Boja zidova u kuhinji

Zidovi u kuhinji – to je dio sobe koja stalno pati tijekom kuhanja. Bez obzira koliko ste pažljivo pripremili, na zidovima s vremenom, prskanje od masti, sve vrste umaka, čađe i tako dalje. Stoga je potrebno pažljivo odabrati premaz, davanje prednost opciji koja će biti lako čistiti. Slikanje zidova je samo jedna od ovih opcija.

Prednosti i nedostatci

Slikanje kuhinjskih zidova je opcija dizajna koja je prikladna u bilo kojem interijeru. Soba visoke tehnologije savršeno nadopunjuje zidove obojene monofonom bojom. Ali u maslinovom stilu možete eksperimentirati s uzorcima koje su izrađene vlastitim rukama uz pomoć četkima i bojama.

Boja je vodootporan materijal. Vrlo je važno u kuhinji, gdje se parovi stalno ističu tijekom kuhanja. Visoka kvalitetna netoksična boja je prilično ekološki prihvatljiva opcija.

Još jedna važna točka – za primjenu boje, nećete morati zaposliti stručnjake. Uz ovaj zadatak možete se potpuno nositi sami. Zamrljavanje zidova je postupak koji je čak i na ramenu, koji nema apsolutno nikakvo iskustvo u obavljanju popravka.

Odabir visokokvalitetne boje, možete zaboraviti na popravke nekoliko godina. Provjerite kvalitetu boje za kuhinju samo dovoljno. Da biste to učinili, morate primijeniti boju na uzorku malog. Stavite ovaj uzorak za jedan dan u vodi. Tako možete provjeriti je li boja izdržati uvjete kuhanja. Ako nakon “probnog razdoblja” boja pokriva s mjehurićima i počinje oguliti, zatim na kuhinjskim zidovima neće trajati dugo vremena.

Vrste

Kada slikamo zidove u kuhinji, morate biti uvjereni da je odabrana boja dobro pogodna za tu svrhu.

Jedna od najpopularnijih opcija – boja na razini vode. Takva boja vode, polimera i pigmenta. Glavna komponenta takve boje – samo isti polimer. Ovaj polimer može biti silikon, PVA ili akril. Ako ne znate što odabrati, vrijedi izbjegavati boje, na temelju kojih PVA. Ne razlikuju se u otpornošću na vlagu i stoga slabo pogodne za uporabu u kuhinji.

Akrilna boja je također vrlo popularna. To je jeftin, ali u isto vrijeme ima dovoljno dobre kvalitete. Zidovi obojeni akrilnom bojom su vrlo atraktivni na račun mat, pa čak i malo baršunaste površine. Osim toga, takva boja jednostavno prenosi ne samo učinke pare, već i mokro čišćenje.

Praktičniji, ali, prema tome, i skuplji opcija je lateks boja. Nakon bojenja takvog zida boje izgleda kao tanki film, osiguravajući zaštitu od gubitka boje tijekom čišćenja. Jedini nedostatak nije toliko otporan na učinke pare, za razliku od akrila.

Alkyd Boje također su pogodne za ukrašavanje zidova u kuhinji. Ne gube atrakcije kao rezultat iznenadnih temperaturnih kapi i lako se čiste. Zid obojen s alkidnim bojama imaju svijetlu i bogatu boju. Ali takva dobra boja također ima vlastite minuse. Nije previše ekološki prihvatljiv i vatrootporan.

Potonja mogućnost da spomenemo je silikonska boja. To je skuplje od svih ostalih. Ali u isto vrijeme vrlo visoka kvaliteta i dugo zadržava atraktivan izgled.

Kako obojiti zidove

Odabir boje – to je samo jedna od prvih faza kozmetičkog popravka u kuhinji. Ako želite sami, morate se detaljno upoznati s procesom.

Boja treba primijeniti na glatke i pre-oljud zidove. Prije slikanja očistite zidove od svih tragova prljavštine, prašine i masti. Budite sigurni da očistite zidove iz gljivica i plijesni. Također, prirodno, zid treba očistiti od svih tragova završnih materijala.

Ako postoje neke rupe ili pukotine na zidu, onda se moraju temeljito zatvoriti s gustim sastavom na cementnoj ili gipsanoj osnovi.

Kada slikanje zidova treba biti glatka, jer njihova površina neće biti prekrivena ništa. Stoga, zidovi moraju biti dobro usklađeni. To se radi s visokom kvalitetom žbuke i otpornu na vlagu akril kit. I da bi površina bila savršeno glatka, mora se dodatno tretirati s kožom nakon potpunog sušenja.

Ali natrag na slikanje. Tako da boja ne pokvari dodatne površine, vrijedi se držati s slikarskom vrpcom. Prije nanošenja boje mora se pažljivo miješati.

Ako postoji potreba za bojom, vrijedi dodavati Kolera. To se može učiniti na vlastitu ili desnoj u trgovini, s uređajem za kaloriranje. Istina, vrijedi se prisjetiti da se dobije homogenu boju, sva se boja treba odmah miješati i ne pokušati ponoviti nijansu nekoliko puta.

Odabir boje, zapamtite da će nakon nanošenja sjene biti drugačije. To će postati manje zasićeno nego u početku. Da biste dobili lijepu zasićenu boju, krave zid u nekoliko slojeva.

Odustani zidovi u kuhinji s jednostavnom četkom za slikanje, velur valjkom i kupkom ili čak prskalica.

Četke se koriste za fini rad, dok su dvije druge opcije pogodne za slikanje velikih površina.

Stijenje zidova s ​​valjkom ne zahtijeva nikakve posebne vještine. Jedina stvar koju treba uzeti u obzir – kada slikate, sigurno trebate koristiti kupku. To će vas spasiti od izgleda na zidovima padina koje se mogu pojaviti i s pažljivim stavom na posao. Boja je okrutna u kadi. Zatim se rebrasta površina provodi s valjkom – tako ostaje količina boje, koja je potrebna za bojenje, a ne više od.

Bojenje zidova preporučuje se počevši od strane prozora. Prije slikanja glavnog dijela zida, preporuča se ukrvkavati s četkom svu teško dostupna mjesta. To se radi s četkom.

Potrebno je najprije obojiti zid u horizontalnom smjeru, zatim u okomitoj. Tako da boja pada najbolje. Usput, najčešće, prije nanošenja prvog sloja, boja se uzgaja 10 posto. Ali to se ne odnosi na sve vrste boje. Vrijedi se uzgajati ili ne, možete naučiti iz nastave.

Bojeći zidove, zapamtite da možemo primijeniti novi sloj boje tek nakon što se prethodni će osušiti. Inače, boje jednostavno podmazuje, a zid će izgledati neuredno, a sljedeći dan ćete razmišljati o tome kako ukloniti boju iz zida.

Usput, možete obojiti zidove ne samo u jednoj boji. Ako ne vole monotone boje, sasvim je moguće stvoriti zanimljiv dizajn, kombinirati nekoliko boja ili koristiti zanimljive obrasce. Mogu biti i apstraktni i biljni ili cvjetni. Najbolje od svega, takve obrasce izgledaju u kuhinji u stilu Provance, Retro ili berba.

Ako odlučite stvoriti zanimljive obrasce s bojom, tada će se tekstura boja doći do spašavanja ili vaše mašte. Zidovi se mogu ukrasiti različitim geometrijskim oblicima s jednostavnom bojom. Da biste usporedili zid s kvadratima ili trokutima različitih boja, možete jednostavno označiti granice slikanja i kazniti dijelove koje su vam potrebne. Ova traka se lako uklanja, ne ostavljajući nikakav trag nakon.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: