Aparat za kavu s cappuccinatoreom

Kakvo je zadovoljstvo razmaziti se izvrsnom kavom, pa čak i preljevom. Suvremeni kućanski aparati omogućuju vam da to učinite kod kuće. Dovoljno je kupiti aparat za kavu s aparatom za pripremu kapućina – i neće biti potrebe za posjetom kafićima zbog ove delicije. Mnogi ga vole cappuccino, samo se trećina sastoji od espresso kave, a ostatak je mliječna pjena, umućena vrućom parom.

Značajke i prednosti

Kako bi se dobila mliječna pjena, aparat za kavu mora imati aparat za kapučino: mehanički ili automatski. Kada koristite mehanički cappucciner, potrebno je pratiti miješanje zraka s mlijekom i trajektom. Za to, šalica s mlijekom je supstituirana pod “Panarello” – takozvana cijev sa parom – gdje je mlijeko tučeno s posebnim pokretima i.

Automatski cappuccinator je mnogo jednostavniji, jer praktički eliminira prisutnost osobe. Sve čini mehanizam, hranjenje u šalicu već gotovu mliječnu pjenu. Automatski kapinitori imaju različite izmjene:

 • S funkcijom začepljenja mlijeka u pjeni;
 • S funkcijama mučenja i grijanja mlijeka.

Za razliku od mehaničkih autokapitatora, regulirano je prazninu mlijeka za hranjenje rupa. Neki aparat za kavu s auto crpki imaju spremnike za mlijeko (ugrađeni ili odvojeni). U ugrađenom mlijeku prolazi kroz cijevi.

Cappuccinator

Uređaj i princip rada

Aparat za pripremu kapučina naziva se i pjenjačom. Princip rada je vrlo jednostavan: uključuje rad raspršivača koji miješa paru s mlijekom. Automatski aparat za pripremu kapućina ima cijev s mlaznicom. Umočeno je u posudu s mlijekom. Tlak u raspršivaču se mijenja, pod njegovim utjecajem mlijeko se uvlači u cappuccinatore i tu se miješa s parom.

Prilikom korištenja mehaničkog uređaja mlijeko se pjeni u “vrču” (zasebnoj posudi za tučenje), a zatim se gotova pjena prebaci u šalicu. U kotlu se stvara para koja miješa mlijeko i zagrijava vodu. Panarello djeluje na sličan način: to je i bočica s raspršivačem koja miješa paru s mlijekom.

Pogledi

Postoje 2 vrste aparata za pripremu kapučina: na paru, oni koji koriste paru za proizvodnju pjene i oni koji ne koriste paru. U pravilu, u aparatima za kavu pjena se tuče parnim miješalicama:

 • ručni cappuccinatore “Panarello” – mlaznice za mućenje,
 • automat za cappuccino s unosom mlijeka iz spremnika,
 • auto-cappuccino-vrč s funkcijom dodavanja pjene,
 • parni mehanički aparati za pripremu kapućina.

Najčešće u skupu automobila nalazi se “Panarello”. Prednosti ove mlaznice: kvaliteta dobivene pjene, jednostavnost njege uređaja. Nedostatak: potrebno je stalno praćenje rada. Postoje i parni uređaji koji se ne spajaju na strojeve. Pjenu proizvode zasebno, ali i u automatskom načinu rada.

Autocappuccinatori s unosom mlijeka iz zasebnog spremnika ugrađeni su umjesto “Panarella”. Potrebna količina mlijeka prolazi kroz silikonsku cijev, nakon čega se pjeni u aparatu za kapučino, nakon čega se pjena ulijeva u šalicu. Bokal za miješanje ugrađen je s prednje strane stroja. Postupak bičevanja u njemu je potpuno automatski i izvodi se pritiskom na gumb.

Miješalice koje ne koriste paru stvaraju pjenu mehanički pjenjačom koja se okreće vrlo velikom brzinom. Izvana ovaj uređaj izgleda poput miksera ili miješalice. Umlaćivanje se vrši u nekoliko sekundi, što rezultira dugotrajnom, pahuljastom pjenom. Uređaj radi na dvije baterije, vrlo jednostavan za korištenje.

Električni pjenilica za mlijeko radi na isti način. Jedina razlika je u tome što se napaja električnom mrežom i ima sustav grijanja za mlijeko. Aparati za kavu pod mogu biti s cappuccinatoreom (mehanički ili automatski) ili bez njega. Univerzalni aparati za kavu predlažu mogućnost autonomnog upravljanja cappuccinatoreom s izborom količine pjene, mlijeka, s arhivom uspješno odabranih postavki.

Kako odabrati?

Prilikom odabira aparata za kavu za dom važno je uzeti u obzir veličinu prostorije u kojoj će se instalirati, budući da modeli dolaze u različitim veličinama. Odabrani automobil mora odgovarati stilu sobe u kojoj će se nalaziti. No najvažnije su njegove funkcionalne karakteristike.

Uzmite u obzir svoje preferencije pri odabiru aparata za kavu u zrnu, kapsulama ili mahunama. Unatoč jednostavnosti uporabe strojeva za kapsule i mahune, automatski strojevi za grah prikladniji su za kućnu uporabu. Budući da (u usporedbi s kapsulama i mahunama), kupnja zrna kave ne uzrokuje poteškoće i pruža priliku za promjenu okusa.

Važan čimbenik pri odabiru su pouzdanost i kvaliteta. Jamac ovih karakteristika su robne marke koje su se etablirale na tržištu kućanskih aparata. Ako više volite aparate za kavu s automatskim aparatom za pripremu cappuccina, trebali biste znati da najskuplji od njih imaju ugrađen aparat za pripremu cappuccina; da biste tamo napravili cappuccino ili latte morate pritisnuti samo jedno dugme. Neki modeli pripremaju 2 šalice pića istovremeno.

Strojevi srednje cijene imaju poluautomatski način rada cappuccinatore: da biste dobili piće, morat ćete ručno pomaknuti šalicu. U najjeftinijim modelima mlijeko se samo pjeni i zagrijava, a piće morate pripremiti sami.

Kako koristiti?

Izrada pjene s Panarellom vrlo je jednostavna, za to vam je potrebno:

 • postavite posudu s mlijekom u blizini aparata za kavu;
 • uklonite mlaznicu, kako biste to učinili, prvo malo odvrnite maticu, spojite miješalicu na cijev za dovod pare ili vruće vode, a zatim zategnite maticu;
 • cijev uronite u posudu s mlijekom;
 • stavite šalicu pod cappuccinatore;
 • uključite regulator za dovod pare;
 • pomicanjem ukosnice na kachipunatoru moguće je kontrolirati gustoću pjene;
 • ohlađeno mlijeko daje najbolje rezultate mućenja.

Nakon upotrebe miješalicu treba isprati. Da biste to učinili, odvrnite maticu, uklonite cijev, dio šarke, podignite poklopac, uklonite ukosnicu i silikonsku cijev, isperite sve vodom, ponovno sastavite. Za strojeve s automatskim aparatom za pripremu kapučina jednostavno pritisnite željeni gumb.

Kako koristiti automatski aparat za pripremu kapučina, pogledajte sljedeći video.

Ocjena najboljih aparata za kavu

Philips HD8828 za mljevenu i integralnu kavu s mlincem za kavu ima aparat za kapučino s ugrađenim vrčem za mlijeko. Prostran, ekonomičan aparat za kavu, kompaktan, s potpuno automatiziranim procesom. Ima moderan dizajn. Najbolja vrijednost za novac.

Philips HD 8842 za mljevenu i zrnatu kavu s mlincem za kavu – kompaktna, gotovo tiha, priprema 2 šalice istovremeno, brzo prebacuje načine rada, postoji regulator jakosti. Delonghi ECAM 44.620 S Eletta Plus kuha “espresso” u automatskom načinu rada, “cappuccino” u ručnom načinu rada. Brusilica ima regulator brušenja. Postoji funkcija zagrijavanja čaša.

Automatski aparat za kavu AM6240 tvrtke Oursson za mljevenu i integralnu kavu s mlincem za kavu – postoje beskrajne mogućnosti za pripremu raznih napitaka od kave. Pritiskom na gumb može se pripremiti 6 pića. Moguće pojedinačne postavke. Stroj pomaže s tekstualnim uputama.

Recenzije

Općenito, recenzije o cappuccinatoreu su pozitivne. Primjećuje se jednostavnost uporabe, usklađenost s tehničkim karakteristikama. Na forumima se izražavaju pojedinačne negativne karakteristike koje se tijekom rasprave uklanjaju, jer je glavni razlog nedovoljno pažljivo proučavanje operativnih pravila.

Jedini nedostatak koji se ne može ukloniti je stvarna prijetnja zlouporabom kave. Ujedno, ovo je najbolji pokazatelj kvalitete aparata za pripremu kapučina.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: