Peći-ognjište za seosku kuću

Country House – san mnogih naših suvremenika. Daleko od gradske buke i iscrpljujuće aktivnosti megaciteta želim biti sama sa svojim najmilijima, okruženi prirodnim kontrastima. Moderna seoska kuća je teritorij u kojem se možete posvetiti udobnosti, udobnosti, odmora. Udobnost i udobnost čine mnoge stvari, kamini nisu iznimka. Ovo nije samo izvor topline, već i mogućnost mirnih večeri za razmatranje žive vatre, sjedeći u udobnoj stolici i bacajući na topla deka. Impresivna slika, nije istina? I ispuniti tu ideju, postoje sve mogućnosti. Međutim, vrijedi razmotriti neke značajke koje su važne pri razvoju interijera projekta s kaminom. Kako će biti gdje se može nalaziti, kako izbjeći rizike širenja požara, koji će se materijal koristiti za izgradnju, koje će funkcije izvršiti kamin?

Značajke i prednosti

Je li vrijedno reći da je glavna funkcionalnost peći kamina je topla za dom? Izvor topline u ruskom istraživanju također je služio kao mjesto kuhanja – u peći pečeni kruh, kuhana kaša. Tijekom vremena, akutalizacija funkcionalizacije smanjena na dva segmenta – raspodjela topline u stan i podebljani eksperiment dizajna “dva u jednom” s otvorenom vatrom.

Ispravno razvijeni projekt omogućit će vam da kombinirate obje mogućnosti, dovoljno je koristiti dokazane materijale, zatvaranje požara na jednom mjestu ili nanositi refraktorne dizajnerske dizajne koje se otvaraju na plamenu. Glavni materijal za peć je prilično pristupačan – to je drvo za ogrjev, kruto gorivo. U svakom slučaju, rustikalna kuća slijedi načelo kombiniranja sustava grijanja i dekorativnih mogućnosti: peć izrađena od vatrostalnih materijala omogućit će se diviti vrućim plamenima, stvarajući antine magične večeri.

Sorte

Peći – kamini će uvijek biti relevantni. Češće u seoskoj kući izrađeni su od vatrostalnih cigli ili kamena. Ovi materijali imaju mnoge prednosti. Prvo, savršeno se miješaju s funkcijama distribucije topline stanom. Drugo, postavljen iz kamena ili iz crvene opeke, kamin izgleda vrlo spektakularno u bilo kojoj kući.

Postoje mnogi stilovi koji koriste koje se mogu stvoriti pomoću kamin štednjak. Posebni interijer: venecijanski, klasični, rustikalni, moderni, možete razviti vlastiti dizajn kreativnog stila. Postoji nekoliko vrsta peći – kamini za kuću: s izmjenjivačem topline, s ploča za kuhanje, s rashladnim sredstvom, “eko”, dvoskretnoj, mini.

Osnovno načelo kamina s izmjenjivačem topline ili rashladnog sredstva – ujednačena potpora kuće s toplinom. Za takav dizajn, od lijevanog željeza ili čelika se koriste, od kojih je pripremljena zatvorena kamera, “zatvara” vatru iz distribucije.

Glavni dio peći-ognjište je njegov ložište. Nalazi se unutar kućišta i najčešće je izrađen od lijevanog željeza. Za dekoracije nanesite Crotte Brick – štiti od lijevanog željeza od visokih temperatura razornih za metal. Zidanje za polaganje ima vrata – zahvaljujući ovoj rupi, gorivo je položeno. Vrata se mogu izraditi od posebnog stakla u bilo kojoj dizajnerskoj izvedbi, a onda se možete diviti sigurnim plamenu.

Također za pravilan rad dizajna zahtijeva dimnjak – mora biti okomito, ne manje od pet metara visoko, kako bi se osiguralo nužno potisak. Dimnjak se može izraditi od opeke, ali sve više i češće u te svrhe koristi metalna cijev. Alternativno – cijevi od nehrđajućeg sendvič s izolacijom od bazaltne vune. Za integritet dizajna bit će potrebno kućište topline, fotoaparat drugog preživljavanja.

Kako odabrati?

Prije instaliranja kamina na peći u seoskoj kući, morate odlučiti – za ono što je potrebno? Ako za grijanje – dostupnost izmjenjivača topline treba uzeti u obzir. Ako je u dizajnerske svrhe, to je odrediti dio kuće u kojoj će se takav dizajn najučinkovitije izgledati najučinkovitije. Ako je zemlja kuća izrađena od drva, najbolji materijal peći je opeka.

Klasična verzija ciglenog kamina je topla i udobnost u kući. Pravilno zidanje i ispravno odabrane cigle omogućuju vam da održavate toplinu čak i nakon požara u peći. Jedan kamin može se piti i dvoetažna kuća: na primjer, varijanta tradicionalnog engleskog kamina s otvorenom pećom. Ili zatvoreni moderni kamin od vatrostalnog stakla.

Grijanje na drugom katu je zbog konvekcije zraka – grijani slojevi su podigli zrak-grijani toplinski izolirani kanali. Možete koristiti posebne rešetke u podu između drugog i prvih katova, tako da topli zrak može lako prolaziti kroz njih. U dnevniku je preporučljivo imati ne samo lijep, ali siguran kamin. Najmanje – koristite izolacijski kameni zid. Može se izvesti u veličanstvenom dizajnerskom rješenju.

Kako pronaći?

Kutna peć-kamin je jedna od najčešćih opcija. Odabir mjesta pružit će dodatnu visoku razmjenu, odnosno dobrog grijanja. Ova opcija može obaviti nekoliko funkcija, uključujući i kuhanje i dekorativni. Ako postoji stvar distribucije topline u nekoliko stambenih soba, trebate instalirati pećnicu u otvori prostorije za odvajanje particija.

Dobar primjer može biti “nevjerojatna” ruska peć s ležaljkama, a učinak distribucije topline može se poboljšati pomoću ventilacijskih otvora u sobama koje su susjedne. Uz nedostatak mjesta, u središtu glavne sobe instalirano je ognjište, ali mora biti prostrano, a zapaljive stavke treba držati na udaljenoj udaljenosti. U središtu osmerokutne kuće, kamin peći može se postaviti u kutu, zid i u središtu sobe. U svakom slučaju, mjesto gradnje je važan sigurnosni faktor u kućištu.

Radimo s vlastitim rukama

Razvijanje plana dizajna Važno je razmotriti količinu svojih opcija – prijenos topline, kuhanje potrebe, ljepotu unutarnjih poslova. Sljedeći korak je mjesto za mjesto peći kamina, određivanje njegove veličine, stjecanje potrebnih materijala, iz koje možete izgraditi tako važan element za kuću s vlastitim rukama. Samo oni koji neće zahtijevati dodatnu industrijsku preradu – opeku, kamen.

Zaklada od opeke je naslagana na poseban jastuk estriha. Osjeća se u metalnim bazama, gdje će se ložište nalazi – mogu se napraviti po narudžbi i koristi se za ovaj lijev ili čelik. Metalni kanal također treba naručiti unaprijed. Nezavisni rad na kamin na peći – posao je problematičan, prioritet, projektni shema, potreba za prikrivanjem dizajna. Ali općenito, ovo je fascinantan proces, jer će od fancy of majstora i njegovih napora zauvijek preobraziti.

Pregledajte proizvođače

I onda se postavlja pitanje: izgraditi ili kupiti? Bit će skuplja konstrukcija s vlastitim rukama – samo jedna žičana opeka koštat će najmanje 40 tisuća rubalja, a ukupni trošak ovisi o mnogim čimbenicima – visine koristi materijale, veličine. Gotovi kamini za zemlju imaju cijenu “stropove” i bit će jeftinije.

Ovi proizvođači kamina smatraju se popularnim, kao poljski Kratki koza, gdje su modeli izrađeni od lijevanog željeza, Eurokom-a – s obilježjima gotičkog stila. Norveška nudi JOTUL proizvode, odlikuje milost. “Thermophore”, “Meta”, znajući “školboy”, popularan je “Herodar” i proizvodi drugih proizvođača, koji su uključeni u rangiranje najboljih u zemlji.

Cijena

Na primjer, štednjak-kamin “Viking” iz finskog proizvođača, za koje je potrebno kruto gorivo, troškovi od 46 tisuća rubalja. Tvrtka “Thermofore” nudi gotove kamini, djelujući na drva gorivo, od 7 tisuća rubalja. Peći iz tvrtke “Meta” s troškom konture vode od 15 tisuća rubalja. Možete ih kupiti iu velikim trgovinama trgovina i na zahtjev na specijalizirane online web stranice. I troškovi instaliranja peći kamina u seoskoj kući u rasponu od 15 do 34 tisuće rubalja, ovisno o složenosti narudžbe.

Recenzije

Što se tiče povratnih informacija o kamina peći u seoskim kućama, većina korisnika ovog dizajna vjeruje da su sretni – prebivalište stječe jedinstveni stil i milost. Neki drugi problemi su riješeni – grijanje, sposobnost kuhanja hrane, suhog donjeg rublja. Prisutnost peći u kući vam omogućuje da razmislite o proširenju do kuće da će takva peć baciti. Ali postoji dizajn i neke nedostatke. Na primjer, pitanje sigurnosti, po mišljenju mnogih, odlučeno je ne na kraju – otvoreni plamen se mora stalno pratiti, unatoč prigušivačima i vratima.

Zanimljiva rješenja u dizajnu interijera

U zaključku, vrijedi napomenuti da u dizajnu unutarnjih poslova ima mnogo zanimljivih odluka, tako da se kamin peći organski uklapa u cjelokupni prostor zemlje. Moderne tehnologije i visokokvalitetni materijali omogućuju leteći fantazijom u privatnoj kući. Ugrađena biocaminska ili kutna peć u kući s luksuznom površinom za kuhanje, ruska pećnica s ležaljkama ili kreativnim dizajnom isključivo za potrebe kućanstva povezanih s grijanjem stanova – sve to ovisi o izboru, financijskim mogućnostima i interesu za Kuća bude ugodna, udobna i jedinstvena.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: