubre i mrmlja se, tako da ga morate unaprijed prekriti lakom.

Majstorski tečajevi

Upute korak po korak pomoći će maksimizirati radno vrijeme i spremiti potrošnju materijala. Najpopularniji korak-po-korak upute za izradu sjedala:

Stolica za Dacha

Prvo morate pripremiti potrebne alate i materijale:Elektronički, planovi, ručno mljevenje, hacksaw, odvijač, bušilica, centimetra, vijci za samostažući, ljepilo i ploče. Postupak:

 • Iz ploča koje trebate smanjiti Četiri noge (2 kom. 2 / 2,5 / 7 cm, 2 kom. 2 / 7,6 / 5 cm). Onda morate napraviti stražnju veličinu 2 / 2.7 / 9 cm, Dvije potpore za veličinu naslona za ruke 2/12 / 4 cm i stražnja potpora 2 / 7,6 / 6 cm. Trebate skakač za rad (2/5,1 / 5 cm) Obje daske (1.2 / 2/2 cm).
 • Oslanjajući se na crteže, trebate pripremiti glavne detalje. Najteže je proizvodnja lateralnih potpora. Stoga, prije pijenja, morate ispisati predložak u punoj veličini ovog elementa ili ga samostalno nacrtati na veliki list papira.
 • Smanjiti ravne dijelove dijelova Bit će potrebno prazno, i kako biste rezali kovrčave elemente, morate koristiti slasticu.
 • Prva potreba Napravite potpore u obliku klina za ruke za ruke, i onda uz pomoć vijaka za ljepilo i samo-tapkanje da ih pričvrstite na prednje noge.
 • Sljedeća razina – Noseći naslon za ruke i stražnju potporu.
Čitaj više  Okrugli stolovi na jednoj nozi

 • Za izgladiti sve pojedinosti nepravilnosti, Očišćeni su brusnim papirom. Tada trebate odrezati krajeve potpore, pritisnite stražnji dio stražnjeg dijela za podršku i prođite mljevenje na rubu površina.
 • Proces montaže dijelova treba početi nakon, kako će se obraditi antiseptički.
 • Stražnje noge trebate instalirati okomito na ime podrške, A nakon toga su spojeni bočni dijelovi leđa i prvi sjedeći za daske. Da biste proveli detalje, trebate napraviti rupe ispod vijaka.
 • Instaliranjem sigurnosnih kopija potrebno je Popravite njihove stezaljke. Vrh straga treba fiksirati vijcima, poravnavajući ga u isto vrijeme u odnosu na dno poprečnog dijela. Daske moraju izrezati na marku, nakon ovog radijusa zaokruživanja.

Nakon što ste završili posao, morate polirati sve površine i drveni čepovi skrivaju vijke vijaka. Ručica spremna drva stolica može biti impregnirana ulje.

Ljuska

Ovaj neobični naslonjač može biti izrađen vlastitim rukama pomoću crteža i shema koje je poželjno stvoriti u računalnoj aplikaciji, a zatim ispisati. Potrebno je kako bi se dobile precizne dimenzije i obrise svih složenih geometrijskih dijelova. Postupak:

 • Sve stavke moraju biti ispunjene elektroll. Pokreti bi trebali biti glatki tako da ne ostaju nepravilnosti. Rad s savijenim šperploča je poželjno nakon što je majstor prethodno napregnut na komadu nepotrebnog drva.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: