Portal za kamin

Stvoriti čarobnu atmosferu i dodatnu koritu koristiti kamini. Oni ne samo da savršeno nadopunjuju cjelokupni dizajn kuće, ali i zagrijani u hladnim večerima. Mnogo više privlači dekorativnu funkciju. Različiti portali dolaze do spašavanja. Proizvođači nude tako širok raspon da će svatko pronaći robu u tušem i stilu.

Što je

Portal za kamin je vanjski ukrasni dio koji vraća kamin kamina. Portali imaju dvije glavne funkcije: dekorativni i zaštitni. U kamina s prirodnim portalima za uporabu vatre iz materijala otpornih na toplinu. Takvi portali štite peć od pada iz stranih predmeta. Ali u elektroničkih kamina portal samo uređuje.

Između ostalog, portal kamina može donijeti dodatnu toplinu. Portal se zagrijava i dodatno zagrijava prostor oko sebe. Antički portali s krivotvorenim žlijezda kombiniraju sve tri funkcije: dekor, zaštitu i dodatno grijanje. Izvrsni izgled nadopunjuje unutrašnjost sobe i stvara poseban fokus na kamin.

Odaberite portal mora se voditi nekoliko načela:

 • Pogled na kamin. Materijal portala ovisi o tome.
 • Zajednički stil. Portali se proizvode u širokom rasponu stilskih varijacija.

Ova dva jednostavna pravila pomoći će u suzdržanju kruga robe. Daljnji slučaj isključivo za vaš ukus i želju. Stručnjaci preporučuju odabir portala, tako da je samog kamina zauzela 1/3 visine i 1/2 širine. Tada će veličine kamina i dekorativne obloge izgledati što je više moguće.

Uzmi portal kad je kamin već u vašem domu. Samo tako možete izračunati sve do centimetra. Ovo Vijeće je relevantno i s osobljem portala.

Stilovi dizajna u unutrašnjosti

Glavni dekorativni element vašeg kamina trebao bi biti u potpunoj harmoniji s cjelokupnim stilom. Svaka kuća prevladava vlastiti stil, izražavajući karakter vlasnika.

I kamin ga mora dopuniti i ukrasiti. Razmotrite najčešće opcije:

 1. Klasični stil osigurava strogost linija, punu simetriju i minimalnu primjenu ukrasnih dijelova. Takav element ukrasa će se uklopiti u strogu unutrašnjost. Izvrstan portal za kamin u radnom području. Ovaj detalj je proizveden od bilo kojeg materijala. U pravilu, takvi portali imaju rigorozne boje: bijelo ili crno.
 2. Portali u stilu zemlje – najprikladniji izbor za seosku kuću ili vikendicu u stilu rustikalne kuće. Takvi portali ukrašavaju kamini od drveta kamini. Sam portal može imati ukrasne elemente u obliku umjetnog kamena.
 3. Stiliziran pod baroknim portalom trebao bi ukrasiti kamin u stilu XVII-XVIII stoljeća. Takav element nije prikladan za moderne interijere. On je osmišljen kako bi nadopunio posebnu staru atmosferu sa svojim issijom. Takav portal kamina će izgledati dobro u kući sa sličnim temom. Zamršena struktura reljefa oduševit će svog vlasnika.
 4. Moderni kombinira moderne trendove i klasične materijale. Takvi su portali raznoliki u svojim oblicima i linijama. Mogu ukrasiti i moderni interijer i klasik. Unatoč različitim smjerovima portala ovog stila nisu preopterećeni detaljima.
 5. Za ukrašavanje elektrokamina, možete kupiti high-tech portal. Ovaj pogled ima svoja pravila. Čisti okvir pravog oblika s gipsanim ploče – svijetli predstavnik ovog smjera. Takvi se portali češće koriste za lažno kamin jer se suhozida može pregrijati od otvorenog kontakta s vatrom.

Korišteni materijali

Važno je znati što portali kamina čine. Svaki materijal ima vlastite značajke i primjenjuju se na kamin određenog tipa. Materijali pouzdani o njihovoj osjetljivosti na visoke temperature. Neki portali mogu se koristiti za granične kamini i neki – ne. Budite oprezni, postoje materijali koji razlikuju otrovne tvari kada se zagrijavaju.

Drveni portal se često koristi za ukrašavanje gradskih kamina. Kamini s drvenim gorivom su izvor otvorenog plamena, te stoga drvo prolazi niz postupaka koji ga čine vatrostalnim. Ovaj detalj je ugrađen što je više moguće od peći, kako ne izaziva vatru. Drveni portali se mogu koristiti s dekorativnim kamina bez najmanjih rizika.

Za registraciju kamina, nema ograničenja. Drvo se može uzeti za jednodijelnu bazu ili prikupiti proizvod od drvenih dijelova. Trošak takvih portala je prilično visok. U pravilu su svi elementi napravili majstori. Konačni trošak ovisi o pasmini na drva i složenosti niti, reljefa.

Najsavršeniji i najzanimljiviji portal možete stvoriti vlastitim rukama. Postoji vrlo jednostavan način za stvaranje suhozida proizvoda, početnik će se lako nositi s njom.

Prije nastavka s prvom fazom odlučite gdje i kako će se nalaziti portal. Upute za proizvodnju:

 1. Izrada crteža i preliminarnog rada. Ova faza se obavlja prije kupnje materijala. Napraviti mjerenja i napraviti detaljan crtež. Stručnjaci preporučuju izgradnju mock-up mock-up. Tako je moguće razmotriti sve nijanse rada i možda dodati neke pojedinosti.
 2. Sada možete kupiti sve potrebne materijale u pravom iznosu. Odaberite bilo koju gipsanu ploču, metalni profil, vijke. Također je potrebno specijalizirani početni i završni kit, završni materijali za odabir. Provjerite imate li potrebne alate: odvijač, škare za metal (bugarski), razinu, rulet.
 3. Napravite okvir u skladu s skice iz prve faze. Nemojte se bojati raznih zavoja, lako ćete pooštriti suhozida. Tako zaokruženi krajevi mogu ukrasiti vaš proizvod. Izrada okvira pričvršćenog na zid. Male membrane će dati strukture velike snage. U ovoj fazi još uvijek možete napraviti neke izmjene projekta.
 4. Sada izrežite kriške suhozida s tanjura i osigurajte ih na okvir vijcima. Udaljenost između vijaka ne smije prelaziti 10 cm. Za zaokruživanje dijelova trebate napraviti dodatni predložak, koji će točno ponoviti savijanje na okviru. S jedne strane, gipsboard je perforiran s seboom ili valjkom. Površinski wettres, ali ne i doseže obrnutu stranu. Sada nanesite materijal na predložak i pažljivo omotajte. Daljnji kit na ovom mjestu zahtijevat će određenu vještinu.
 5. Sada morate zatvoriti sve šavove, dogovoriti kut i predvidjeti površinu. Odaberite način da ukrasite portal. Za korištenje boje, morate staviti površinu nekoliko puta i na razini površine. Dekorativni elementi ljepila već nakon prajme. Najspektakularniji modeli ukrašeni su metodom obloge.

Pregled gotovih proizvoda marke

Prije kupnje portala morate se upoznati s činjenicom da proizvođači nude. Dimplex nudi prilično aristokratski frontalni portali za električne kamini. Postoji tendencija mračnog cvijeća, ali postoje bijeli modeli. Takvi će portali privući pozornost na strogost i veličinu. Dobar se predstavnik može smatrati modelom kraljica. Duboke plemenite boje: trešnja i orah. Takav portal ima pravi oblik i dobro dodaje unutrašnjost.

Talijanski proizvođači traže se mramorne portale. Dobar predstavnik može se smatrati Edilkaminom. Ovdje ćete naći portale u modernom stilu i više standardnih opcija. Ako odlučite sami napraviti portal, obratite pozornost na dekorativne podatke iz Kine. Mnogi stručnjaci biraju ih.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: