Aparat za kuhanje na pari od bambusa

Aparat za kuhanje na pari od bambusa je uređaj za kuhanje na pari. Sudeći po nazivu, lako je pogoditi da je materijal za njegovu proizvodnju bambus, ili bolje rečeno, bambusovo vlakno. Dno i poklopac kutije izrađeni su od tkane slame.

Malo povijesti

Zhenlon, ili doslovno prevedeno s kineskog, “parna košara”, izumljen je prije otprilike 7 tisuća godina. Materijal njihove proizvodnje neprestano se mijenjao i arheolozi nisu mogli utvrditi kada su točno izmišljene drvene košare. Budući da drvo nije toliko izdržljivo kao bronca ili keramika, stoga se posuđe od bambusa nije moglo pronaći u starim ukopima.

Danas se aparat za kuhanje na pari od bambusa nalazi u gotovo svakoj kineskoj obitelji i koristi se onoliko često koliko koristimo posude i lonce. Kao i prije mnogo stoljeća, u Kini se košare za paru izrađuju isključivo ručno. Jedina razlika između modernih modela od drevnih sredstava je da se u njima koristi metalna žica, dok je u drevnoj Kini, metal se rijetko koristio zbog visokih troškova.

Bambus parobrod omogućuje vam da pripremite veliku količinu ukusnih i korisnih jela.

Kao što znate, meso ili ribu, kuhani za par, zadržati mnogo više korisnih tvari nego kuhano ili prženo. Također, parobrod je prikladan za korištenje za grijanje jela – hrana u njoj ostaje sočna. Jela u ovom uređaju imaju poseban okus koji se ne može postići s normalnim kuhanjem.

Budući da je bambus dvostruki okvir još uvijek drveni model, tako da stablo ne upija razne mirise, na dom ovog izuma u Kini, dno parobroda urušio je banana lišće. U Rusiji i mnogim drugim zemljama ova sirovina je prilično teško, a takvi listovi su prilično skupi. Stoga mnoge hostese uspješno zamjenjuju svoje kupus i grožđe lišće ili pergamentni papir.

Čitaj više  Mikser redmond

Kako kuhati

Svaka posuda ili druga jela mogu se staviti na štednjak za kuhanje.

Voda se izlije u nju, a na vrhu parobroda je instaliran izravno. Njegovo dno je obloženo papirom ili drugim materijalom, a zatim su proizvodi postavljeni u jednom sloju. Tijekom kuhanja potrebno je pratiti razinu vode i, ako je potrebno, dodati ga u skladišni postupak koji nije zaustavljen.

Da bi se dobila stabilnost dizajna, tava treba odabrati manji promjer od uređaja za kuhanje. Isti uređaj treba postaviti tako da je između dna i vodenog sloja bio parni prostor 2-3 cm. Dakle, da formirani kondenzat ne sjaji na štednjaku, mjesto pridruži se s dvostrukim kotlom treba nešto brtviti – na primjer, komad gaze.

U bambus dvostrukom kotlu možete kuhati ne samo meso ili riblji jela.

Povrće kuhano za par također je dobro. I iako ih kineski preferiraju pržiti, parno povrće često prisutne ne samo u prehrani nekih domaćica, već u jelovniku mnogih modernih restorana. Osim toga, možete kuhati na par. Od ovog članka govorimo o bambus dvostrukom kotlu, dno u njima je unaprijed otporan na perforirani supstrat od papira za pečenje ili pergament.

Da biste ojačali senzacije okusa, možete dodati neke začine ili bilje: timijan, karanfil, ružmarin i drugo začine vas. Priprema jela apsorbira svoju aromu zajedno s upijajućim trajektom. Brojni povratni fanovi za par kažu da je okus jela pripremljen na ovaj način, samo nevjerojatan. Osim toga, to je ukusno, također je vrlo korisno – potvrdit će bilo kakve nutricioniste.

Značajke strukture

Bambus kineske košare za kuhanje mogu biti različitih veličina. Mali model ima donji promjer od samo 15 cm. Ona je dobra jer je jelo kuhano u njemu može se poslužiti u njemu. Takvi modeli mogu imati nekoliko slojeva. U Rusiji se najčešće nude modeli 2-4 kata. U istom kineskom, postoje slučajevi 10 ili više podova. Kako bi se pripremili u njima, hrana je ravnomjerno obrađena parom, proizvodi u svakoj košari trebaju biti položeni uz zidove i napustiti sredinu što je više moguće.

Onda će para biti u stanju podići na visinu nekoliko razina.

Prednosti

Sigurnost okoliša. U proizvodnji pravog bambusovog dvostrukog kotla koriste se iznimno prirodni materijali. Stoga je hrana pripremljena u njemu neće imati vanjske i štetne za nečistoće ljudskog zdravlja.

Čitaj više  Hladnjaci Daewoo

Spremanje električne energije. Kao što znate, gotovo svi moderni parobrodi rade od struje. Bambusov dvostruki bojler omogućuje vam da pripremite hranu na plin, pa čak i ako je potrebno na požaru.

Hrana u paranskoj košari neće slijediti i neće “pobjeći”. Možete sigurno zaspati rižu ili drugu žitarice, ne doživjeti da će hrana hraniti.

Knedle, manta, knedle, pite i drugi proizvodi iz tijesta ne šire se I neće se nositi u dvostrukom kotlu, čak i ako ih dugo kuhate ili zaboravite izvesti.

Sposobnost da se napravi individualne obroke i služe im stolu u istim jelima u kojima je hrana kuhana.

Jedini uvjet je izbjegavanje izravnog kontakta s košarom i napraviti papir ili drugi međuslojni.

Proces pranja bambusovog dvostrukog kotla nije tako dugotrajan kao i pranje drugih jela. Dovoljno samo isperite ispod vode vode.

Izvrstan dar. Cijena pametnih jela u povijesnoj domovini često je niža nego u Rusiji. Stoga ga mnogi turisti donose od sebe i prijatelja kao suvenira. Osim toga, postoje šanse za stjecanje pravog dvostrukog kotla od bambusa mnogo više nego ovdje.

Mane

Nedostaci bambusovih dvostrukih ploča uključuju činjenicu da drveni spremnik ima imovinu da apsorbira mirise, tako da idealno trebate imati odvojene spremnike za mesna jela, za ribu, kao i za povrće ili sapi.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: