Vanjski kamin

Najčešći tip kamina je otvoren. Takvi kamini poznati su svima zahvaljujući filmovima i romanima. Zbog činjenice da je moguće zagrijati otvorenu vatru, većina takvog kamina povezana je s toplinom i udobnošću.

Povijest

Slični kamini su se pojavili dugo vremena. Bili su prisutni u srednjovjekovnim dvorcima. Tada se takvi kamini koristi ne toliko zbog njihovog atraktivnog izgleda, kao i za praktična razmatranja.

Kamini ovog tipa bili su dobri u tome što su jednostavno dodali ogrjevno i korištenje za grijanje. Dim u takvim kamina popeo se gore, a vatra je pomogla visoko zagrijavati zgradu.

Što je dobro?

Otvoreni kamini imaju veliki broj prednosti. Prije svega, vrijedi spomenuti činjenicu da je kamin ovog tipa izgleda vrlo atraktivno. Najčešće se otvoreni kamini koriste upravo za dekor sobe, a ne kako bi ga stvarno zajebali. Takav kamin vam omogućuje da stvorite ugodnu atmosferu i dajete posebnu luksuznu sobu. Što se tiče njegovih funkcija kao grijača, definitivno gubi na druge opcije.

Još jedna prednost sadržaja ovog tipa je da zbog karakteristika njegovog izgleda, takav kamin se može nalaziti u bilo kojem dijelu sobe ili doma.

I konačno, pitanje kvalitete ne može biti zaobići. Dobar kamin se zagrijava mnogo bolje od bilo koje kalorije. I biti zajamčeno da biste dobili visokokvalitetan uređaj za grijanje, pogledajte dokazane marke. Među tvrtki koje stvaraju dobre kamini mogu se dodijeliti posebno “kopno”.

Mane

Ali postoje lica ovog tipa i određene nedostatke. Prije svega, nemoguće je zaboraviti da kamin s otvorenom vatrom oduzima od sobne kisika. Stoga je poželjno biti smješten u sobi koja se može redovito usuditi. Alternativna – Soba s dobrom sustavom ventilacije.

Još jedna važna točka koju trebate zapamtiti – slične kamini mogu biti prilično opasni. Otvorena vatra često izaziva slučajnu vatru, tako da morate biti vrlo oprezni.

Osim toga, učinkovitost takvog kamina je prilično niska, što znači da vas još uvijek neće moći zamijeniti s punopravnim sustavom grijanja. Slični kamini se također razlikuju činjenicom da se vrlo brzo ohladi i ne dopuštaju akumulirati toplinu u sobi. Tako da ga vrijedi koristiti samo kao dodatni izvor topline.

Također u mnogim dizajnu postoji takozvani “nacrt učinak”. Ovaj izraz je označen puhanjem zraka iz dimnjaka i naknadnog hlađenja kamina. Stoga se vrlo često takav kamin teško otopiti i potrebno je dosta vremena.

Pogleda

Divan

Jedan od najpopularnijih i praktičnih opcija kamina je. On, kao što je jasno iz naslova, nalazi se ispod zida. Dizajn ovog kamina je vrlo praktičan – lako je povezan s postojećim dimnjakom i ne uzima mnogo prostora. Zabačani kamin otvoren je s tri strane i izgleda vrlo elegantno u bilo kojem unutrašnjosti.

Pažljivo vrijedi samo ako instalirate kamin ovog tipa u kući s drvenim zidovima. U ovom slučaju, zidovi bi trebali biti neka vrsta premaza koja će ih zaštititi od slučajne vatre. Najčešće za izolaciju iz otvorene vatre, lista čelika ili uske osjećaje se koristi, impregnirana s glinenom smjesom, koja je skrivena iza guste zidove od opeke.

Kutni

Još jedna popularna raznolikost takvih kamina – kutak. Takvi modeli u suštini uštedu prostora, pa ako imate mali apartman ili sobu, ima smisla gledati na kut kamin. Takvi kamini, kao i zatvoreni, mogu biti simetrični ili asimetrični. Obično su otvoreni od dva niska.

Najpopularniji načini za ugradnju vrata kamina

U kaminima otvorenog tipa, vrata se obično ne događaju. Ali u rijetkim slučajevima, mogu se nadopuniti transparentnim vratima, što vam omogućuje da promatrate vatru. Takva se vrata obično nalaze na cent, bez obzira na to gdje instalirate svoj kamin.

Nalog za instalaciju otvorenog ili polu-otvorenog tipa kamin se ne razlikuje mnogo od instalacije klasičnog modela.

Kako se zaštititi od vatre

Budući da su otvoreni kamini vrlo često određena opasnost, uspostavljajući ga, morate se pridržavati određenih pravila.

Prije svega, za takav kamin morate stalno promatrati. Ne ostavljajte otvoreni kamin bez nadzora za dugo vremena, pogotovo kada napustite svoj dom ili stan.

Također je poželjno da je pored kamina bila zona zaštićena od vatre. Takva platforma može biti pokrivena bilo kakvim vatrostalnim materijalom – mjedi, kamen, opekom ili bakar. Također u blizini otvorenog kamina, ne smije biti drvenog namještaja, mekih tepiha ili važnog opreme. Konačno, vrijedno je napomenuti da pepeo mora ostati u peći nakon izgaranja.

Tako da u procesu grijanja niste naišli na bilo koji rizik, preporuča se koristiti samo visoke kvalitete trake. Prije svega, to je grob, breza ili pepeo. To su ta svjetiljke koje su mirno osvijetljene i odlaze nakon spaljivanja ogromne količine čađe. Također smatrate da svaki u potpunosti ne smije prelaziti veličinu od dvije trećine volumena topline.

Unutarnji izbor kamina

Prilikom uređenja vašeg doma ili apartmana, većina se posvećuje pozornost na izgled svakog detalja – kamin nije iznimka od ovog pravila. Dobro odabrani kamin se uklapa u ukupnu unutrašnjost sobe i nadopunjuje ga.

Dakle, u unutrašnjosti modernog stila, jednostavan kamin će odgovarati jednostavnom kamin s glatkom ili malo grubom površinom, napravljen u stilu minimalizma. Najbolje ako je takav kamin napravljen u klasičnim bojama i minimalno ukrašen. Takav kamin će izgledati sjajno na verandi iu spavaćoj sobi.

Univerzalna opcija za bilo koji interijer – kamin u klasičnom stilu. Može se naći u visokokvalitetnim mramornim oblogom i korištenjem neutralnih tonova. Sličan kamin savršeno se kombinira s antiknim namještajem i s modernijim. Kamin u klasičnom stilu izgleda udobno i u obitelji, tako da je savršeno za instalaciju u stanu iu zemlji.

Popularni su kamini u engleskom stilu. Oni raspoređuju prisutnost malog ložišta i diskretnog dizajna. Slični tip, kamin se savršeno uklapa u unutrašnjost malog ormarića i luksuznog dnevnog boravka.

Još jedna popularna otvorena vatrena verzija – grčki. Izgleda sjajno u bilo kojem uvjetima i dodaje sobu u smjeru i ugodnu obiteljsku atmosferu.

Još jedna mogućnost kamina – francuski. Takav kamin s otvorenim vatrogasom prikuplja se iz gotovih blokova i odlikuje se posebnom praktičnom. Montirani takvi kamini također koriste pretežno lagane mramorne i cigle boje, kao i prisutnost specifičnih dekorativnih elemenata.

Općenito, otvoreni kamini su dobri prema onome što izgledaju vrlo elegantno i vežu bilo koju unutrašnjost, u kojem će stilu biti učinjeno.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: