Blender mlin za kavu

Ako volite visokokvalitetnu kavu i često je pripremate kod kuće, onda bi se u vašoj kuhinji svakako trebao smjestiti dobar mlin za kavu s blenderom. Uz njegovu pomoć stvorit ćete temelj za dobru i ukusnu kavu što je brže moguće.

Zašto je to potrebno

Za mljevenje kave koriste se razne mogućnosti opreme, od mlinca za kavu do miksera. GGlavna prednost potonjeg je njegova svestranost.

Ovaj kuhinjski aparat možete koristiti ne samo za mljevenje kave, već i za drobljenje leda, izradu mljevenog mesa ili raznih smoothija.

Osobitosti

Ova je opcija idealna za mljevenje zrna kave. Ova tehnika izvrsno djeluje i s tvrdim povrćem i s orašastim plodovima pa mu je lako zdrobiti tvrde žitarice.

Postoje modeli miješalica, nadopunjeni oštrim rotirajućim noževima. Omogućuju vam pripremu vrlo fine kave. Ovaj postupak drobljenja naziva se i torzijsko glodanje. Općenito, dizajn ovog aparata na mnogo je načina sličan dizajnu klasičnog mlinca za kavu. Stoga ga možete jednostavno koristiti kao zamjenu za ovaj uređaj.

Glavna razlika između ova dva primjera ove kuhinjske tehnike je u tome što su noževi u miješalici viši od baze i kraći su. Tako da ne dopiru do zidova. Stoga ćete tijekom mljevenja graha morati neprestano mućkati mikser tako da se sav obradi. Na ovaj način dobivate manje -više homogen fino mljeven kavni prah.

Takva mješavina može se koristiti za pripremu ukusne i aromatične kave. Istina, proces će potrajati malo duže. No na kraju ipak dobro popijete piće.

Razlike između potopnih i stacionarnih

Sve mješalice koje se danas prodaju mogu se podijeliti u dvije glavne skupine: potopne i stacionarne uređaje. Obje opcije imaju svoje karakteristike i prednosti.

Potopni

Ovaj mikser nije baš prikladan. Da biste u njemu samljeli zrna kave, morat ćete podići posebnu zdjelu ili čašu s poklopcem koji se zatvara. To će vam omogućiti da mirno mljete kavu u fino brašno, bez straha da bi se dio praha mogao izliti.

Čitaj više  Hladnjak Shivaki

Kada koristite ovaj uređaj koji se kombinira u jednom uređaju, karakteristike mlin za kavu i miješalice trebaju stalno dobiti pokretni dio i trese mali noževi kako bi se riješili malih komada kave zaglavljene u njima.

Nepokretan

Stacionarni stroj je također moguće koristiti kavu za mljevenje. Osobito ako imate tehniku ​​kompaktne veličine. Činjenica je da će u velikoj mješalici slomiti zrno, to će biti stvarno teško za vas jer će letjeti u veliku zdjelu. Poznaposti u takvom dizajnu su u samom središtu, a sadržaj zdjele je raspršen po cijelom perimeru. Stoga ćete potrošiti puno vremena za mljevenje kave, umjesto da dobijete kvalitetan proizvod u nekoliko minuta.

No općenito, stacionarni mikser ima ogromnu prednost – poklopac koji se zatvara i sprječava izlijetanje malih čestica zemlje. Ako je moguće, zrna je bolje samljeti takozvanim impulzivnim načinom rada. Kad ga koristite, povremeno zaustavljate sustav kako biste protresli miješalicu i približili zrna bliže pokretnim noževima.

Mane

Naravno, postoje nedostaci korištenja miješalice kao mlinca za kavu. Čak i aparat 2 u 1 neće vam dati tako dobre rezultate kao kvalitetan mlin za kavu.

Kad mljete zrna kave u blenderu, možete uništiti skupa zrna kave i razočarati se u ovu sortu.

Pogotovo kada je riječ o vrlo moćnom uređaju koji brzo drobi zrna. Čini se da je velika brzina mljevenja veliki plus. No u praksi to nije baš tako. Prilikom mljevenja velikom brzinom zrna se počinju pregrijavati, zbog čega im se okus pogoršava. A ako vaša oprema nije jako skupa i s plastičnim spremnikom, tada će plastika brzo upiti postojanu aromu kave, koju tada ništa ne možete ukloniti.

Kao što vidite, blender za mljevenje kave može se koristiti za pripremu kvalitetne domaće kave. Primjer kvalitetne opcije za mljevenje kafića je Domotec brusilica iz Njemačke. Ali postoji još jedna pristojna tehnika. Odaberite opciju koja vam odgovara, koja vam odgovara u svakom pogledu, i pijte ukusnu izravnu kavu kod kuće.

Čitaj više  Siemens aparati za kavu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: