Aparat za kavu Philips

Svaki drugi stanovnik našeg planeta započinje dan šalicom kave. Espresso, Americano, latte, cappuccino – doista ovisi o preferencijama okusa. Kava napravljena u aparatu za espresso kavu Philips može zadovoljiti najsofisticiranijeg gurmana.

Značajke i prednosti

Aparat za kavu na temelju njega priprema kavu i druga pića. Glavna razlika između aparata za kavu i aparata za kavu: minimalno ljudsko sudjelovanje u procesu pripreme napitaka, sav rad na pripremi je potpuno automatski. Aparat za kavu Philips sadrži optimalan broj opcija i gumba, odlikuje se elegantnim dizajnom, dugim vijekom trajanja i, što je najvažnije, jednostavnim sustavom upravljanja. Idealno za kućnu upotrebu:

 • melje zrna kave, podešavajući stupanj mljevenja,
 • kontrolira jačinu pića,
 • tuče mlijeko i pjeni,
 • dovodi vodu do vrenja,
 • kuha kavu i napitke od kave,
 • automatski zagrijava posude za piće,
 • može kuhati 2 porcije istovremeno.

Gurmani na kavi prednost stroja smatraju sposobnošću pripreme “kave” – ​​kave, koja uključuje dvostruku porciju. Dostupni mjerač vremena, funkcije regulacije tlaka, odjeljci za žitarice, mljeveni prah – sve je to također svrstano među njegove prednosti. Rad stroja temelji se na digitalnoj tehnologiji. To olakšava rad, čime se sprječavaju oštećenja zbog nepravilnog rada. Mehanizam se sastoji od jedinice, mljevenja zrna, spremnika za vodu, lijevka za doziranje, spremnika za ostatke kave i pladnja za ispuštanje vode.

Pregled i ocjena modela

Paleta modela aparata za kavu je raznolika, razlikuju se po funkcionalnosti i dizajnu.

 • Saeco Minuto kuhat će originalnu kavu u automatskom načinu rada prema najboljim tradicijama Italije. Mlinski kamen u ovom modelu je keramički, što osigurava čistoću mirisa kave. Brušenje se vrši u 5 načina. Posebnost ovog modela je dvokomorni vrč koji stvara izvrsnu mliječnu pjenu s optimalnom temperaturom i gustoćom. Memorija stroja ima mogućnost spremanja uspješno odabranih parametara, što ne zahtijeva naknadno ponovno unošenje. Automatski uklonjen kamenac. Ovaj model ima podesivi izljev za sve čaše. Ovaj se model može instalirati bilo gdje: vrlo je kompaktan. Pribor se lako skida i pere.

 • Xsmall Black idealan je za dom, a za ured je 1 litra vjerojatno premala. Jednostavan za rad. Ima prilagodljivu skupinu za kuhanje i keramičke svrdla s 5 položaja. Prednost ovog modela je mogućnost očuvanja maksimalne arome, zahvaljujući postupku prethodnog kuhanja.

 • Senseo je najpoznatiji aparat za kavu pod. Chald – pakirano u 7-9 grama samljevenih prženih i komprimiranih zrna (u obliku tableta ili vrećica). 1 mahuna po obroku. To pojednostavljuje problem odabira količine kave za dodavanje. Međutim, kupnja originalnih Senseo mahuna prilično je problematična (proizvode se u Nizozemskoj). Osim poteškoća u kupnji mahuna, trebali biste obratiti pozornost na impresivne dimenzije uređaja. U skladu s tim, za ovaj model morate pripremiti puno prostora za njegovo postavljanje. Poznavatelji kave napominju da ovaj aparat ne stvara pravu pjenu, već samo imitira željenu pjenu. Najbolje od svega, ovaj automobil ispada Americano.

Vrlo je jednostavan za korištenje aparata za kavu, potrebno je vrlo malo vremena. Potrebno je pažljivo postupati s njim, inače su kvarovi neizbježni. Njega se mora odvijati strogo prema priloženim uputama, jer svaki stroj zahtijeva individualni pristup. Upute za uporabu uključuju redovito uklanjanje kamenca (uklanjanje kamenca) i odmašćivanje zrna kave, pomoću posebnih sredstava za čišćenje (tekućina ili tablete). Podmažite mehanizam prema potrebi. Razdoblje rada nakon kojeg je potrebno podmazivanje i čišćenje navedeno je u uputama za uporabu. Kad na aparatu za kavu zasvijetli natpis “Calc”, mora se ukloniti kamenac. Sjajni “Clean” zahtijeva čišćenje od ulja u zrnu kave. Kako biste odgodili trenutak uklanjanja kamenca, možete koristiti flaširanu vodu. Neki skupi modeli imaju automatski način čišćenja.

Potrebno je pažljivo pratiti svjetlosne pokazatelje stroja koji upozoravaju / upozoravaju na određeni problem koji se javlja:

 • ako uskličnik treperi – posuda za zrno je prenapunjena, ili je hidraulički sustav prazan, ili nedostaje infuzor ili je uklonjen poklopac sa spremnika za grah;
 • ako je zeleni indikator uključen – znači spreman, crven – nema vode, “temperatura” treperi crveno;
 • s vremenom je potrebno isprati ventil “vrhnja” koji daje kremu od kave, a ako se začepi, tada kvaliteta pića trpi zbog toga;

Indikator greške koji se prikazuje na zaslonu uređaja također ukazuje na problem:

 • E01 – začepljenje lijevka mljevenom kavom,
 • E03 – blok za kuhanje je začepljen ili nepravilno podmazan,
 • E04 – skupina za kuhanje nije fiksna ili su indikatori E03,
 • E14 – automobil je pregrijan.

Za ostale pokazatelje pokazatelja morate se obratiti servisnim centrima.

Prilikom kupnje obratite pozornost na oznaku modela: natpis ESAM pripada starijoj generaciji, ECAM – onima koji su noviji, ETAM – najnoviji modeli, slovima na kraju oznake tipa S, B – označite boju (srebrna, crna). Prilikom korištenja mahuna nisu potrebne posebne vještine: izvadite vrećicu s porcijama iz ambalaže, stavite je u filter, umetnite u uređaj. Kad koristite aparate za kavu s kapanjem: ulijte vodu u posudu, u filtar ulijte mljevenu kavu, pritisnite gumb. Kad koristite aparat za kavu u zrnu: ulijte hladnu vodu u posudu, ulijte zrnca kave u mlin, zagrijte šalicu, stavite je ispod mlaznice, odaberite program za piće, pritisnite gumb

Pribor

Staklena žarulja – jedan od dijelova strojeva za kapanje. Obično mu je volumen 0,75 l. Izrađen je od stakla ili plastike otporne na toplinu. Neki modeli imaju tikvice za kavu s ručkom od toplinski izolacijskog materijala, što vam omogućuje prikladno premještanje pića. Ugrađeni vrčevi dostupni u kompletima namijenjeni su za mlijeko. Filtri pružaju čistu vodu i štite od kamenca. Aparat za pripremu cappuccina može biti ručni pannarello i automatski. Mljevena kava mora se uliti u posebnu posudu koja se nalazi pored posude za zrna kave. Za aparate za espresso toči se samo mljevena kava (tu se ne koriste zrna i instant kava).

Za pripremu espresso kave koriste se tablete za kavu – to je prešana mljevena kava. Izrađuje se uz pomoć držača i tempere. Svježe mljevena kava sipa se u držač žlica do granične crte, zatim se površina izravnava laganim udarcima po stijenkama držača, nakon čega se tampon treba pritisnuti na površinu kave. Smatra se da je tableta pravilno pripremljena ako ima ravnu površinu i ne ispadne prilikom okretanja držača.

Cijeli proces stroja kontrolira elektronička ploča. Ovo je najskuplji dio automobila. U najsofisticiranijim aparatima za kavu ovo je zapravo miniračunalo s procesorom i memorijskim čipom. U jednostavnijim modelima ovo je čipset sa specifičnim skupom naredbi.

Recenzije

Prema potrošačima, robna marka Philips i njeni aparati za kavu nalaze se na vrhu popisa. Razlozi ove popularnosti leže u velikom broju modela koji se razlikuju po cijeni, veličini, dizajnu i funkcionalnosti. Svaki ljubitelj kave može odabrati model na temelju svojih sklonosti. Većina modela priprema razne napitke od kave. Lakoća rada zaštitni je znak ovih strojeva. Dobro jutro počinje s vašim aparatom za espresso Philips.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: