Suptilnosti stropne kuće toplinske izolacije na bočnoj strani potkrovlja

Normalna klima u kući ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući kako je kvalitativno vanjska toplinska izolacija stropa provedena. Osim toga, kako se zgrada koristi za to pitanje, morate ponovno vidjeti. Ako nešto nije u redu s toplinskom izolacijom u potkrovlju, formiranje ledenica sa sjeverne strane strukture i krov krova.

Kada je potkrovlje u potpunosti obavlja zaštitnu funkciju na zadržavanju topline, zimi ne mora trošiti dodatni novac za grijanje, a ljeti u kući nema vruće u kući, unatoč vrućem vremenu izvan prozora.

Osobine

Pristup izolaciji stropa od strane potkrovlja ovisi o vrsti preklapanja u kući. Preklapanje su ploča i snop.

Preklapanje ploče može se češće naći u domovima koji imaju nekoliko katova. Ploče postavljaju toplinski izolator je vrlo jednostavan, s obzirom na to da imaju ravnu ravninu.

Preklapanje greda je takva poplava, gdje su glavni nosivi elementi grede. Toplinska izolacija na gredama – zajednički postupak, najčešće se koristi u privatnim kućama.

Za proizvodnju samih greda, obično se koristi drvo. Između tih elemenata dizajna potkrovlja popraviti materijal za izoliranje topline. Ponekad se preklapanja snopa opskrbljuju dodatnim šipkama, s kojima je lakše montirati toplinski izolator.

U procesu rada i isparavanja. Dobri vaporizolatori mogu proći zrak iznutra i ne daju hladni pristup unutra.

Materijali

Za preklapanje mogu se koristiti različiti materijali.

Mineralna vuna

Proizvedene u pločama ili valjcima. Razlikuju se u lakoći, trajnosti, visokoj toplinskoj izolaciji, sigurnost požara i niskoj cijeni. Mineralna vuna apsorbira vlagu, zbog čega se njegova svojstva toplinske izolacije mogu smanjiti.

Staklena voda

Izgleda kao mineralna vuna, ali sa stajališta sigurnosti požara ima donje parametre. Jeftiniji mineral. Nakon rada s ovim materijalom, radnu odjeću ponekad mora se izbaciti, jer se čestice drže u tkivo – ne mogu se ukloniti.

Ekwata

Izrađena je od celuloze, čiji vlakna vode do stalnog stanja. Zbog posebnih aditiva antipirena, ovaj materijal praktički nije gorivo. Vrijedi više od sličnih materijala.

Rasuti materijali

Mnogo opcija, počevši s gotovo besplatno. U potkrovlju Neki stanovnici Primorye sela izolirani su suhim algama, a vlasnici privatnih kuća – sijeno, slame i suhe lišće. Ali moguće je koristiti sve ove darove prirode samo kao privremena opcija, jer se odmah osvjetljavaju.

Za visokokvalitetnu izolaciju, clamzite se koristi danas, što je ne samo samo po sebi, već iu smjesi s mrvicama pjene. Vatrootporan, ali ima mnogo mase, a mora se uzeti u obzir kada je u pitanju izolacija drvenog preklapanja koja stvara ozbiljno opterećenje na gredama.

Također kao grijač primijenjena šljaka pomiješana s piljenom.

Stiropor

Smatra se učinkovitim toplinskim izolatorom. Vrlo je isplativo s financijskog stajališta. Dobro rezove. Lako. On se protivi prodiranju vlage. U isto vrijeme postoji velika vjerojatnost njezine vatre. Polyfoam ne tolerira visoke temperature: na + 60 stupnjeva počinje gubiti oblik, a na +80 se već počinje topiti, naglašavajući kaustične tvari.

Može se koristiti na betonskim podovima, ali je bolje izbjegavati uporabu u drvenoj kući.

Poliurni lud

Toplinska izolacija pomoću takvog materijala trajat će pola stoljeća, ali troškovi takvog rješenja za to pitanje bit će ozbiljnije nego kada koristite druge toplinske izolatore. U isto vrijeme, takva izolacija se provodi metodom raspršivanja, i stvoriti pouzdanu toplinsku izolaciju, trebate tanki sloj poliuretanske pjene. Lako pokriva bilo koju površinu. Dizajn se dobiva bez šavova koji osigurava pouzdanost očuvanja topline u kući.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: