Klasični kamin

Osobine

Okupite se u večernjim satima s cijelom obitelji, razgovarajte i zagrijavaju se u blizini toplog kamina je vrlo ugodan nakon napornog radnog dana. Ovaj predmet unutrašnjosti doprinosi udobnosti kuće i toplini. Prisutnost kamina u vašem domu iznenadit će goste, osim toga, klasični kamin s vatrogasom ima prilično veliku veličinu i savršeno uklapa u tradicionalnu unutrašnjost prostranog dnevnog boravka. Ova vrsta kamina je najsvestranija, jer je klasik vječni, tako da takav kamin može postati vrhunac mnogih vrsta kućnih interijera.

Pogleda

  • Engleski. Klasične vrste kamina dobile su ime engleskih kamina, razlikuju se od drugih vrsta s njihovim dizajnom i materijalom iz kojeg su napravljeni. Tradicionalni engleski kamini imaju portal u obliku slova P, a portal u tako otvorenoj verziji. Portal je najvažniji dio kamina. Otvori su takve portali na kojima nema particija ili vrata

Takva vrsta kamina je najprirodniji, budući da je plamen u kaminu otvoren, ništa ne blokira pregled. Možete gledati plamen i goruće ogrjevno drvo. Osim toga, u tišini možete čuti karakterističan zvuk pucketanja, što čini mir. Razonoda engleskog kamina savršeno je opuštajuće.

Ali engleski kamin ima svoje nedostatke. Ova vrsta ne zagrijava sobu, jer zbog obilja dolaznog kisika, proces izgaranja je vrlo ubrzan, a cijeli dim se uzdiže i ide uz toplinu kroz dimnjak. Osim toga, otvoreni plamen je najopasniji. Stoga su modeli klasičnih engleskih kamina dopunjeni staklom ili vratima otpornim na toplinu koja ne blokiraju vrstu požara i savršeno zaštićeni od plamena.

  • američki. Više modernija klasika je američki kamin. Amerikanci su donijeli malo modernosti i demokratske na tradicionalni dizajn kamina. Dizajneri nazivaju kamini u američkom stilu vješti kombinaciji klasika i inovacija. Takav kamin može postati vrhunac apsolutno bilo kojeg interijera. Može se instalirati u velikoj kući, u zemlji iu stanu u stilu penthouse.

Još jedna prednost kamina u takvom stilu je njegova praktičnost i visoka funkcionalnost. Kamin u američkom stilu je središnji dio cijelog sastava stana ili kod kuće. U pravilu, američki kamin izvodi se od materijala neutralnih i pastelnih tonova, kao što je bijela, crna, smeđa, bež, siva i drugi.

Električni. Stanovnici urbanih stanova također mogu diverzificirati unutrašnjost svog doma klasičnim kaminom, samo u ovom slučaju model je prikladan za njih je električni kamin. Ne izgleda manje luksuzno i ​​privlačno od stvarnog klasičnog ciglenog ognjišta.

Postoji veliki broj modela električnih kamina: neke samo igraju ulogu elementa za dekor, a neke, osim estetske funkcije, izvedite funkciju grijanja u apartmanu. Električni kamini imaju samo pozitivne kvalitete, jer su vrlo jednostavne za korištenje. Vlasnik takvog kamina može odabrati i konfigurirati odgovarajuću temperaturu. Dizajneri nude veliki izbor klasičnih elektrokamina, tako da lako možete odabrati upravo onaj koji je idealan za vaš kućni interijer. Osim toga, klasični električni kamin je vrlo lijep i potpuno siguran.

BioCamin je model kamina, koji, iako nema dimnjaka, ali ima pravi otvoreni plamen. Ovaj model je savršen za apartman i za kuću, ako nema prilike za izgradnju dimnjaka. Ovaj model je iako ima plamen, ali je potpuno siguran. Biocamin izvodi funkciju grijanja i estetske funkcije. Biocamine je vrlo lako spaliti i goriva od bioetanola.

Značajka ove vrste kamina je da nećete biti zabrinuti zbog čišćenja pepela i čišćenja iz čađe, biokamin će savršeno nadopuniti unutrašnjost prostorije i istovremeno ne zagaditi zrak u njemu.

Mnogi modeli biocamina vizualno vrlo slični stvarnim klasičnim kaminama, tako da će uvelike ukrasiti bilo koji klasični interijer. Takvi modeli su ukrašeni kamen ili imitacijom cigle. Postoji više svestrani klasični biokaminski modeli koji će se uklopiti u bilo koji unutarnji stil.

Dekor

Značajka dekora kamina u klasičnom stilu je da se to koristi za to, uglavnom prirodne materijale. Najpopularniji je završetak klasičnog ognjište mramora, jer će takav kamin izgledati vrlo luksuzno i ​​elegantno, ali ima prilično visoku cijenu. Neki vole ukrasiti prirodni kamen, okrenuti pločice ili opeke. Ne manje popularan drveni dekor klasičnog kamina. Posebna pravila za završetak kamina je da ovi materijali nisu obojeni, ostaju u netaknutu kako bi naglasili svoju prirodnu prirodu.

Kada završite klasični kamin, koristi se Balsat, jer je njegov uzorak jedinstven, kao i trajno granit kamenje i malahit. Ove minerale otporne na toplinu i ne mijenjaju svoje vanjske i kvalitativne karakteristike iz izloženosti otvorenoj vatri. Ako je vaš izbor pao na drvo dekor klasičnog kamina, onda ćete bolje voljeti drvnu smreku, bor, smreku ili hrast. Osim toga, drvo može biti berba, malo i pokriva specijaliziranu boju.

Osim završetka samog kamina, opremljena je policama na koje se mogu staviti ukrasni elementi, kao što su prekrasne figurice ili vintage sat. Kamin satovi pod bronce će se smatrati posebno profitabilnim. Neki su preferirani za ukrašavanje kamina u klasičnom stilu sa starim i elegantnim knjigama ili prekrasnim umjetničkim djelima, na primjer, slika. Vrlo spektakularan na kaminu uživo cvijeće i vintage vaze izgledaju.

Vrlo lijepo i obiteljska fotografija u slikovitom okviru na polici kamina će izgledati luksuzno. Osim horizontalnih polica za razne stilski predmete, neke opremite ognjive okomite police na kojima se čuva ogrovnica. I u pravilu, ovaj element klasičnog kamina je više cijenjeni zbog funkcionalne svrhe i zbog svog dizajna.

Dizajn u unutrašnjosti

U pravilu, kamin je instaliran u hodniku ili dnevnom boravku, tako da su takve prostorije s ovim elementima unutarnjih poslova imaju više klasičniji dizajn, jer se kamin, u pravilu, odnosi na klasike. Stoga je važno da se ovaj dizajn dobro uklapa u dizajn interijera stana ili kod kuće.

Najbolje od kamina će se uklopiti u dnevne sobe koje se proizvode u vintage stilu. U modernim vremenima ovaj je stil vrlo moderan i relevantan.

Ovaj stil je kombinacija svijetlih zidova i podova, lakiranog namještaja iz stabla. Vrlo je lako pokupiti model kamina u takvom unutrašnjosti. U pravilu, kamini u vintage stilu su odabrani pod zidom u sličnom dizajnu i bojama. Svi moderni kamini savršeno uklapaju u unutrašnjost stila zemlje, uređeni u seoskom stilu. Neki modeli kamina imaju tako univerzalni dizajn koji će izgledati veliko u modernom okruženju kuće u stilu hi-tech, modernog modernog, iu kućama uređenim u klasičnijem stilu, kao što je Retro stil, Provansce, pa čak i U dnevnim sobama, minimalistički stil.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: