Vanjski kamini

U suvremenom svijetu, kamini se najčešće koriste ne toliko za zagrijavanje prostorije, kao kako bi mu pružili posebnu udobnost i romantičnu atmosferu. Moderni kamini su vrlo praktični i funkcionalni. Mogu se instalirati u širokom rasponu soba – od malih apartmana do seoskih kuća. Jedan od najoriginalnijih, ali u isto vrijeme, vrlo funkcionalne mogućnosti – vanjski kamin.

Osobine

Podne kamini organski uklapaju u unutrašnjost čak i malu sobu.

Općenito, mogu se podijeliti u nekoliko podkategorija. Klasična opcija je vanjski kamin na dršćima. To je najprirodniji i osigurava zagrijavanje prostorije korištenjem prirodnih maneva. Jedini nedostatak podnih kamina na drva je da je ponekad previše teško uspostaviti. Da bi ovaj dizajn u potpunosti radio, potrebno je pružiti kamin s dobrim dimnjakom – inače će biti previše dima u sobi.

Mnogo praktičnija u modernim kućama i apartmanima kao što je električni vanjski kamin. Izgleda kao stvarna, ali kada se instalira, pojavljuje se mnogo manje poteškoća. Visokokvalitetni kamin opremljen je zaslonom u kojem su plamenovi gotovo identični sadašnjosti.

Topla verzija kamina – keramika. Takve kamini su prilično spori, ali onda dugo vremena daju toplo. Osim toga, keramičke kamini su vrlo otporni.

Više proračuna i praktične opcije – biokamin. Takvi grijači s pravim plamenom rade na štetu bioetanola. Ovo slano rješenje omogućuje vam da osigurate puni prostor za grijanje. Takav kamin ima još jednu prednost – ne treba nikakav dimnjak.

Stvar je u tome da kada se češljanje posebnog goriva za biokamin, samo ugljik i bioetanol spadaju u zrak. Kako bi se osigurao puni čišćenje zraka, poželjno je staviti nekoliko vaza s biljkama.

Nedostaci biokamina mogu se pripisati prvenstveno, visoku cijenu goriva. Za puno grijanje sobe morat ćete potrošiti mnogo novca. Osim toga, s takvim kaminom može biti vrlo teško raditi. Ostatak biocamina je vrlo dobar – izgledaju atraktivno i nemaju mnogo prostora, a oni su dovoljno da ih uspostave.

Zaštita od poda

Istina, prilikom instaliranja takvih kamina, vrijedi se prisjetiti nekoliko važnih točaka. Prije svega, vrlo je jasno u skladu s određenim mjerama opreza. Bez obzira na kamin, nije pod pod teškim predmetima. U idealnom slučaju, kamin ne bi trebao biti stalak ispod kraja ili televizora. Ali ako je potrebno, takav vanjski kamin može izdržati težinu od 20-28 kg.

Ojačati površinu kamina pomoću trajnog stakla otporno na šok ili visokokvalitetnu keramiku. Mišljenje stručnjaka ovdje je jedan – vanjski kamin trebao bi biti vrlo jak i, ako je potrebno, izdržati barem minimalnu ozbiljnost.

Poželjno je biti refraktorna pločica pored podne kamina. Visina s poda do kamina ne bi trebala biti previše kritična. To će zaštititi površinu poda od slučajnih požara. Također pored kamina ne bi trebalo biti lako zapaljive predmete – krzno, drvene stolove ili sofe s meke presvlake. To je osobito istinito za unutrašnjost u kojem se nalazi solistički kamin.

Instalacija nijansi

Osim zaštite spola, postoje i druge nijanse podnog kamina. Učinite to sami bez iskustva, gotovo nemoguće. Najpogodnije rješenje u ovom slučaju je zaposliti stručnjaka koji će vam pomoći da stavite kamin i rad na podnožju.

Već smo otkrili da bi pločica u blizini poda kamina trebala biti vatrostalna. Ali vrijedi i da ako imate kamin blizu zida, takav premaz treba doseći strop. Visokokvalitetni supstrat će vas zaštititi od nepredviđenih situacija. Kamin se najčešće instalira na specijaliziranoj poplavi, što omogućuje da uređaj ostane nepomičan.

Također se moram sjetiti da instalirate pravi kamin u privatnoj kući ili stanu koji vam je potrebna dozvola lokalnih vlasti. Možete ga dobiti samo, pokazujući punu sigurnost vašeg kamina zaposlenicima relevantnih usluga.

Dizajn u unutrašnjosti

Vanjski kamin je univerzalno rješenje za uređenje prostorije u bilo kojem stilu. Bez obzira na to što izgleda vaša soba, uvijek će biti u stanju učiniti je privlačnijim i ugodnim za jednostavan i praktičan kamin.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: